Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 30 650
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
Здравейте, имам вече една биохимична и втори успешен опит, завършил с мисед в 8ма седмица.. вече съм съкрушена, не знам каква е причината, имам пускани тромбофолии като според доктора няма нещо фрапантно, но и двата пъти бях на фраксипарин, имам завишени НК клетки, които той не взе под внимание, имам изследвания за всякакви анти тела, микробиология, вирусология, всичко винаги е било добре и преди и след трансфер.. сега ще пратим абортирания материала за изследване за аномалии, но вече ми е изключително трудно, имам още 2 замразени, но не знам кога ще имам сили.. след кюртажа питах за хистесроскопия, но доктора каза, че няма смисъл и най-много да получа някое срастване.. какво да правя не знам 🥺
Аз също имам една биохимична и това ми е единствената бременност, която някога съм имала. Имаме направени 4 инсеминации и при една от тях ужким нещата се случиха но в 5 седмица и 3 ден някъде го загубихме. Нас ни водят с неясен фактор, но реално имаме лек мъжки фактор с ниска морфология и завишен процент ДНК фрагментация. След малко четене и ровене установих, че вероятно от там идва и проблема със загубата. До голяма степен при ранна загуба проблема е генетичен - или лоши параметри на спермата или лоши яйцеклетки. Най-общо казано лош генетичен материал.

# 736
quote author=Stine Jensen 729211 link=topic=1759811.msg49807390#msg49807390 date=1748954473]
Зравейте пак,

Аз днес съм на 8 ден след трансфер на 26.5 и никакви симптоми, гърдите продължват да са ми меки, мина ми датата на Менструалният цикъл, който по принцип трябваше да ми дойде на 2 юни, никакво зацапване, нищо, но може би заради прогестерона, който приемам няма да ми дойде, докато не го спра.

Губя надежда, след като така и така никави симптоми не ми се прояват и гърдите са ми доста меки.

Купих един уринарен тест на Sure Check, мисля да го пробвам утре или вдугиден.

Вие, които имате успешен трансфер винаги ли имахте болезнени и твърди гърди?
[/quote]

Здравейте! Мога ли да попитам как се  при вас нещата?

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 13:38 от Слънце_

# 737
Заповядайте в  новата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1782287

# 738
  • София
За жалост в повечето случаи проблемът със загубата е свързан с лошо качество на ембриончето. Аз изобщо се опитвам да не мисля в тази насока, защото загубата е много тежка, но гледам бързо да го подтисна дълбоко, защото това са неща, които няма как да се оправят.
Днес съм 5 ден след трансфера и лудостта от чакането малко намаля, но съм решила да си купя няколко теста и да си пробвам, въпреки че осъзнавам как няма голям смисъл.

# 739
За жалост в повечето случаи проблемът със загубата е свързан с лошо качество на ембриончето. Аз изобщо се опитвам да не мисля в тази насока, защото загубата е много тежка, но гледам бързо да го подтисна дълбоко, защото това са неща, които няма как да се оправят.
Днес съм 5 ден след трансфера и лудостта от чакането малко намаля, но съм решила да си купя няколко теста и да си пробвам, въпреки че осъзнавам как няма голям смисъл.

А при вас, симптоми някакви?

# 740
  • Sofia

А при вас, симптоми някакви?
Слънце, не го мисли (знам, че няма как и се притесняваш, но това няма как да ти помогне). Както обяснихме, всеки има различни симптоми, които се развиват по различно време. Аз имах симптоми при моята биохимична (често ходене до тоалетна, усещах натиск в ляво, но там имахме и много фоликули по време на инсеминацията и го отдавах на това, щипане, болка основно в зърната на гърдите, понеже моите гърди поначало са си чувствителни от години, още преди да започнем опити. Болка в гърба и кръста. Много суха кожа, която ме болеше и ми щипеше дори, като си миех лицето с вода и тнт), мисълта ми е, че като имаш симптоми, не значи че ще го задържиш, и че ако нямаш симптоми 1 ви ден след трансфер не значи, че не си бременна. Тялото на всяка жена реагира по различен начин, а е възможно и твоето тяло да реагира по един начин в един цикъл и по съвсем различен в друго. Всичко зависи от нивата на хормоните в тялото ти - цялата симптоматика, която се усеща е на базата на хормони (независимо ПМС преди цикъл, или след процедура). Много често ПМС симптомите се припокриват с тези на бременност.
ПС: ще вмъкна, че по-голяма част от симптомите, които описах горе преди тази биохимична никога не съм ги имала преди това (тя се случи Март месец), а последните 2 цикъла кожата след овулация си ме боли и щипе както тогава, а ние не сме правили нищо през тези 2 месеца, така че пак липсата или наличността на симптоми нищо не значи.

Общи условия

Активация на акаунт