Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 30 669
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Момичета, аз след като минах през инсеминации (една бременност до 7 г.с.) и две биохимични, вече съм след трансфер (на 30 май). Въпреки че вече няколко пъти съм виждала положителни чертички без резултат, никога не съм била толкова напрегната и притеснена. Уж се разсейвам, уж да не чета, уж да не гледам симптоми, но не мога да се сдържам.
Имате ли някакви техники за успокоение да не го мисля и малко да освободя напрежението, защото до другата седмица, когато официално трява да направя кръвния тест, ще се побъркам.
Успокоителни приказки не ми действат, музика - също, филми, които така обичам да гледам - изобщо не издържам повече от 15 минути, книги също трудно чета, единстветото, което работи за момента е да слушам Сторител и съм си пуснала някакви книжки на английски, за да не ми минава покрай ушите, а да се съсредоточавам една идея повече, за да не изпусна нишката.
Всякакви съвети ще ми дойдат добре.

# 721
Игри под всякаква форма, настолни, компютърни също вършат работа, разходка навън с приятелка. Някакво хоби - готвене, плетене, рисуване, оцветяване.

# 722
  • София
От 9 до 6 ч. съм на работа, но дори и в офиса трудно се концентрирам

# 723
Момичета, колко време след биопсия може да се направи ЗЕТ?

# 724
Аз не съм имала абсолютно никакви симптоми след трансфера, а ето, вече съм в 37 гс.
Един непоискан съвет от мен: спести си Sure Check-а. Щом ти е 8-ми ден днес, утре или вдругиден ако направиш кръвен, ще покаже  със сигурност и то много по-точно от домашния.
Успех!

Зравейте пак,

Аз днес съм на 8 ден след трансфер на 26.5 и никакви симптоми, гърдите продължват да са ми меки, мина ми датата на Менструалният цикъл, който по принцип трябваше да ми дойде на 2 юни, никакво зацапване, нищо, но може би заради прогестерона, който приемам няма да ми дойде, докато не го спра.

Губя надежда, след като така и така никави симптоми не ми се прояват и гърдите са ми доста меки.

Купих един уринарен тест на Sure Check, мисля да го пробвам утре или вдугиден.

Вие, които имате успешен трансфер винаги ли имахте болезнени и твърди гърди?

# 725
Момичета, аз след като минах през инсеминации (една бременност до 7 г.с.) и две биохимични, вече съм след трансфер (на 30 май). Въпреки че вече няколко пъти съм виждала положителни чертички без резултат, никога не съм била толкова напрегната и притеснена. Уж се разсейвам, уж да не чета, уж да не гледам симптоми, но не мога да се сдържам.
Имате ли някакви техники за успокоение да не го мисля и малко да освободя напрежението, защото до другата седмица, когато официално трява да направя кръвния тест, ще се побъркам.
Успокоителни приказки не ми действат, музика - също, филми, които така обичам да гледам - изобщо не издържам повече от 15 минути, книги също трудно чета, единстветото, което работи за момента е да слушам Сторител и съм си пуснала някакви книжки на английски, за да не ми минава покрай ушите, а да се съсредоточавам една идея повече, за да не изпусна нишката.
Всякакви съвети ще ми дойдат добре.

Според мен няма такова животно като успокоение.
Различните занимания, отвличат времето за кратко, но като цяло е трудно да не мислим. И пак си мисля, че ходенето на работа, малко облекчава ситуацията.

Аз си бях взела отпуск след трансфера 10 дни и през цялото време си бях вкъщи и честно казано съжалих. Можех да се върна след почивните дни на работа и вероятно една идея по-бързо щеше да ми мине времето, не че нямаше да го мисля пак.

Първият ми преглед ще е след 9 дни. В момента съм на работа и мислите ми все се са там, не съм напълно съсредоточена, но поне умът ми е ангажиран с нещо.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 05:53 от beyourself1101

# 726
Pepsilota Благодаря - днес имах разговор с ембриоложката, и въпреки че последния опит имах трансфер на 2 Е - морула и ранен бластоцист, не означава че съм нямала имплантация поради някаква причина със самата имплантация, а може и да са спрели да се развиват ембрионите. Малко е объркано, но в крайна сметка каза, че като тестове може да правя тромбофилия и хистероскопия. След тези процедури, има ли възстановителен период, който да чакам преди следващ ин витро опит?

Хистероскопия сме правили ,всички видове биопсия също ,имунологични също,и имплатационен прозорец,цитонамазки ,микробиология всичко и не знам защо не става на 4 сме на разговор с доктора да видим какво ще правим [/i]quote author=dragon.fly link=topic=1759811.msg49791164#msg49791164 date=1748598715]
Скрит текст:
Не нямаме други ембриончета . Започваме на ново пункций. Не знам вече защо не стана това ми е 3 -ти трансфер всички изследвания съм правила и всичко е наред
Stine Jensen 729211, PAP 3А не звучи съвсем добре, макар и да пише в резултат задоволително. Сигурно ли е, че всички инфекции са излекувани?

Pepsilota, съжалявам . Имате ли други ембриони?

Успех на чакащите момичета.
[/spoiler]

[/quote][/spoiler]

Pepsilota, здравей, съжалявам за вашия резултат - и аз съм с неуспешни трансфери, какви са тези резултати, от какви тестове? Искам и аз да направя някакви изследвания преди следващия опит.
[/quote]

# 727
Можете да продължите с инвитрото месеца след хистероскопията. Освен хистероскопия, можете да направите и биопсии, заедно с хистероскопията.

# 728
Момичета, вчера имах трансфер на 1 замразен 5 дневен ембрион. Извинявам се, ако не пиша на точното място, но не съм била активна до сега тук и не съм много ориентирана. Въпреки звездите дози прогестерон, нямам никакво усещане, освен болките в корема от Пролутекса. А гърдите грам не са подари и не ме болят изобщо. Вече....
Ще се побъркам. Мисля за поредния неуспех и вече не знам как ще го преживея.

# 729
  • Sofia
Момичета, вчера имах трансфер на 1 замразен 5 дневен ембрион. Извинявам се, ако не пиша на точното място, но не съм била активна до сега тук и не съм много ориентирана. Въпреки звездите дози прогестерон, нямам никакво усещане, освен болките в корема от Пролутекса. А гърдите грам не са подари и не ме болят изобщо. Вече....
Ще се побъркам. Мисля за поредния неуспех и вече не знам как ще го преживея.
Слънце, защо си мислиш, че 1 ден след трансфер вече трябва да имаш симптоми? Не се притеснявай - изчакайте си датата за тест и отчетете с кръвен. Симптомите са строго индивидуални - някои ги болят гърдите и им наедряват, при други не, някои получават придърпвания - други не. При всеки се случват нещата с различни темпове. Някои жени имат симптоми от по-рано, други от по-късно. Много е рано да мислиш още за неуспехи.

# 730
Момичета, това със симптомите е много строго индивидуално, така че не се шашкайте като не ви болят гърди, корем, кръст и т.н. Аз имах два успешни трансфера с имплантация и при двата нямах никакви симптоми - гърдите започнаха да ме болят към 6-7 седмица чак, а спазми усещах като при цикъл 1-2 дни преди датата на цикъл и бях сигурна, че ще ми дойде. Гледайте да сте максимално спокойни и всичко ще е наред Flowers Four Leaf Clover

# 731
Благодаря, дано наистина е така. Знам, че е рано, просто много опити- с отрицателни резултати и.......За гърдите, понеже наистина са много високи дозите прогестерон и си мислех че поне от тях ще имам някакво усещане. Но....ще чакам и ще се надявам:blush: Успех на вас!

# 732
Здравейте, имам вече една биохимична и втори успешен опит, завършил с мисед в 8ма седмица.. вече съм съкрушена, не знам каква е причината, имам пускани тромбофолии като според доктора няма нещо фрапантно, но и двата пъти бях на фраксипарин, имам завишени НК клетки, които той не взе под внимание, имам изследвания за всякакви анти тела, микробиология, вирусология, всичко винаги е било добре и преди и след трансфер.. сега ще пратим абортирания материала за изследване за аномалии, но вече ми е изключително трудно, имам още 2 замразени, но не знам кога ще имам сили.. след кюртажа питах за хистесроскопия, но доктора каза, че няма смисъл и най-много да получа някое срастване.. какво да правя не знам 🥺

# 733
Здравейте! Мога ли да попитам как се развиват при вас нещата?

quote author=Stine Jensen 729211 link=topic=1759811.msg49807390#msg49807390 date=1748954473]
Зравейте пак,

Аз днес съм на 8 ден след трансфер на 26.5 и никакви симптоми, гърдите продължват да са ми меки, мина ми датата на Менструалният цикъл, който по принцип трябваше да ми дойде на 2 юни, никакво зацапване, нищо, но може би заради прогестерона, който приемам няма да ми дойде, докато не го спра.

Губя надежда, след като така и така никави симптоми не ми се прояват и гърдите са ми доста меки.

Купих един уринарен тест на Sure Check, мисля да го пробвам утре или вдугиден.

Вие, които имате успешен трансфер винаги ли имахте болезнени и твърди гърди?
[/quote]

# 734
Здравейте, имам вече една биохимична и втори успешен опит, завършил с мисед в 8ма седмица.. вече съм съкрушена, не знам каква е причината, имам пускани тромбофолии като според доктора няма нещо фрапантно, но и двата пъти бях на фраксипарин, имам завишени НК клетки, които той не взе под внимание, имам изследвания за всякакви анти тела, микробиология, вирусология, всичко винаги е било добре и преди и след трансфер.. сега ще пратим абортирания материала за изследване за аномалии, но вече ми е изключително трудно, имам още 2 замразени, но не знам кога ще имам сили.. след кюртажа питах за хистесроскопия, но доктора каза, че няма смисъл и най-много да получа някое срастване.. какво да правя не знам 🥺

Много съжалявам Disappointed При моя мисед ми обясниха, че често това е случайна грешка и лош късмет. Оказва се, че има ужасно много жени, които минават през това, а аз си мислех, че е някакъв извънреден случай. Мисълта ми е, че не е задължително да има някакъв проблем, ами колкото и тъпо да звучи, може да сте изтеглили късата клечка. Хубаво е, че ще изследвате материала, за да сте наясно какво се е случило.

Пожелавам ти бързо да се възстановиш и психически, и физически и следващият път всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт