Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 32 397
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Засега се удвоява в рамките на нормалното (48 до 72ч), но може да продължиш да го следиш, за да видиш дали си запазва темпа на нарастване. Няма смисъл да се пуска тест през 24ч.

Martinche, а някаква връзка с клиниката си имаш ли? Теста преди поставяне на прогестерон ли е? По принцип вагиналния не се отчита напълно в кръвта, но все пак този прогестерон не е оптимален за нивата на ЧХГ. Може да се наложи да започнеш да слагаш пролутекс 2 пъти дневно, но само лекар може да кажа дали наистина е необходимо.
И отделно от това - следи глюкозата. При бременност сутрешната на гладно трябва да е под 5,1.
Страшно съм благодарна на всички тук ! Незнам какво ще правя без вас ! ❤

# 301
  • Варна
Здравейте, отново имам нужда от помощ..Днес ми е 10ден след трансфера на 5 дневен … Нещата въобще не са добре нали? Sad това са резултати от 8,9 и 10 ден ..

Според мен не нараства добре. Миналата година бях бременна и ЧХГ не нарастваше добре като твоето и излезе накрая кухо яйце.

# 302
Не изглеждат добре ,не заради удвояване ,а поради причината че чхг е доста ниско ,,но продължавайте да следите на 48 ч ,винаги има изключения
quote author=happy.women link=topic=1759811.msg49642976#msg49642976 date=1745581848]
Здравейте, отново имам нужда от помощ..Днес ми е 10ден след трансфера на 5 дневен … Нещата въобще не са добре нали? Sad това са резултати от 8,9 и 10 ден ..

[/quote]

# 303
Защо ЧХГ 159 на 10ти ден да е ниско? Трицифрено е, добре си е според мен.

# 304
Засега се удвоява в рамките на нормалното (48 до 72ч), но може да продължиш да го следиш, за да видиш дали си запазва темпа на нарастване. Няма смисъл да се пуска тест през 24ч.

Martinche, а някаква връзка с клиниката си имаш ли? Теста преди поставяне на прогестерон ли е? По принцип вагиналния не се отчита напълно в кръвта, но все пак този прогестерон не е оптимален за нивата на ЧХГ. Може да се наложи да започнеш да слагаш пролутекс 2 пъти дневно, но само лекар може да кажа дали наистина е необходимо.
И отделно от това - следи глюкозата. При бременност сутрешната на гладно трябва да е под 5,1.

happy.women, благодаря за отговора ❤️
Ще следя глюкозата, приемам глюкофаж, но май ще трябва и диета.
Теста е направен след поставяне на Utrogestan 1х200mg. вагинално и 1 Prolutex 25mg.
Клиниката ми е в чужбина, тромава комуникация, по принцип не следят прогестерон, пуснах го на своя глава. Сега прехвърлиха топката към АГ тук, но часа ми е чак другата седмица. Освен да започна да слагам prolutex по 2 на своя глава. Дали има някой с подобни ниски стойности да сподели на каква терапия е?

# 305

happy.women, благодаря за отговора ❤
Ще следя глюкозата, приемам глюкофаж, но май ще трябва и диета.
Теста е направен след поставяне на Utrogestan 1х200mg. вагинално и 1 Prolutex 25mg.
Клиниката ми е в чужбина, тромава комуникация, по принцип не следят прогестерон, пуснах го на своя глава. Сега прехвърлиха топката към АГ тук, но часа ми е чак другата седмица. Освен да започна да слагам prolutex по 2 на своя глава. Дали има някой с подобни ниски стойности да сподели на каква терапия е?

Аз от началото съм на утрогестан (2 х 2), дуфастон (3 х 1) и пролутекс сутрин и вечер.

# 306
И аз мисля, че за 10 ден е добре стойността. Но нека се проследи и на 12-ти ден.
Аз бях на Прогестандекс сутрин и вечер. А преди трансфера на пролутекс сутрин и вечер. Според мен е доста нисък прогестерона. Имаш ли зацапване? Задължително консултация с АГ,  не взимай нищо на своя глава. Ако имаш възможност да пишеш на Вайбър, или да звъннеш по телефона за спешна консултация. Не се знае, защо си само на една доза пролутекс, може да си има причина. Лекарите не винаги обясняват, после се ядосват, че правим нещо без тяхно знание.

# 307
  • Варна
Привет, момичета!
Току що ми излезе резултата. Имах свеж трансфер на 5 дневен ембрион на 17 април, днес ми е 8 ден. Резултата не е ли малко висок? При успешната ми бременност през 2020г. резултата ми на 8 ден беше 67.  Предната и тази година имам няколко неуспешни траснфера и сега ми е притеснено?

# 308
Олеандер, супер е резултата. Всяка бременност е различна и с различно ЧХГ. Важното е да се удвоява на 48 ч.

# 309

Според мен е добре. Стискам палци!

# 310
Напълно подкрепям мнението на 2402
И аз не разбирам защо чхг 159 на 5 дневен ембрион на 10 ти ден, трябва да се счита за нисък?

# 311
Напълно подкрепям мнението на 2402
И аз не разбирам защо чхг 159 на 5 дневен ембрион на 10 ти ден, трябва да се счита за нисък?

За 10 ден е Ок, но определено заради темповете на нарастване трябва да се проследи. Преди успешната ми бременност преди почти 3 години, стартирах с около 120, които в началото се удвоиха за 48 часа, при следващото тестване обаче се забеляза доста по-незначително повишаване. Имаше подозрения за ИБ, но се оказа биохимична. Може всичко да е наред, но аз лично бих проследила поне още веднъж как нараства. Ако дръпне, ще можете да си отдъхнете

# 312
ЧХГ при нас на 14-ти ден (13-ти за който не брои деня на трансфера) беше 350, и не е кухо яйце, има пулс и в момента е в 8-ма седмица. Това означава, че 2-3 дни по-рано ЧХГ е било около 170. Тоест 159 на 10-ти ден (със или без трансфера) е добре. Удвояването също е добре, защото трябва да се случва на 48-72 часа. Всички дотук коментират как се е удвоило за 48 часа, а не за 60 или 72.

# 313
По мои наблюдения, лични и от резултатите качвани във форума и достоверни сайтове за инвитро, в началото ЧХГ много често расте в пъти по-бързо, надхвърляйки удвояване. Има разбира се успешни бременности и с по-забавено нарастване, но аз лично за себе си съм следила динамиката, най-вече заради риск от ИБ.

# 314
По мои наблюдения, лични и от резултатите качвани във форума и достоверни сайтове за инвитро, в началото ЧХГ много често расте в пъти по-бързо, надхвърляйки удвояване. Има разбира се успешни бременности и с по-забавено нарастване, но аз лично за себе си съм следила динамиката, най-вече заради риск от ИБ.
Освен ..да се моля днес резултатите да са добри .. друго не остана .. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт