Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 222
  • 794
  •   1
Отговори
# 120
Как ще е спам... От това зависи ще има ли следваща икономическа световна криза или не, съответно ще рефлектира на обезценяването или поскъпването на парите и имотите.
Гого, как ще е джудже БРИКС, като най-големите световни пазари на евтин човешки труд и суровини са, Индия, Китай и Русия. Мислиш ли, че в САЩ някой ще работи за 500$  месечно?

И да поговорим за имотите във Варна, за този "супер" квартал...  Предполагам малко хора се замислят, защо имотите около Варненското езеро са толкова евтини. Защото една от основните причини е свързана със заводите в Девня и резултата от тяхната работа, дима, който сутрин се спуска над езерото. Всеки, който влиза във Варна по бул. "Княз Борис" сутрин, вижда тази мъгла над Варненското езеро. Да не говорим както се спомена за екирисажа само, но и ЗПЗ, където голяма част от производството и суровините на Варна са изнесени. Бонус, единствената линия на БДЖ за Варна минава също от там. Не случайно американскто кино вкара стандарт във филмите - най-евтини жилища са покрай ЖП линии. Според мен, ако направят такъв квартал, той ще е за неорентирани или търсещи евтини жилища хора.

# 121
Да обсъдим руското влияние върху имотите във Варна?

Ники, идва ерата на ИИ и автоматизация. Евтин човешки труд ще се замени с безплатен 24/7 машинен труд. Дали е джудже или не Брикс, има достстъчно информация.

# 122
Gogo, eрата на автоматизацията е дошла отдавна Simple Smile

# 123
Да така е, но това е автоматизация от ново поколение в комбинация с ИИ.

# 124
От местна политическа конюнктура през национална до световна. Варна верно голяма работа била. Майтапа настрана има разбира се отражение. Нов квартал си трябваше отдавна. Къде е най-подходящи е сериозен въпрос. Обаче добре проектиран квартал със хубави пътища ще е дпбро развитие.

# 125
A Penkoman, специално за теб ми излезе един проект от 2015г,
https://citybuild.bg/news/kmetyt-varna-izglezhda-chajka

който е само за ремонт на съществуваща алея в кв. Чайка, то това не е оправено, той за нов квартал бленува.
Както писах и по-напред - зорът е да се вземат парите за чертането на проекта, после кога  и дали ще се реализира не е важно, защото за реализация пари НЯМА.
Не им се превъзнасяй много по идеите и рисунките, а иди и виж къде мислят да е този квартал. Апропо точно там този квартал и 2-3 села рискуват да останат настред индустриална зона, а всички знаем  колко е яко да се живее близо до индустриални зони.
Точно там от 10г искат ремонт на пътя, защото трафикът е огромен - за Девня, за селата, за Леспорт, за бетоновите възли.

# 126
  • Варна
Доверие нямам на никой и на никой не се връзвам. А, защо размиваш нещата, аз ти говоря за нов квартал, ти ми говориш за неща от времето на Портних, който всички знаем беше крайно незаинтересован кмет. Или "всички са маскари"? В крайна сметка най-големите маскари разчитат на 2 мантри - "всички са маскари" и "не политизирайте / аз от политика не се интересувам" - така си правят каквото си искат, а хората отвратени не ходят да гласуват и реално Шукарните решават вместо нас какво да се случва с държавата ни, защото ние сме много погнусени разбирате ли....нашето поведение е инфантилно. Трябва да се интересуваме, да изберем най-малкото зло и да си натискаме и искаме. Я ми кажи ако си изберем Портних ти как ги виждаш нещата с натискането и искането? Дали ще има диалог с него? Аз честно казано диалога го виждам повече с Костадин Костадинов. Така си мисля, пък може и да греша.

# 127
Костадинов и диалог?!?!?! Облъчили са те, а вероятно са ти обещали и нещичко от пая, за който са се приготвили да вземат..

# 128
  • Варна
А, защо мислиш, че не може да се води диалог с него? Говорили ли сте лично? А, дали някой ми е обещавал нещо или не, това е надявам се шега.

Добре ти на кой ще заложиш? Или ти не ходиш да гласуваш?

# 129

Ники, идва ерата на ИИ и автоматизация. Евтин човешки труд ще се замени с безплатен 24/7 машинен труд. Дали е джудже или не Брикс, има достстъчно информация.

Гого, продължаваш да изпъкваш като невеж. Как машинния труд ще е безплатен? Всяко едно ИИ изисква огромно количество енергия, всяка една машина изисква енергия, сервиз и обновяване. Кое му е безплатното на всички тези неща. Но пък за 500$ долара на месец, разполагаш с неограничените възможности на един работник.

Пп, по повод руското влияние на  имотите във Варна можеш да вземеш за пример февруари 2022г.

# 130
Аха работника не изисква машини, ресурси и енергия нали? Той работи с двете си ръце и произвежда по 24/7 часа плътно без да мрънка, без да се разболява, без да вдига стачки. Невежия си ти драги. Една автономна фабрика/завод ще работи на три смени, докато работника ще работи една смяна и то в най-добрия случай. Цената за поддръжка и енергия на машините е калкулирана. Толкова са невежи всички, че от десетилетия бутат в тази насока. Пък ти си мисли, че човека е много вещ и незаменим.

# 131

Гого, продължаваш да изпъкваш като невеж. Как машинния труд ще е безплатен? Всяко едно ИИ изисква огромно количество енергия, всяка една машина изисква енергия, сервиз и обновяване. Кое му е безплатното на всички тези неща. Но пък за 500$ долара на месец, разполагаш с неограничените възможности на един работник.

Пп, по повод руското влияние на  имотите във Варна можеш да вземеш за пример февруари 2022г.
Ники явно ти не разбираш от материята. Аз съм в сферата на автоматиката. Постепенно човешкият труд се заменя с контролери и изкуствен интелект. Това води до голяма загуба на човешки работни места, не е приятно когато трябва да кажеш на хората, че ще бъдат съкратени. Това обаче няма общо с темата за имоти и няма да навлизам надълбоко в проблематиката. Има и много книги написани по тази тема.

# 132
  • Варна
https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2025/04/11/4768648_uchilish … si_vhod_za_da_ne/

Ей ви българска градска среда, какви имоти, какви 2.50лв...

# 133
Гого, съвсем избяга в тръстиката. Можеш да си върнеш хронологията и прочети, че определям БРИКС с най-евтини ресурси и човешки труд. Дай ми пример за някоя развита страна, да има по-евтин човешки труд и по-евтини ресурси. Като говориш за уникалното автоматизирано производство, суровините автоматизирано ли ги добиват? Можеш да се пробваш да скалъпиш на теория едно ИИ с 50 робота, да копаят руда и да добиват редки метали и минерали,но няма да ти се получи.

Безнадежден,учил съм автоматизация на производството и все още е далеч от перфектността. Ще ти го кажа с две думи, във всеки един процес има отклонение от стандарта, за това е създадена обратната връзка, но щом я има, значи има грешки,грешки които се натрупват с всеки следващ цикъл. Ще ти дам пример.
Помисли защо различни големи автомобилни компании с автоматизирано производство, през няколко месеца дърпат стотици хиляди коли да посетят официални сервизи за да им се подмени нещо. Милиони загуба в следствие на ИИ и автоматизирано производство.

# 134
Гого, съвсем избяга в тръстиката. Можеш да си върнеш хронологията и прочети, че определям БРИКС с най-евтини ресурси и човешки труд. Дай ми пример за някоя развита страна, да има по-евтин човешки труд и по-евтини ресурси. Като говориш за уникалното автоматизирано производство, суровините автоматизирано ли ги добиват? Можеш да се пробваш да скалъпиш на теория едно ИИ с 50 робота, да копаят руда и да добиват редки метали и минерали,но няма да ти се получи.

Безнадежден,учил съм автоматизация на производството и все още е далеч от перфектността. Ще ти го кажа с две думи, във всеки един процес има отклонение от стандарта, за това е създадена обратната връзка, но щом я има, значи има грешки,грешки които се натрупват с всеки следващ цикъл. Ще ти дам пример.
Помисли защо различни големи автомобилни компании с автоматизирано производство, през няколко месеца дърпат стотици хиляди коли да посетят официални сервизи за да им се подмени нещо. Милиони загуба в следствие на ИИ и автоматизирано производство.
Грешки се получават заради проектантите, които са необмислили някои неща. Имал съм в живота си фрапиращи примери. Грешки се получават и заради работният персонал, понеже човек е подвластен на емоциите си и на умората. Машината не може да сбърка, всичко обаче опира отново до парите и до човек. Когато началника е алчен иска с 5 лева да направи чудеса и тогава стават най-големите бели. Човек не може никога да победи машината, когато говорим за еднообразни и монотонни действия, той просто не е създаден за това.

Общи условия

Активация на акаунт