Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 185
  • 794
  •   1
Отговори
# 30
Говоря за т.нар. мезонети с достатъчно брой спални, бани, кабинет, открити и закрити тераси тип лоджия; сами на етаж, панорама и т.н. Това за нашите стандарти и на фона на другите апартаментчета в същата сграда (на среден етаж) си е пентхаус.

# 31
Факта, че нямаме българска дума която да коресподира на пентхаус е показателен. Не е приложимо по нашите ширини, защото нямаме толкова високи сгради.
На апартаментите на две нива им казваме мезонети, но и това не е точно понятие, защото не винаги са последни етажи.

За последните етажи, аз съм фен. В момента съм в такъв. Няма такъв кеф да няма никой над теб.

# 32
И как може да наречете пентхаус жилище в червеното очертание

# 33
Не виждам абсолютно никаква мотивация да го правя; нито съм строител, нито брокер. Нито пък на Вас ви харесват пентхаузите. Нито пък приемате факта, че съм живяла в такъв или че съм виждала повече от вас заради работата си. Така че да споря само колкото да чукам по клавиатурата е излишно.
Вижте,  прекалено лично приемате нещата. Казвам повечето апартаменти на последен етаж НС а не точно вашият. Освен това при СС ги няма тези проблеми на последен етаж, понеже сградите са правоъгълни. Много ми е интересно вашият пентхус на кой етаж е и незабравима гледка към къде се открива?

# 34
Скрит текст:
Да разбираме ли, че в посочената сграда средните етажи под пентхауза (независимо как се казва апартаментът на последния етаж) са за предпочитане?

# 35
Скрит текст:
Да разбираме ли, че в посочената сграда средните етажи под пентхауза (независимо как се казва апартаментът на последния етаж) са за предпочитане?

За предпочитане са за хора, които мразят естествената светлина.

# 36
donevM, страшно светло и просторно е в спалните със скос и капандури Simple Smile

# 37
  • Варна
Ако има скосове и колони, може би няма да е добър вариант, виждал съм такива. Дали ще имаш козирка над терасата или не е поправимо, тоест може и сам да го решиш тоя проблем ако нямаш. Но, съм виждал и много прекрасни последни етажи, които са с огромни тераси по 20кв. където можеш да живееш съвсем друг живот особено лятото и можеш да превърнеш мястото в лятна градина или ако искаш в зеленчукова градина, ако искаш и кошер може да си сложиш сигурно, кой ще те знае.... Не си спомням точно сградите, но навсякъде където съм се интересувал последните етажи струваха много.

Аз лично го смятам за безценно. Да не решава съседката Гица кога ще заспиш щото пуска центрофуга в 23:00 - Безценно. Или сутрин да ти топат с топка на главата от 07:30 щото явно си нямат с какво друго да си играят. Никога, ама никога повече няма да купя друг етаж освен последен. Нека съм проС.

А, това за първи и последен етаж е нещо като дето българина се страхува от две неща - да не настине и да не се минe. И тъст ми така разправя "центъра си е център..." само дето той не е израстнал в центъра като мен ами на село...та разликата в манталитета  си е разлика.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 23:28 от Penkoman

# 38
Пенко не може да имаш свекър ако ти си мъж.
Казва се тъст.

Това скосеното дето обсъждате, от далече си личи че е таван, а не пентхаус.

# 39
  • Варна
Абе тъст, вярно, ще го поправя. Тъщата си я знам, че ми е тъща, там не мога да я объркам, че ми е свекърва Simple Smile.

# 40
Joy
Това "скосеното" колко такива скъпотии има в Париж и Лондон по покривите... (вкл. хотели, ресторанти и заведения). А дали ще го кръстиш penthouse (en) или duplex (fr) няма никакво значение.
В Глазгоу когато настанявахме дъщеря ми студентка спахме в хотел, който беше непосредствено до сграда Corinthian Club - частен клуб, в който се влиза само с членски карти. 3 етажа - кафе, ресторант и Sky Bar със скосени тавани; всичко в уникален класически corinthian style. Към основната сграда имаше залепена бална зала с огромни прозорци и височина на таваните колкото са другите 3 етажа, пак със скосена геометрия на върха. Прозорците ни от хотела гледаха към нея, улучихме и събитие, някаква официална гала вечеря - изтекоха ни очите.

# 41
Ако има скосове и колони, може би няма да е добър вариант, виждал съм такива. Дали ще имаш козирка над терасата или не е поправимо, тоест може и сам да го решиш тоя проблем ако нямаш. Но, съм виждал и много прекрасни последни етажи, които са с огромни тераси по 20кв. където можеш да живееш съвсем друг живот особено лятото и можеш да превърнеш мястото в лятна градина или ако искаш в зеленчукова градина, ако искаш и кошер може да си сложиш сигурно, кой ще те знае.... Не си спомням точно сградите, но навсякъде където съм се интересувал последните етажи струваха много.

Аз лично го смятам за безценно. Да не решава съседката Гица кога ще заспиш щото пуска центрофуга в 23:00 - Безценно. Или сутрин да ти топат с топка на главата от 07:30 щото явно си нямат с какво друго да си играят. Никога, ама никога повече няма да купя друг етаж освен последен. Нека съм проС.

А, това за първи и последен етаж е нещо като дето българина се страхува от две неща - да не настине и да не се минe. И тъст ми така разправя "центъра си е център..." само дето той не е израстнал в центъра като мен ами на село...та разликата в манталитета  си е разлика.
Пенко изби рибата с това, че щял да си сложи кошер на терасата😀. Явно това е продиктувано от идеята да води природосъобразен начин на живот в градска среда. Може и парник да  си направиш с краставици и домати или да си засадиш смокини и зимата да ги увиваш в найлон да не замръзнат. Пенко не спирай да твориш и да ни радваш😀.
И понеже отново насмете българина да те питам в чужбина на колко места видя терасите да се "усвояват" и да им се прави покрив? Това законно ли е, нали ти не беше като другите?
А това незнам къде ама някъде струват много, е като незнам къде ама със сигурност има извънземни😀. Може на терасата да си сложиш и антена и да успееш да осъществиш извънземен контакт?

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 01:35 от Nohope

# 42
  • Варна
Сън не си спал да ми отговориш гледам, явно смяната на времето не ти влияе добре.

Да, бих сложил кошер стига това да не създава проблеми на съседите заради пчелите.  Може би от Университета на Виена, Кметството, Градската галерия и.т.н. са ПроСти и те като мен.

https://www.wien.info/en/livable-vienna/sustainable-vienna/urban … beekeepers-362436

Аз не виждам нищо смешно в това да направя градина на покрива на сградата и да се грижа зимата увивайки, които растения е нужно. Защо това е смешно, не разбирам?

Къде съм казвал, че ще "усвоявам" тераса - каквото е предвидено и разрешено - това ще направя.

Никъде не съм казал и че ще правя покрив - въпроса се решава със сенници, които мигат да се разтягат и прибират или с други разрешени методи.

Вярно имаш някаква фиксация обаче с това да не се критикува или самиронизира българина. Интересно какво би казал на Вера Мутафчиева, Димитър Талев, Петко Р.Славейков, Алеко Константинов или Ботев? Сега да не ме изкараш, че се меря с тях?

А ти в кое се разпозна - "от село" или "да настине или да не се мине"?

Тая тъпня с извънземните няма изобщо да я коментирам, тя е като "на свинче - звънче" на цялата ти композиция.

# 43

Това си е гълъбарник с претенциЙ.

# 44
Joy
Това "скосеното" колко такива скъпотии има в Париж и Лондон по покривите... (вкл. хотели, ресторанти и заведения). А дали ще го кръстиш penthouse (en) или duplex (fr) няма никакво значение...
Ем има разлика между дуплекс и пентхаус. И това, че е скъпо не значи, че е пентхаус Гери. А скосовете няма да коментирам изобщо как правят имота луксозен. За протокола, пентхаус е стандарт, лйафстайл, привилегии и в тоя ред на мисли. А не дизайнерски реновиран гълъбарник представян за луксозен мезонет или дуплекс на покрива на някоя сграда.

Общи условия

Активация на акаунт