Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 310
  • 794
  •   1
Отговори
# 255
Защото така отпадат част от ограниченията за отстояние и изложение.

Т.е. от алчност.

# 256
А струва ли си да се купува такова нещо, или по - добре да се дадат малко повече пари, но да си пише апартамент в жилищна сграда?

# 257
Аз не бих купил, не толкова заради статуса, а заради отстоянията. Не би ми било комфортно да се появи друга 6 етажна сграда на 6 метра от прозореца ми.

# 258
Когато се взима за инвестиция, 6те метра не са толкова важни, щом апартамента с паркомясто излиза около 25к евро.

# 259
Аз не бих купил, не толкова заради статуса, а заради отстоянията. Не би ми било комфортно да се появи друга 6 етажна сграда на 6 метра от прозореца ми.
Това че дава възможност не означава че ще е така. Това е минимално разстояние. В промишлени зони статуса на сградите е такъв, което не означава че промишлените зони няма да се превърнат в жилищни. Просто трябва да се проучи по-добре плана на застрояване.

# 260
  • Варна
Мен ме плаши идеята за "перспектива", има я и тук и там и голямо развитие ни чака. Изгрев ще стане супер квартал, по мои предположения. Индустриални зони ще станат жилищни и.т.н. Само пред всичкото това светло бъдеще ме притесняват три неща:
-> колко ще живеем, защото човешкият живот е кратък
-> за кого е тая перспектива и кой и как ще се осъществи при население 6.4 милиона, чак не мога да го повярвам.... от 9 милиона жители преди 35 години....вие представяте ли си ей така е изчезнала 1/3 от населението. За сравнение през втората световна война Германия губи под 10% от населението си, като максимално губят Полша и Украйна с около 17% и Беларус с 25%....Вие представяте ли си, че ние сме изгубили 33%.....
-> качеството и планирането на въпросното строителство, ми тия светли перспективи дето сега се вземат изгодно след 30 години ще приличат на "гъз"..., няма имот който имам и да няма някаква недомислица, дефект или проблем и да си кажеш....ехххх

# 261
Перспективата ще е светла за тъмни хора. Ама май и тя няма да е светла, а тъмна, но нищо, те са свикнали Grinning

# 262
Загубите през ВСВ са си трагично загубени животи. В нашия пример хората са си живи и здрави, но в други държави. Аз лично не вярвам да се върнат, но смятам е важно уточнението.
По темата вчера имах работа по ул. Мир. Сградите там имам чувството, че са една върху друга. Едни тесни улички едната без асфалт и някакви огромни сгради. Това ако се насели ще са десетки хиляди хора. Има нещо гнило в градоустройствения план.

# 263
Сградата на Майт - Авеню, която ще се строи там е тип общежитие. Изобщо всички, които ще се строят там от различни строители са Общежития от апартаментен тип или Апартхотели.
Признавам за 1ви път чувам че има такъв статут общежитие и че тези сгради са такива.
Иначе за Апартхотел единственото което знам е че когато ходих на оглед на жилище в Гръцката махала преди години ми казаха, че статута му е такъв защото нямат паркоместа. А по закон сградата трябва да има определен брой такива към апартаментите.
Трбява да се разровя за статутите по подробно, за ателиетата знам само че когато няма исканите изложения или височина за апартамент.

Когато се взима за инвестиция, 6те метра не са толкова важни, щом апартамента с паркомясто излиза около 25к евро.
Smile то само паркомясто или гараж вече не може да намериш за такава цена

За тази Авеню мисля ми казала 1200-1500 евро.кв.м.

# 264

Къде са тези апартаменти по 25к евро!?

# 265
Най-вече заради паркоместа и т.н  Те нали и едни високи блокчета във Възраждане бяха със статут общежитие, не съм следила във врвмето дали така остана проекта

# 266

Къде са тези апартаменти по 25к евро!?

Преди около две години  за толкова  купих във Владиславово в сграда тип между общежитие и апартхотел.
Долу-горе тогава, тук във форума се смяха на твърдението ми, че имало къщи с двор до 50км от Варна под 10к лв. Забелазал съм, че много неорентирани хора има. Както казва Диди, вече никой не си мърда пръста да ходи да обиколи и разпита, всеки цъка по цените на обявите и  чака наготово нещо да му падне изгодно.

# 267
За инвестиция предполагам, че няма проблем, но за живеене не знам дали е най - удачния вариант, макар че като цяло си е като апартамент, поне по схема. На документи просто не е равностойно с апартамент в жилищна сграда. Очудвам се как всичко много бързо се купува макар и с такива недостатъци, това не са два три такива имота, а при положение че се строят поне 4/5 сгради с такива статути, това са си доста имота. Не знам дали после няма си предназначението, но едва ли, това са допълнителни средства

# 268
За инвестиция предполагам, че няма проблем, но за живеене не знам дали е най - удачния вариант, макар че като цяло си е като апартамент, поне по схема. На документи просто не е равностойно с апартамент в жилищна сграда. Очудвам се как всичко много бързо се купува макар и с такива недостатъци, това не са два три такива имота, а при положение че се строят поне 4/5 сгради с такива статути, това са си доста имота. Не знам дали после няма си предназначението, но едва ли, това са допълнителни средства
Какво означава като апартамент??? Това си е апартамент и де юре и де факто! Вие май бъркате понятията? Помещението е апартамент, различен е статуса на сградата. Жилищната сграда е в жилищни райони, тези саради са в бивши индустриални зони и затова сградите получават такъв статут.

# 269
  • Варна
Stamatko вероятно е по-коректно да се сравнява емиграцията през ВСВ с емиграцията сега, но едното е за период от 7 години, другото за 35. Даже вероятно е смесица между раждаемост и емиграция. Ама като теглиш чертата тия хора ги няма, няма и да се върнат. Да не говорим, че 50-те е започнал феноменът baby boom, ама не виждам в това пошло общество как ще се случи. Особено в такъв тарикатски и културно изостанал град като Варна. Тука още батките са на почит, в София вече например не е точно така.

Общи условия

Активация на акаунт