Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 40 250
  • 794
  •   1
Отговори
# 390
Dream Team,  има т.нар компенсационно залесяване/озеленяване - сече в Приморски и залесява в парка на Възраждане Simple Smile Пито-платено

# 391
  • Варна
Излязоха потресаващи данни, че близо 50% от българите не са прочели една книга през 2024, а 20% нямат никакъв интерес към каквито и да са културни дейности, чакам Nohope да дойде да ми обясни тая статистика.

А, относно инфраструктурата - да няма да има оправия, ще има осъзнаване частично. Може да има оправия ако има някаква цивилизационна промяна - война, смяна на режим, извънземни, пандемия и.т.н. Една брутална война и айде, Варшава е цялата построена наново след ВСВ.

# 392
Излязоха потресаващи данни, че близо 50% от българите не са прочели една книга през 2024, а 20% нямат никакъв интерес към каквито и да са културни дейности, чакам Nohope да дойде да ми обясни тая статистика.

А, относно инфраструктурата - да няма да има оправия, ще има осъзнаване частично. Може да има оправия ако има някаква цивилизационна промяна - война, смяна на режим, извънземни, пандемия и.т.н. Една брутална война и айде, Варшава е цялата построена наново след ВСВ.

За да има добра инфраструктура трябва данъците за недвижимите имоти доста да скочат. Например в щатите годишния данък може да достигне около 1% от стойността на имота в зависимост от щата като стойността се актуализира всяка година. Колко хора във Варна ще ревнат ако трябва да плащат 2-3000 евро данък всяка година?

# 393
  • Варна
Да, но така няма всеки да се натиска в града, а ще се разпределят хората равномерно и ще е по-добре за всички и за икономиката.

# 394

А излезе ли статистика колко книги са прочели германците или англичаните? Аз имам деца и знам какво четат децата. Новата генерация има нови приоритети. В твоята глава е само апокалипсис сега.

# 395
Много сме доволни, че решихме да купим жилище в Константин и Елена. Тихо и спокойно е.

# 396
  • Варна
Nohope, а ти колко книги прочете? Не съм говорил за деца, вероятно в анкетите не са участвали деца. И не знам за какви нови приоритети говориш, има непреходни начини да обогатиш своята душевност, да научиш фантазията си да лети, да придобиеш творческа искрица и да съпреживееш много неща и това става чрез книгите. С тия нови приоритети ми звучиш като типичното парвеню носещо се по течението на модата.

Dama-bg и аз бих купил там, но вече не ми е по джоба. Или поне така си мисля.

Сам се прецака с въпроса си за немците;

In 2023, an estimated 80% of Germans reported reading books for either professional or private purposes. While the exact number of books read per person varies, a Statista survey shows that in 2023, 2.8 million Germans aged 14 and older purchased 20 books or more in the last 12 months. Additionally, a Galaxus survey found that almost one in four Germans read more than 15 books per year.

80% четат...80...Осемдесет....

Ето ти по трагична статистика:
While a specific, universally agreed-upon percentage is difficult to pinpoint, it's estimated that around 92% of UK residents have read a book in the past year.

Още по брутално 92% от англичаните четат....въпреки, че според друга статистика са само 60%.

И ти пак не ме разбра. Аз говоря не за да обиждам хората, а за да вземат да се събудят. Обичам си родината, но я направиха на бананова република за 35г.

Ето и държава с която сме били в един строй до преди 35 г.

A high percentage of Russians enjoy reading books. Studies show that over 90% of Russians like to read.

A 2023 survey revealed that 72% of Ukrainians read books

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 23:11 от Penkoman

# 397
Penkoman, ай мерси предпочитам да живея в сегашната Варна и околия, отколкото да преживея война или диктатура, която ще събаря жилищата за да въвежда ред
От вилните зони могат да станат много добри квартали с къщи, но лакомията за количество, изяжда качеството. Всички искат апартаменти да дават под наем, но не искат къща с двор , в която да живеят качествено.  По-близо до природата, защото за масата природата е комари, кърлежи, треви , страшни животни

# 398
Nohope, а ти колко книги прочете? Не съм говорил за деца, вероятно в анкетите не са участвали деца. И не знам за какви нови приоритети говориш, има непреходни начини да обогатиш своята душевност, да научиш фантазията си да лети, да придобиеш творческа искрица и да съпреживееш много неща и това става чрез книгите. С тия нови приоритети ми звучиш като типичното парвеню носещо се по течението на модата.

Dama-bg и аз бих купил там, но вече не ми е по джоба. Или поне така си мисля.

Сам се прецака с въпроса си за немците;

In 2023, an estimated 80% of Germans reported reading books for either professional or private purposes. While the exact number of books read per person varies, a Statista survey shows that in 2023, 2.8 million Germans aged 14 and older purchased 20 books or more in the last 12 months. Additionally, a Galaxus survey found that almost one in four Germans read more than 15 books per year.

80% четат...80...Осемдесет....

Ето ти по трагична статистика:
While a specific, universally agreed-upon percentage is difficult to pinpoint, it's estimated that around 92% of UK residents have read a book in the past year.

Още по брутално 92% от англичаните четат....въпреки, че според друга статистика са само 60%.

И ти пак не ме разбра. Аз говоря не за да обиждам хората, а за да вземат да се събудят. Обичам си родината, но я направиха на бананова република за 35г.

Ето и държава с която сме били в един строй до преди 35 г.

A high percentage of Russians enjoy reading books. Studies show that over 90% of Russians like to read.

A 2023 survey revealed that 72% of Ukrainians read books

Безсмислени цитати. Първо няма източник, второ включва и техническа литература и трето, ако някоя лелка прочете любовен роман незнам това какво ще и помогне в живота. И вместо да се правиш на съвременен будител вземи направи 3 деца, образовай ги и помогни наистина на българската нация и държава. Всеки може да приказва празни приказки, щом са на чуждия гръб.

# 399
  • Варна
Ама и с библиография да ти ги изкарам пак ще изсумтиш нещо. Дори ти сам да си проведеш анкетата, после ще кажеш че лъжат. Да, включва и техническа литература и любовни романи, но и нашата статистика се отнася до тях. Съпоставима е.

Пък и любовните романи могат да те научат на изказ, на мислене, на фантазия - щото ако се учиш на тия отношения от Ергена и X hamster по далеч от Onlyfans труженичка няма да стигнеш. Тоест и те си имат своята роля.

Не е номера да направиш три деца, има едни дето правя и по 13, въпроса е тия деца с каква култура и ценности израстват и дали ще са само някаква бройка или ще имат принос за обществото.

Скаридка - абе и аз не искам да има война, казвам само, че тоя омлет се оправя или по схемата стар - нов град или с някакъв катаклизъм или строеви трус и зануляване. Предпочитам да има какво да продам и да бягам, отколкото купчина камъни.

Иначе да - всеки с парцел мечтата му е 5 апартамента, че да дава под наем и да върти синджира. Не ги виня, и аз да бях и аз щях така да направя.

# 400
Не знам къде колко четат,но повечето чужденци,които познавам са с потресаваща обща култура и знания.... В Англия са ме питали дали в България има ток и Интернет и къде се намира....При все,че България е в ЕС,има страшно много българи във Великобритания и не я чуват тази държава за първи път.
А и не е важно само да се чете,а е важно какво се чете. Когато бях в Англия,още четяха в метрото 50 Нюанса сиво,която книга единствено може да те поограмоти сексуално😂 Тъй  че както всичко друго,не количеството, а качеството е важно. В четенето имам предвид  😉

# 401
И мен в Германия са ме питали дали наистина съм българка, защото те знаели, че българите са черни Simple Smile

Пенкоман, и аз с чиста съвест ще взема едни апартаменти, ама хич не мисля да се занимавам с наематели, особено като подразбрах, че контингентът в района са руснаци и украинци. Е такива да не са ти съседи, превърнали в бардак блоковете до плажа в Аспарухово. Пиене, крясъци  денонощно

# 402
  • Варна
Скаридка - не те съдя. Твоят парцел къде беше, че ми се смесват нещата?

# 403
Към Ален Мак е, сменили са плътността на застрояване, просто покъртително ще е

# 404
  • Варна
Е, добре де като стане време пиши ми на ЛС за някой последен етаж, може да имам свободни средства.

Общи условия

Активация на акаунт