Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 40 233
  • 794
  •   1
Отговори
# 435
Само в България наличието на басейн е недостатък за къщата.
Където съм в момента, басейна вдига цената на къщата със поне 100К. Във Варна, басейна е проблем.

Хора, които могат да си позволят такива къщи, могат и месечния абонамент на басейнаджиите да покриват.

# 436
Ако си фен на басейните и мечтата ти е да се къпеш в него е яко и си струва. Ако имота се купува за летовници пак си струва. Но на повечето хора това не им е мечтата и не купуват къщата за краткосрочно отдаване. Има много поддръжка по един басейн, трябва да се чисти редовно, да му се купуват химикали, ако имаш дете да го обезопасяваш за да не се удави в него. Блокира ти част от двора завинаги. И дори не сме стигнали до факта че плащаш не малко пари за него без значение дали ще го купиш готов или ще го правиш. Най-вериятно има и още 1-2 недостатъка за които не се сещам в момента. А отсреща стоят плюсовете, които са че можеш да се къпеш в него 3 месеца в годината въпреки че, морето ти е на 15 минути и в него също можеш да се къпеш без ограничения. Надуваем басейн е дале по-разумен за болшинството от случаи.

# 437
А когато е с термопомпа басейна, какво ти пречи да се къпеш в него целогодишно и зимата да ти е 36-7 градуса....

Надуваемите са компромисна алтернатива, на размер са по-малки и  масово материята им се прецаква от слънцето, бонус трябва да пазиш от остри предмети. След година-две  ще плаче за смяна. Не знам какви са в момента цените, но читав преди 3-4г струваше 2-3к лв,където пак си иска поддръжка като на нормален басейн.

# 438
Когато си отопляваш басейна за да се къпеш в него и през зимата, освен факта, че трябва да ти е мечта да се къпеш в  собствен басейн и то през зимата за да се занимаваш да създадеш всичките нужни условия, друго не ти пречи. Не е ли елементарно да се сетиш? Но ако смяташ че е лесно и евтино да построиш басейн и след това да го поддържаш, дай една оферта тук за строителство, експлоатационни разходи и поддръжка/почистване за следващите 5 години, може пък наистина да греша и да те наема да ми изградиш. А надуваемите басейни издържат толкова колкото ги пазиш, ако не ги пазиш може и няколко дни да издържи, но може и дълги години да се ползва.

# 439
Където съм в момента, басейна ...
Целогодишно ли е топло ?

С този прах и мръсотия наоколо си е предизвикателство басейн в града.

# 440
Ще си взема абонамент за топ спа хотели до живот на цената на един басейн. Че и млади моми ше ме масажират за тея пари. Но няма да мога да се изфукам на никого и съседа няма да може да види. Кофти работа, кое да избера. Лошо е човек да има пари.

# 441
Избери младите моми. Като не види съседа, то и жена ти няма да разбере.Joy

# 442
  • Варна
Айде мерси за тая поддръжка, като знам нивото на услугите и обслужващите в България, ами то е гнусно даже, поради тази причина и не ползвам външни услуги за почистване на дома, въпреки че мога да си го позволя, но тия хора нямат грам обучение и/или съвест. Същото е и по автомивките - с парцала дето забърсва прага ще ти забърше и нагоре вратите където ги хващаш с ръка. И не, не ме обвинявайте, че съм гнуслив и какво ли не. Виждал съм с парцал дето чисто тоалетна да ти чисти след това смесителя.... то дори в едно от предаванията преди години бях видял някаква простотия при чистене, изкара от чекмеджетата в банята нещата и къде-къде - на земята Simple Smile. Консултирайте се първо как се работи по нормалните държави с чеклисти, цветови кодове за парцали, обучение и.т.н.

# 443
Гого, скоро бях в Кашмир( уж се води топ),спа-то им е на ниво, но хотела е далеч от топ. А това което оставих за 10 дена, без твоите моми и масажи, надхвърли обслужването на басейна за 3г. Успех ти желая с доживотния кеф.

atom3, май се обърка, като си с двайсет лева в джоба си мислиш, че можеш да наемеш всеки...

Casual, аз съм в Евсксиноград и няма чак толкова прах.

# 444
Говорим и за строежа на басейна.

# 445
  • Варна
Трябва да се вземе предвид и, че се отписва мястото. Аз лично не плувам и не обичам да се пека, така че за мен е лесно - фитнесче, градинка, зона за четене и почивка, паркоместа, летен офис - друго не ми трябва в един двор. Предполагам ще е до човека - ако плуването е твоето нещо то не се измерва в пари.

# 446
Пенко, недей така, има топ фирми за почистване, че дори едните са франчайз на Европейска такава. Професионални препарати, ноу хау, всичко се внася от Европа и си работят по чек листа.
Ползвам ги от година вече, много са добри, по-добри са от мен в чистенето при всички случаи. Бих написала име, но не знам дали няма да се изтрие. Даже винаги идва един и същ служител у вас, ако си с абонамент.

Честно, морето хич не ми е близо вече, на плаж ходите ли? Няма къде да се паркира, няма свободен шезлонг, ако не резервираш от предният ден, поне. Веднъж се пробвах рано сутринта на градския плаж, ппц не стъпвам лятото, защото ми е все едно да се съблека по бельо в някой ресторант и да легна м/у краката на хората. мразя го това. Все пак, отидох в 08:00 и ме изгониха от шезлонга, всичко е резервирано…
Никак не ми е на 15мин, поне не ментално 😂 То все едно на почивка в друг град ще ходя, организация на време, резервации, транспорт. Иначе, пак ходя всяка седмица, на Кабакум, единия собственик на кръчма ми е познат и  ми слага табела “reserved” на масичката, но иначе, никакъв шанс да се пльосне човек, просто ей така във Варна на плажа посред лято. Обожавам морето,  зависима съм от него, както и да плувам обичам, иначе не бих си давала никакъв зор да пътувам по 20км и да плащам по 20 лева за един плаж, че и резервация да правя. Абсурдно е.

# 447
Гого, зависи от предпочитанията и изпълнението на басейна, базово 10-15к евро някъде предполагам. Въпреки, че има едно НО,например случай с две къщи с различни собственици. Долу горе са еднакви, но едната  излезе два пъти по-скъпо от другата на акт 14. До акт 14 няма много ценообразуващи фактори - бетон, желязо, зидария и труд ( двете къщи са с плосък покрив).
Голд, отдавна спрях да ходя на плаж във Варна, предпочитам по-тихи и диви места,например Крапец, Камчийски пясъци или Обзор. Като се замисля в Обзор ходя по-често и си струва пътя. Понякога има и бонус, ловя си хубави миди, без пясък и замърсители наоколо и нямат общо като вкус с мидите по заведенията..

# 448
  • Варна
Е, напиши името на фирмата щом си доволна. Защо да го изтрият, те отдавна са ни оставили да пишем тука защото явно с нас на глава не се излиза Simple Smile Simple Smile Simple Smile или никой не клюкари вече.

Иначе на плаж не обичам да ходя - заради кучета, фасове, шум...на градски плаж няма да стъпя, ходех преди на Черноморец и Пашадере ама и тях ги окучкариха. Сега ходя на Шкорпиловци и влизам навътре посока Камчия, че да няма народ около мен. Но, като цяло предпочитам разходките в гората.

# 449
Гого, скоро бях в Кашмир( уж се води топ),спа-то им е на ниво, но хотела е далеч от топ. А това което оставих за 10 дена, без твоите моми и масажи, надхвърли обслужването на басейна за 3г. Успех ти желая с доживотния кеф.

atom3, май се обърка, като си с двайсет лева в джоба си мислиш, че можеш да наемеш всеки...

Casual, аз съм в Евсксиноград и няма чак толкова прах.

Не съм се объркал. Обяснявам какви са недостатъците на вкопаните басейни и защо малко хора ги строят в къщите си, поне във Варна. Ти ми казваш, че то можело попринцип да се отоплява басейна, и още какво ли не. Добре, може и хеликоптерна площадка на покрива да се направи. На теория поне, е възможно и сигурно ще е много яко да се пътува с хеликоптер из България, но ние тук да не сме деца да си обясняваме на теория какво можело, нали всичко трябва да е съобразено с действителността на средностатистическия имотовладелец.

Общи условия

Активация на акаунт