Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 240
  • 794
  •   1
Отговори
# 645
Много съм впечатлена от сграда Соната. Мислех, че по кварталите се строи масовка, а то такива луксозни общи части, окачени тавани, вградено осветление, мазилки, много красиво. Минус е тази черна дограма, която в комбо с булевард е очаквано лоша комбинация. Хубави квадратури, добре проектирани стаи.

# 646
С пазара на жилища във Франкфурт съм доста запозната . Дъщеря ми си търсеха там и в продължение на  месеци ходеха на огледи и ми пращаха обявите. Купиха на тъмно зелено на 30 км . от Франкфурт. Юли трябва да започне да се строи. Около 90 кв.м- огромна дневна 41 кв.м , 2 спални и  2 бани и паркомясто . Паркоместата към апартамента бяха две, но те успяха да се договорят и купиха само едно - 15000евро. Апартамента се издава с врати, оправени бани, настилки- винил,  имат няколко цвята и ти си избираш какво точно да ти сложат . Подово отопление с термопомпа, енергиен клас А++  е сградата . Но нямат климатици, те там по принцип не ползват много. Има и слънчеви панели на покрива за тока за общи части.  Документацията , която получиха при изповядване на сделката е над 90 страници. Това им излезе около 450000евро.
450 000 евро за апартамент 90 м2 на 30 км от Франкфурт? И после се оплаквате от цените във Варна, че биле високи? А дневна 41 м2 за какво ти е, не мерси.

В момента съм с 50м2 дневно-кухня и не ми стига за всичко. Примерно бих искал малко по-голяма кухня. Инак кухня + бяла техника + диван(и) с места за сядане на 6 човека, трапезария за 6 човека, тв шкаф и етажерки едва се събират под 45м2. А под 30м2 е абсолютно невъзможно.

Сега има хора, за които 2 пластмасови стола са достатъчни. И им е ок да вечерят на мини диванче. Стандартите просто са други. Дори по време на соца - 25м2 дневна трапезария + 10м2 отделна кухня! а тогава е нямало съдомиялни, големи хладилници и прочие.
Добре де нека пак да смятаме: кухня 10 м2, маса и столове 1.5 м2, диван 3 м2, холна маса 1м2, секция 2м2 общо 18м2. Какво повече да слагам в тази стая? 25-30 м2 ми е достатъчно. Дори малко аванс съм сложил.

# 647
Нашата дневна е 32кв и е предостатъчна. Дневна 50кв за мен е ужасно много,освен ако нямаш мега голяма кухня и джакузи в хола,както моя съседка.....

# 648
Може да провериш в имот.бг

Двустайните са по 126,000 евро

Тристайните са по 182,000 евро

Някой който е получавал оферта за апартамент от Libra на Сити билдинг може ли да сподели колко е и за кой апарамент? Или ако има препоръки за друга предстояща сграда ще се радвам да ги прочета.

Може да отидеш на адресите които сте избарала и да провери информационната табела, на нея е записано инвеститор/строител и т.н., на база вх.№ и идентификатор не мисля че става да се намерят строител/инвеститор

Цитат
Здравейте, не съм от Варна, но се интересувам от закупуването на апартамент. Разгледах разрешителните за строеж за 2025г на община Варна, и си набелязах няколко имота.
Въпроса ми е: Как мога да открия кой е строителя? От къде мога да получа тази информация на база вх.№ и идентификатор?

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 13:15 от fabregas

# 649
  • Варна
Е на самите разрешителни не пише ли за кой са издадени? Иначе ако има идентификатор на парцела и може да търси конкретно разрешително в него в Google или с text search на страницата с разрешителните ( страница по страница с text match ако няма text search ). Ако пък минаваш покрай парцела заговаряш работниците, търсиш техн.ръководител, той ще те насочи нататък.

# 650
  • Добрич
Много съм впечатлена от сграда Соната. Мислех, че по кварталите се строи масовка, а то такива луксозни общи части, окачени тавани, вградено осветление, мазилки, много красиво. Минус е тази черна дограма, която в комбо с булевард е очаквано лоша комбинация. Хубави квадратури, добре проектирани стаи.
Трябва да кажа, че дограмата е учудващо добра. С добра изолация, нищо не се чува от булеварда. Има и слънце и термо защита. Аз съм доволна. Опасенията ни бяха точно заради шумния булевард, но се оказаха напразни. А и самата сграда е доста по-навътре от булеварда (сравнено с  острешната сграда на Гюрлата).

# 651
Трябва да кажа, че дограмата е учудващо добра. С добра изолация, нищо не се чува от булеварда. Има и слънце и термо защита. Аз съм доволна. Опасенията ни бяха точно заради шумния булевард, но се оказаха напразни. А и самата сграда е доста по-навътре от булеварда (сравнено с  острешната сграда на Гюрлата).
Коментирала съм цвета на дограмата, не качествата и. Да, малко по навътре е от булеварда, но няма преграда и ще си е прашно.
Днес пак бях там. На Марто блока е уникат, имат долу Май Маркет във блока, отделно гюрла, има и паркоместа на спортния комплекс. Пазарче, тротари. По хубаво от центъра.

# 652
  • Варна
Напоследък FB ме залива с клипчета на брокери и брокерки. Имам чувството, че тези момчета и момичета ( особено момичетата ) или отделят часове за външният си вид и поведение или ползват консултанти или просто на входа при самият подбор цедката е в определена посока. Все повече се изместват сухите текстове от кратки презентационни клипчета за по 20-30 секунди, външен вид, жестове, думи - всичко издава усърдно обучение. Най-вече това го забелязвам в брокерите на home2u / inclusive.

И докато гледам перфектно и главозамайващо изглеждаща мацка с невероятно добре подбран за нейните ханш и талия панталон и си казвам...егати...иска ми се да купя този имот и погледа ми попада на тревясалият тротоар, начупен и замърсен тротоар,  по който ходи скъпо изглеждащата презентаторка....и си казвам...колкото по-скапани имотите и инфраструктурата, толкова по-лачени брокерите, явно като нищо не могат да направят по въпроса с продукта, който продават, наблягат на самият продавач.

Иначе, да, като минеш отвъд външният вид на брокерката и се заслушаш и чуваш следното фрапиращо твърдение за една от характеристиките на общият двор на комплекса "Има и детска площадка за детето или кучето!" ....БЕЗ коментар го оставям.

# 653
Защото младите не могат да "четат" Wink Сериозно малко по дълъг текст и го прескачат.
това което си написал е вече характерно за "новия тип" агенции - използват всякакви маркетингови трикове
ХомеТуЮ държат брокерите им да не са облечени в ежедневно спортно облекло. И ходят всеки ден от сутринта в офисите. Обучават ги по американски тертип.
Ужасно ми е неприятен собственика на тази агенция.
Също това помпозно каране на брандирани коли от високия клас.
Стоят сгради с ужасно качество.

# 654
Няма да се учудя ако покупката вече включва и хепи енд. Знам, че имат дебел учебник с инструкции и обучение за всичко до най-малкия детайл.

# 655
..... Ако пък минаваш покрай парцела заговаряш работниците, търсиш техн.ръководител, той ще те насочи нататък.
Penkoman, има ли работници на парцела, в повечето случаи почти всичко е разпродадено. За Либрата например, се запознах с проекта миналата година, имаше интересни предложения,но не ми хареса локацията.
В момента обмислям инвестиция на зелено, където още никъде не е обявено и всичко е на скица. Дори и да намериш телефон на строител/инвеститор, никой няма да ти обърне внимание не си ли работил с тях.

# 656
  • Варна
Хепи енд-а е само за тях, за теб са чимовете трева, които стърчат от изронените фуги на плочките пред супер-дупер сградата, в която са ти продали имот и в които мацката е внимавала да не и се заклещят токчетата докато се е разхождала като кошута пред камерата и е ръкомахала напред назад с перфектният си маникюр.

# 657
  • 🌊
Брокерите, които познавам, за съжаление не са такива от интерес към професията, а защото са им казали, че е супер лесното и парите валят от нищото. Имам двама познати и на двамата им е между другото - едната е маникюрист, другия фитнес инструктор. Познавам Варна по-добре от тях, няма как да им се доверя. Иначе и тя (както Пенко е забелязал) я слагат по видеа, лайфове от строежи и т.н.
Познавам и брокер, който страшн си разбира от работата, но е насочен към бизнес имоти, които са на вселена галактика от моите желания за тристаен/четиристаен иначе щях да се насоча към него.
Хоум2ю ги избягвам, но имате ли отзиви за Адрес? Признавам си нямам силите и енергията да ходя по строежи, да проучвам, тепърва да изглеждам връзки със строители. Искаме просто да си кажем какво търсим, да ни предложат варианти и да преценим дали е нашето, а не с корема и каската да ходя по строежи да говоря и издирвам.

# 658
Сигурно не вървят продажбите щом правят толкова усилия и имат свободно време за да правят разни видеота за социални медии.

# 659
Много съм впечатлена от сграда Соната.
Днес пак бях там. На Марто блока е уникат, имат долу Май Маркет във блока, отделно гюрла, има и паркоместа на спортния комплекс. Пазарче, тротари. По хубаво от центъра.

Кое му е уникалното. Да, на хубаво място е, но гюрла и магазин в сградата не мерси.
Живея в близост до заведение (дори и не в същата сграда) и не мога да ви опиша каква смрад  е и колко боклук генерират. Като добавя и магазин съм, не мерси.
Не можеш прозорец са отвориш, излезеш пред входа боклук, ами...

Общи условия

Активация на акаунт