Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 243
  • 794
  •   1
Отговори
# 630
Сега ще си мерим дневните ли? В градската ми къща е 65 кв.м, в селската 45 кв.м. Повече ми харесва големия хол. Имали сме и 25 кв.м. в стар апартамент. В тези 65 кв.м. си играем и хора ( ходим на народни танци и ако сме пропуснали нещо си го учим в къщи) . И двама сме само. Децата са в чужбина както писах.
Играеш хора??? Хора стига вие сериозно ли в апартамент ще играете хора?
Не четеш, жената е писала че хола е в къща.
И защо да не играе хора в къщата си? У тях си е, може и казачок да играе.
Тя е писала къща, но аз говоря за масовият случай. И не не можеш да си правиш каквото искаш у вас. Не може да вдигаш шум, димиш, наводнява, създаваш неприятни миризми. Това говоря пак за апартамент, в къщата е друго.

# 631
Няма масов случай. Къщата е едно, особено ако не е долепена до друга къща; апартамента е друго.

# 632
От седмица съм във Варна и околностите, и съм в потрес от състоянието на града. Мръсотия, разбити тротоари, занемарени тревни площи и гробищни паркове и т.н.

# 633
Абсолютно съм съгласен, че трябва да има правила, закони и глоби. И не че ще ми харесват на мен всички правила. Вероятно и аз правя много грешки и не се съобразявам за нещо с другите хора. Но така съм свикнал и за да отвикна трябва да ме заболи с една две глобички. Човек се учи по трудния начин. Вижте в Гърция какво ги правят. Солени глоби на пътя, солени глоби за анти пожарни мерки. Народа е прост, няма как само с възпитание и молби.
Не ми е ясно защо се оправдава поведение или се изтъква, че е нормално “тука е така”. Уж искате да ви се вдигат цените на имотите, но насреща няма ефърт. За да дойдат чужденците с парите и да ви изкупят имотите на високи цени, те ще искат правила. Иначе има едно друго чужденци, които не искат правила, но те и пари нямат.

ЕммаТ, ти си представяш, че Пенкоман иска да се премести в сърцето на Париж, но той вероятно има съвсем други представи. И вероятно там туристи не стъпват.

# 634
Здравейте, не съм от Варна, но се интересувам от закупуването на апартамент. Разгледах разрешителните за строеж за 2025г на община Варна, и си набелязах няколко имота.
Въпроса ми е: Как мога да открия кой е строителя? От къде мога да получа тази информация на база вх.№ и идентификатор?

# 635
Някой който е получавал оферта за апартамент от Libra на Сити билдинг може ли да сподели колко е и за кой апарамент? Или ако има препоръки за друга предстояща сграда ще се радвам да ги прочета.

# 636
Това, което ни предлагаха от Libra (началото на май, в момента може да са повече и изцяло по спомен), 3 стаен на по-ниски етажи (3/4) беше около 150 000 хиляди евро - 1400 евро/квадрат (разбираемо с етажите се качваха), а двустайни, южни от високите етажи (10+), бяха някъде над 1800 евро/квадрат, като мисля че стигаше и до 2000+.  
Външни паркоместа бяха 15 000 евро, а вътрешни 20 000.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 16:13 от seaenjoyer33

# 637
Къде е Либра ?
до Лидл на Владислав ли ?

# 638
  • Варна

Това ли е Либра?
Тъкмо ми се мерна пост на познат брокер. Пише, че цените за двустайни и тристайни започват от 1400€ на квадрат. Ми… таквоз е. Поне фасадата прилича стилово на Сити Парк Юг, който е в съседство.

# 639
С пазара на жилища във Франкфурт съм доста запозната . Дъщеря ми си търсеха там и в продължение на  месеци ходеха на огледи и ми пращаха обявите. Купиха на тъмно зелено на 30 км . от Франкфурт. Юли трябва да започне да се строи. Около 90 кв.м- огромна дневна 41 кв.м , 2 спални и  2 бани и паркомясто . Паркоместата към апартамента бяха две, но те успяха да се договорят и купиха само едно - 15000евро. Апартамента се издава с врати, оправени бани, настилки- винил,  имат няколко цвята и ти си избираш какво точно да ти сложат . Подово отопление с термопомпа, енергиен клас А++  е сградата . Но нямат климатици, те там по принцип не ползват много. Има и слънчеви панели на покрива за тока за общи части.  Документацията , която получиха при изповядване на сделката е над 90 страници. Това им излезе около 450000евро.
450 000 евро за апартамент 90 м2 на 30 км от Франкфурт? И после се оплаквате от цените във Варна, че биле високи? А дневна 41 м2 за какво ти е, не мерси.

В момента съм с 50м2 дневно-кухня и не ми стига за всичко. Примерно бих искал малко по-голяма кухня. Инак кухня + бяла техника + диван(и) с места за сядане на 6 човека, трапезария за 6 човека, тв шкаф и етажерки едва се събират под 45м2. А под 30м2 е абсолютно невъзможно.

Сега има хора, за които 2 пластмасови стола са достатъчни. И им е ок да вечерят на мини диванче. Стандартите просто са други. Дори по време на соца - 25м2 дневна трапезария + 10м2 отделна кухня! а тогава е нямало съдомиялни, големи хладилници и прочие.

# 640
  • Варна
Явно има доста магьосници на планетата земя, които и на 20 квадрата събират всичко гореизброено. Точно 6 човека се събираме редовно вкъщи (3 двойки) и вечеряме нормално на нормална елипсовидна маса, с нормални трапезни столове (дървени). Отделно има ъглов диван с холна маса и тв кът, библиотека, отделно кухненски бокс с всички уреди. Въпрос на разположение и умно избиране на мебели.
Пространството е като парите. Колкото повече имаш, толкова повече не ни стигат. Дай ми ти на мен 100 квадрата хол и веднага ще хлъцна, че няма място за билярдна маса.

# 641
  • Варна
Дидка, така е, докато се появят децата, тогава измеренията не са това което са.

# 642
  • Варна
И семейства с деца познавам достанъчнво много, живеещи в същата квадратура. Не твърдя, че е прекрасно, но не може да се заявява, че е невъзможно, при положение, че е. Едните ни съседи даже са с две деца, в аналогичен апартамент над нас, на стария ни адрес, също с 20 кв. дневна. Даже 19 и нещо, ако трябва да съм пунктуална.
Пак казвам, не споря, че в 30 ще е по-удобно. В 50 - още повече. Но не е невъзможно и в 20. И в 17.

# 643
Това, което ни предлагаха от Libra (началото на май, в момента може да са повече и изцяло по спомен), 3 стаен на по-ниски етажи (3/4) беше около 150 000 хиляди евро - 1400 евро/квадрат (разбираемо с етажите се качваха), а двустайни, южни от високите етажи (10+), бяха някъде над 1800 евро/квадрат, като мисля че стигаше и до 2000+.  
Външни паркоместа бяха 15 000 евро, а вътрешни 20 000.

Мерси за информацията.

# 644
  • Варна
Аз познавам хора, които гледат по две деца в двустаен 20 + 12кв...., тук говорим по-скоро в общият случай как би било комфортно. Не отричам, че при много умно използване на пространството няма как да се случи. И у нас хола е 23кв., но при нова възможност ще гледам да е поне 30-35кв. Има разлика между ефективно и умно използване на площ и комфортно.

Общи условия

Активация на акаунт