Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 290
  • 794
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Сградите от смесен тип са като сгради болни от рак. Ако има хранителен магазин рано или късно ще има хлебарки, ще се пръска..., кофите ще са пълни предимно с техните боклуци, постоянно бусове, постоянно ще спират и потеглят автомобили, човекопоток.... отделно вентилационна система.... Едно време пък съм имал офис над заведение за супа...няма да кажа как се тресеше всичко, във водата ми се образуваха кръгове от вибрациите на вентилацията, добре че ми оставаха само 2-3 месеца от ангажимента, едва изтърпях. Изобщо като чуя сграда от смесен тип и трябва много внимателно да разгледам какво точно ще има, че да съм ок. Виждал съм сграда с аптека и детска градина отдолу, там примерно не е чак толкова зле.

Чебурашка - нещо да се включите ли търсите или готово?

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 23:33 от Penkoman

# 661
Не ми изглежда драматично да има май маркет в блока. Такива има и в други обекти на Явор, както и в Лабиринт. По скоро е удобство, отколкото недостатък.
Иначе относно локацията на самата сграда сме говорили още докато се троеше. Няма да се повтарям.

# 662
  • Варна
Не е конкретно за май маркет, за супер маркет като цяло - аз съм написал по-горе какъв е проблема. Ако ти се падне балкона от страната на зареждането от сутринта ще се радваш на шум от спиране и потегляне на бусове, работещи на място двигатели, шумове от разтоварване и разговори. Отделно чат-пат ще се радваш на хлебарки във входа, а възможно и излизащи от канализацията. Ще има постоянно паркирали до блока ти на аварийки и не само да си напазаруват, постоянен човекопоток, вързани и лаещи кучета до входа на магазина...препълнени с боклуци от магазина кофи за боклук. За вентилацията вече споменах, аз до този момент в България безшумна вентилация на търговски обект не съм виждал - в тоя ред на мисли не искам и да знам как ще я карат тия дето са купили апартаменти с лице към Бриколаж или към Джъмбо защото и на двете вентилациите се чуват...  Така, че не е удобство, а проклятие, освен ако не си перде от всякъде.

# 663
Брокерите, които познавам, за съжаление не са такива от интерес към професията, а защото са им казали, че е супер лесното и парите валят от нищото. .....Познавам Варна по-добре от тях, няма как да им се доверя.

Познавам и брокер, който страшн си разбира от работата, но е насочен към бизнес имоти, които са на вселена галактика от моите желания за тристаен/четиристаен иначе щях да се насоча към него.
........... имате ли отзиви за Адрес?

Точно като теб се оказва, че аз познавам Варна ( или по скоро районите, които ме интересуват ) по добре от доста брокери. Града се разрастна и според мен трябва да насочат усилията си по квартали, това могат да изкопират от американците. Като си търся квартира в Бруклин, не ходя в офис в Манхатън.
Това което съм забелязала за брокерите - е че повечето не ти "търсят" - а преглеждат базата данни на тяхната агенция и каквото има там ти предлагат. Тоест ако не работят с някой строител, или друга агенция вариантите са само техните.
Наистина по-скоро трябва да търсите брокер с опит. Жалко че в сайтовете им няма как да си избереш брокер. Ако се обадиш по телефона на Адрес ( или на която и да е ) , най вероятно ще говориш с някой случаен брокер.

И по този повод Чебурашка ще ми пратиш ли инфо за този с бизнес помещенията.

# 664
  • Варна
Те И за това високите етажи са по-скъпи. Не само заради гледката. Апартаментът ми в Победа е в малка тиха уличка, над гаражи. Коли и мотори се палят рано сутрин и се оставят по 10 минути да загряват. Будила съм се от смрад на изгорели газове, като дори не съм на първи етаж там, а на втори. Всеки, който мине и говори по телефона или със събеседник до него, се чува все едно е вкъщи.
От както живея на последен етаж, не бих купила на различен. Няма такава тишина. Всеки казва да ама ремонти, течове…
Няма как без недостатъци, но предпочитам да е нещо, над което имам контрол и с малко пари се решава. А и един покрив колко често да протича? Веднъж на 10 - 20 години. За разлика от това, гореописаните недостатъци са ежедневие.

# 665
  • Варна
Това за последният етаж е така и съм се убедил многократно. Тъжното е, че въпреки българската мантра "без първи и последен етаж" строителите се усетиха и ги направиха по-скъпи. В момента съм на среден етаж и изобщо не се кефя. Живял съм в Чайка на 6-ти етажи и то до 5-та гимназия и беше тихо.

Обаче дори на си на последен етаж пак може да имаш следните проблеми ако в сградата има супермаркет:
- хлебарки в канализация и подземния гараж
- вечно пълни кофи за боклук
- преминаваща вентилация за супермаркета през цялата сграда от долу нагоре, която вибрира и шуми

Един единствен проблем може да има за който предполагам, но не съм сигурен как е в реалност с последният етаж. На някои модерни сгради изнасят външните тела на климатиците на всички апартаменти от 1ви до последен етаж на покрива и реално те се явяват закрепени на плочата над главата ти и ако тракат, шумят и вибрират ще имаш проблем. Някой ако има наблюдения да сподели как е.

# 666
  • Варна
Няма как да са закрепени за плочата над главата ти. Всеки блок има някаква форма на подпокривно пространство. Покривът на сградата и таванът на апартаментите на последния етаж не е едно и също нещо. Няма как да се усетят вибрации от климатици на покрива.

Леля ми живее в блок със супермаркет на партера. Кофите за боклук не са препълнени. Магазинът си има собствено място за боклуци. Хлебарки няма. Блокът е нов и каналите са с клапи. За шум от зареждане - не знам. Тя е на 5ти етаж и не се е оплаквала. Само това с вечно спрелите коли на аварийни потвърждавам, че е така. Според мен не е грандиозен проблем. Има достатъчно място да се минава спокойно.

# 667
  • Варна
Това за покрива не го знаех, не мислех, че има някаква кухина, нали все реват, че им протичало. В Чайка като бяхме се се оплакваха, че слънцето много нагрявало плочата. Отделно имам имот на последен етаж, където покрива не е плоча а триъгълен, там не мисля, че има кухина....

Иначе за това което споделям от супермеркетите повярвай не е просто ей така да го говоря.

# 668
Аз живея в сграда, на която климатиците са на покрива. Съседите от последния етаж се оплакват, че чуват. Отделно имаше 1 проблемен климатик, не можеха да спят от него.

# 669
  • Варна
100% е така. Освен това обикновено си струва да си вземеш апартамент с голяма тераса, представям си кефа да си направиш място за отдих и над главата ти да бучат 20 климатика. Ей това имам предвид, като казвам, че всичко в България е недомислица. Една недомислена държава.

# 670
100% е така. Освен това обикновено си струва да си вземеш апартамент с голяма тераса, представям си кефа да си направиш място за отдих и над главата ти да бучат 20 климатика. Ей това имам предвид, като казвам, че всичко в България е недомислица. Една недомислена държава.

На България е виновна, а купувачите, които купуват вече на доста сериозни цени адски недомислени и супер лошо изпълнени имоти.

Има си съвременни технологии и за климатизация и за изолация и за всичко. Ама строителите що да ги слагат, като могат да строят за 500-600евро за м2 и да продават на 2500м2 без проблеми.

Време е клиентите да се ограмотят и да почне да си изискват качество.

# 671
  • Варна
Виновна е точно държавата. Хората в голямата си част не са компетентни за тези тънкости и не са длъжни. В крайна сметка и аз дето шума ми е ад имам моменти, в които откривам нови и нови конфигурации в които има проблем. Държавата е виновна, че няма законодателство, което да отразява реалната опасност от шума за здравето и трудоспособността на хората. Айде да има законодателство и контрол да видим. Просто технологиите се развиха, дават някакъв комфорт, но тоя комфорт си има цена. Брокерите отделно са крайно некомпетентни.

Случвало ми се е да отсядам в апартамент с някакво газово отопление, всеки път някой като ползваше вода се включваше ужасно шумна инсталация в целия апартамент, май някакво котле имаше...пък то кооперация на 7-8 етажа...и май се включваше това и съседите като ползваха. Ад някакъв..., в страни пък от блокчето цех - произвеждат някакви здравословни десерти, барчета им казват модерному...ми бучи яко вентилацията на цеха...в София това.

Хората имат закони. Ей на в Испания, а не да ми ги връзват тука където им падне и целия квартал да се озвучава от воя на изоставените им песове, че влезли за малко в търговски обект:

If someone is caught leaving their dogs to wait outside while visiting a store, they could receive fines of between €500 and €10,000

# 672
Няма как да са закрепени за плочата над главата ти. Всеки блок има някаква форма на подпокривно пространство. Покривът на сградата и таванът на апартаментите на последния етаж не е едно и също нещо. Няма как да се усетят вибрации от климатици на покрива.
Не е във всеки - гарантирам ти - няма значение дали е скосен или плосък покрива.
На старите панели има някакво 1 м високо м/у "тавана" на последния етаж и плочата най-горе
Но на много други няма - и стари и нови сгради.
В тази в която живея в момента - скосен покрив и нямаме това пространство - директно от "капандура" ли как се казва и излизаш горе.

Вибрациите от климатик могат да се усетят без значение къде е поставен - по важно е как е монтиран самия уред на стойките и как са закрепени и те също.
Ако се развали нещо след време също издава шумове, мъчи се климатика, но нехайни живущи или рентиери грам не им пука ( от опит последното )

То има и безшумни тръби за ВиК - колко строители ги слагат ?

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 18:54 от Casual

# 673
  • Варна
Между другото гледам home2u готвят някакъв нов проект, засега не обявяват, само загатват, а може би съм пропуснал. Щяло да бъде нещо над града. Някой да има идея...на едната снимка забелязах крайчец от транспарант "evergre...." нещо си...

# 674
Комплекс от много къщи в село Блинаци, под Варна видях че рекламират аз. За мен е далеч от Варна това село пък и къщите строени за продажба колкото съм гледал все компромисно са били строени. По-тънки плочи, по-ниски тавани, никога нямат мази, предимно с плоски покриви защото е по-евтино но официално, че е по-модерно така.

Общи условия

Активация на акаунт