Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 269
  • 794
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Ахам, някаква идея на каква цена са къщите?

# 676
  • Варна
Явор започват нов проект в Манастирски рид - https://yavorad.com/manrid/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE-2
Цените ~ 2000€ на тъмно зелено. Прави впечатление, че вече не предлагат спални с размери 10тина м2. Поне към момента има и само една опция за плащане, преди даваха повече избор.

H2U ще започват нещо доста голямо на Галата...

# 677
За Хоум ТУ ю и Галата влизах да пиша и аз. Много гръмка реклама, казват, че щяло да е град в града .

# 678
Към Галата ще са близо 1000 жилища, къщи и апартаменти. Писах преди седмица или 10 дни, но тогава важни бяха кучетата и други ..
Това е новата тенденция, а като построиш 1000 жилища ще трябва да направиш и комуникациите до тях

# 679
Към Галата ще са близо 1000 жилища, къщи и апартаменти. Писах преди седмица или 10 дни, но тогава важни бяха кучетата и други ..
Това е новата тенденция, а като построиш 1000 жилища ще трябва да направиш и комуникациите до тях

А всъщност, нито пътища, нито тротоари или спирки, нито нещо друго ще бъдат изградени извън обекта. Което е скандално, при положение, че там се предполага да се заселят 3000+ души.

# 680
Всичко извън обекта е чужда собственост. Пробвай ти да строиш пътища на чужда собственост за благото на народа да видим как ще се развията нещата. В най-добрия случай никой няма ти обърне внимание, в най-лошия ще те глобят и обвинят и ще трябва да възстановяваш.

# 681
В белите държави отдавна са го измислили.

Пробвай ти в бяла държава да строиш жилище за 3000 човека, без обследвана инфраструктура, градоустройство, детски учебни заведения и тн. И без да дадеш и 1 лев за такива.

# 682
Но не сме в такава държава нали? Неприложими са каквито и да е подобни разпоредби тук към днешна дата. Може би някой ден ще е друго.

# 683
Докато народа е доволен да купува жилища с африканска инфраструктура, на кози пътеки и кални ниви, нищо няма да се промени.

# 684
Защо не построиш ти нещо, блок, кооперация, затворен комплекс... и ремонтирай всички околни улици, построй училища, прекарай канализации и всичко което очакваш от другите, така да поставиш летвата. И дай линк към проекта ти тук да го разгледаме. Все пак хората живеят в това което съществува.

# 685
donevM,  значи общината и всички дружества нямат нищо против да им платиш за проектирането и изпълнението на улица, ВиК мрежа, ел мрежа и каквото се сетиш.. Не отказват, въпросът е да не плащат те.
Общината има възможност за строеж на нови улици, но проблемът е,  че няма улици, където да са уредени взиманията от имотите по цялото продължение, тук като е един собственика ще си го наредят и общината ще го изгради

# 686
Защо не построиш ти нещо, блок, кооперация, затворен комплекс... и ремонтирай всички околни улици, построй училища, прекарай канализации и всичко което очакваш от другите, така да поставиш летвата. И дай линк към проекта ти тук да го разгледаме. Все пак хората живеят в това което съществува.

Аз не съм строител. Работя друго, плащам си всички данъци, изнасям услуги, внасям кеш в България.

И очаквам и община и строители да си свършат така работата, че града, в който живея да не прилича на такъв в Суб-сахарска Африка...

А ти какво предлагаш конкретно, ще ми споделиш ли?! Да продължим с калните ниви и разкопаните лозя?

# 687
Към Галата ще са близо 1000 жилища, къщи и апартаменти. ..
Локация ? Почнато ли е, аз ми навам поне 2 пъти седмично и не съм видяла.

А до Лидл Аспарухово какво голямо нещо строят някой знае ли ?

Цените ~ 2000€ на тъмно зелено..... Поне към момента има и само една опция за плащане, преди даваха повече избор.
Марто каква е схемата за плащане - не вождам на сайта

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 17:41 от Casual

# 688
В края на Галата се строи усилено. Не погледнах/снимах табелата. Ето снимки от втори етаж на едно от блокчетата:

# 689
  • Варна
Към Галата ще са близо 1000 жилища, къщи и апартаменти. ..
Локация ? Почнато ли е, аз ми навам поне 2 пъти седмично и не съм видяла.

А до Лидл Аспарухово какво голямо нещо строят някой знае ли ?

Цените ~ 2000€ на тъмно зелено..... Поне към момента има и само една опция за плащане, преди даваха повече избор.
Марто каква е схемата за плащане - не вождам на сайта

50/30/10/10
Договор/Акт14/Акт15/РП

Общи условия

Активация на акаунт