Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 13 395
  • 434
  •   1
Отговори
# 405
InYan238 при нея от броколито също имаше мрънкане, отдадох го на стомахчето. Същата история беше и с карфиол. Общо взето ги въведох и избягвам да давам. Педиатъра ни не се бърка със захранването, само ако аз имам да му задам въпрос изказва мнение, дава препоръка. Глутен също въвеждам постепенно засега дадох овес, спелта и пшеница. Въведох масло и сирене. Може би след седмица ще започна да въвеждам червени меса, рибата съм я оставила накрая, защото и аз не съм и фен 😂.
Тук сериозно се отказва пълзенето, предпочита да се върти в кръг, да се влачи, изправя се на колена и ръчички опитва се да тръгне напред и се тупва, но като види сериозна мотивация,като айпада и телефона се стрелва, така че май го отдавам на малко мързел.

# 406
Бяхме при един ортопед и той точно това коментира, че много мързеливи са днешните бебета Grinning И бебчо се изправя на четири крака ахах и се клатушка напред-назад и в крайна сметка пак назад тръгва. Иначе карфиол и аз не го давам, че беше много тежко след само две лъжички, след месец пак ще пробвам. Иначе броколи досега си е хапвал не един път, но може би сега нещо не му е понесло

# 407
Ние взехме стол,който ,ще става и за след 1 г.Отдавна махнахме коша за новородено
Иначе зъби още нямаме,от доста време стоят подути венците и това е
6 ти ден глутен ни е днес.Давах и попара два дни,после два дни овесена каша,два дни мюсли и глутенови бисквити и за сега всичко е нормално.
Въведох и сирене,масло и кисело мляко.
Остана ми риба,свинско и конско и по-екзотичните плодове,но те ще са като въведа глутена на цяло.
Иначе малката лази и от скоро се надига с цяло тяло и се клати напред назад ,което било подготовка за истинско пълзене,така че горко ми 😄😄
Свърши спокойствието

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 16:07 от M.Steff

# 408
И нашият лази от седмица. В момента се влачи с ръцете, още не вдига коремчето на 4 крака, но започва и тях да включва и до седмица направо ще си започне. Отказва да седи, а може, обаче като го сложа и ляга назад Grin

Момичета, а вие какво им готвите?

# 409
Предимно се водя по това на мен какво би ми било вкусно. Например:
Пиле с ориз, грах,морков и магданоз
Пуйка с картоф,морков, пащърнак
Картоф, сл.картоф, праз с малко сирене/яйце Авокадо, яйце, сирене
В каши давам и пресни плодове- банан, ябълка,праскова
Бисквити с банан,жълтък и брашно от елда
Досега единствено отказва попара- пробвах много варианти с чай, АМ, категорично не е нейното. Ще пробвам тези дни пилешка супа със сухар, да пробвам дали причината е сухара и той ли е този, който не и харесва.
И нашият лази от седмица. В момента се влачи с ръцете, още не вдига коремчето на 4 крака, но започва и тях да включва и до седмица направо ще си започне. Отказва да седи, а може, обаче като го сложа и ляга назад Grin

# 410
Последно е хапвал например броколи, пащърнак,  жълтък, сирене , пюрето овкусявм със зехтин или телешко, картоф, морков и лук, разреждам с бульон, който съм замразила от месата; овесена каша с ябълка и круша или ечемик каша с праскова и слива, а кашите овкусявам с масло гхий. Ориз скоро не съм правила, добра подсещанка Grin

# 411
Обикаля целия апартамент вече, ту се извлича с ръце, ту на 4 крака, ту легне по корем да си почине. Отскоро се хваща за мебелите и се изправя на крака. Вече е голям филм, че още не е съвсем стабилна и тук таме пада. Но е супер смешна как се надига първо от колене, после се изправя съвсем и гледа супер горда от себе си. Grinning

Aз доскоро си бях на готови пюрета, мисля вече да започвам да готвя, защото е яла почти всичко вече и засега не е показала алергична реакция. Само жълтък още не е.

# 412
А пюрирате ли храната още? Моя господин отказва парчета. Последния път дори повърна на фонтан като му дадох бисквита.

# 413
Аз пасирам всичко фино. Понякога се промъква някое недобре пасирано парченце, днес например в тиквата имаше няколко такива, но си ги глътна. Все още няма никакви зъби.

До момента съм готвила само моно пюренца - тиква, тиквичка, броколи, батат, манго. Давам основно готови пюрета.

# 414
От миналата седмица спрях да пасирам финно, освен месото. Намачквам с вилица и оставям малки парченца. Сравнително бързо схвана, че се дъвче. В началото избутваше парченцето навън, аз пак и го давах, показвах и как се дъвче и схвана.
А вашите бебоци държат ли храна? Тук категорично се отказва с погнуса държането на парчета плод примерно, бисквити, ако аз и ги държа си ръфа, но тя сама, абсурд.
А пюрирате ли храната още? Моя господин отказва парчета. Последния път дори повърна на фонтан като му дадох бисквита.

# 415
Аз все още не съм давала да държи храна. А пюретат и аз от скоро почнах да не пасирам съвсем фино, че и през цедка ги минавах до скоро. Постепенно ще увелича и гъстота и парчетата

# 416
Аз и давам царевични пръчици и тях ги държи и ги пъха в устата и дъвче.Друго за момента не съм и давала

# 417
От миналата седмица спрях да пасирам финно, освен месото. Намачквам с вилица и оставям малки парченца. Сравнително бързо схвана, че се дъвче. В началото избутваше парченцето навън, аз пак и го давах, показвах и как се дъвче и схвана.
А вашите бебоци държат ли храна? Тук категорично се отказва с погнуса държането на парчета плод примерно, бисквити, ако аз и ги държа си ръфа, но тя сама, абсурд.

Веднъж му дадох банан и отхапа такова парче че се наложи да му бъркам в устата. От тогава не съм давала да държи нищо.

# 418
Ерик редовно се опитва да ми дърпа лъжичката и купичката с пюрето. Понякога му зареждам лъжицата и така се храни сам, но си признавам, че не ми е много приятно, защото е целият в пюре. Него го радва да пипа всичко и да се направи на прасенце 😀

# 419
Ох, мен още много ме е страх от едри парчета. Педиатърката каза към 9ти месец и мисля тогава да давам. Засега пасирам

Общи условия

Активация на акаунт