Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 13 378
  • 434
  •   1
Отговори
# 420
Да ти кажа и аз не бързам, вчера се задави с пюрето и не мисля скоро пак да давам непасирано. Иначе с пъпеш, грозде и круша намачкани само с вилица няма проблем

# 421
И аз мисля към девети месец, надявам се до тогава да има поне 1-2 зъба.

# 422
Даже и намачкани плодове ме е страх. Нашата педиатърка има смъртен случай с морков (добре сварен, по ЗВБ метода) и много ме наплаши и затова не смея. Няма възрастен да не може да дъвче в крайна сметка

# 423
Да ти кажа и аз не бързам, вчера се задави с пюрето и не мисля скоро пак да давам непасирано. Иначе с пъпеш, грозде и круша намачкани само с вилица няма проблем

Все пак не познавам възрастен да не яде парчета, така че в някакъв момент все ще започнат. Аз много се притеснявах че не яде парчета, други бебета около мен ядат,
Но в крайна сметка бебето си показва

# 424
И аз съм на това мнение. Момичета, а вие с колко тог чувалче за сън сте сега и колко смятате занапред? При нас е най-студено 22 градуса и мисля за 1.5, но не намирам. С 2 ще му е топло, помня, че се потеше февруари.

# 425
По препоръка на друга мама, поръчах 1,5 от Тему, каза че е много хубаво. За първи път ще  ползвам, надявам се да няма драма, защото започна много да се отвива.
И аз съм на това мнение. Момичета, а вие с колко тог чувалче за сън сте сега и колко смятате занапред? При нас е най-студено 22 градуса и мисля за 1.5, но не намирам. С 2 ще му е топло, помня, че се потеше февруари.

# 426
Пристигна ли вече

# 427
Аз поръчах и от Shein, и от Temu чувалчета 1.5 тог. Изглеждат много добри, особено имайки предвид смешните пари, които струват. Памучни са.
И миналата зима ползвахме такова чувалче от Shein и бях доволна. Пускам ти скрийншот, защото тук линковете често не излизат.

Ако не искаш китайско, Кикабу имат чувалче 1.8 тог,не е дебело и също е много хубаво. Ползвахме га пак зимата.

# 428
Ако 22° е най-ниската температура и 1тог е ок. Ние сме с 2.5тог и най-ниската е 18-19 и спи с боди и гащеризон, колкото по-топло става, толкова по-малко дрехи и до 22° му е екстра и не се поти. На 22 ще е само с боди с дълъг ръкав или ще му извадя лятното и с повече дрехи ще го облека.

# 429
Ние също зимата спяхме на 19-20 градуса и редувах чувалчетата (или 2.5 тог с боди с дълъг ръкав, или 1.5 тог с боди с дълъг ръкав и пижама отгоре). На 21-22 ползвах чувалчето 1.5 тог само с боди с дълъг ръкав отдолу.

Имам и чувалче 1 тог, но то е тънко, само памук е без никаква подплата. Почти няма разлика между 1 тог и 0.5 ог поне при моите чувалчета.
Тук още е топло и спи само завит с пелена (25-26 градуса). Само една вечер беше по-хладно и го сложих в чувалчето 0.5 тог.

КРР, препопъчвам ти този уред, много ефикасен при задавяне. Аз лично мисля да го купя за своето спокойствие. Дано никога не се налага да го ползваме.

# 430
Аз също ще го купя, но не се ли ползва при по-гореми деца? По спомен вай-малкият накрайник беше за 2-3 годишни или е друг или бъркам

# 431
Най-малкият накрайник е за деца над годинка и над 10 кг.

# 432
Чувалче 1.5 tog има в онлайн Kosara.
Иначе при нас нощем е към 21-22 градуса, в момента е с чувал от Angel baby с 1 tog, само с боди дълъг ръкав, но поръчах 1.5 от Косара. Зимата е с 2.5

# 433
Ние също зимата спяхме на 19-20 градуса и редувах чувалчетата (или 2.5 тог с боди с дълъг ръкав, или 1.5 тог с боди с дълъг ръкав и пижама отгоре). На 21-22 ползвах чувалчето 1.5 тог само с боди с дълъг ръкав отдолу.

Имам и чувалче 1 тог, но то е тънко, само памук е без никаква подплата. Почти няма разлика между 1 тог и 0.5 ог поне при моите чувалчета.
Тук още е топло и спи само завит с пелена (25-26 градуса). Само една вечер беше по-хладно и го сложих в чувалчето 0.5 тог.

КРР, препопъчвам ти този уред, много ефикасен при задавяне. Аз лично мисля да го купя за своето спокойствие. Дано никога не се налага да го ползваме.

Дали наистина
Върши работа този уред

# 434
Благодаря, момичета за коментарите за чувалчетата. Поръчах от Косара 1.5, че ще дойде най-бързо, ще видя как ще му е и вече ще взема още 1-2 вероятно от Тему да има. Ще взема и 1 тог да има, въпреки че на Angel Baby имаме одеялце 1 тог и си е тънко. Снощи беше с ромпърче и отгоре 0.5 тог, на 23.5 градуса и ръчичките му бяха студени, та го обличах отгоре с едно елече. Според мен 1.5 тог ще му е добре. Вчера пробвах едно, подарък от баба му, 2.5 тог, но му беше много топло и плачеше и му го махнах.

Иначе, аз намерих няколко онлайн магазина, с хубави вълнени дрешки и мисля да поръчам вълнена шапка-шал (то е на едно), ръкавички и отделно има едни комплекти боди и панталонче, а ММ му поръчал едно скъпо, но според мен ще е много хубаво https://nankacreative.com/bg/products/wollwalk-overall-with-dwarf-hood1 ето това. Исках яке с гъши пух, да е по-тънко и некапитонирано, че мрази якета, направо не иска вече в количката и започва да се тръшка, заради якетата. Обаче няма за толкова малки деца и това, което ММ е поръчал, мисля че ще е супер до ноември, заедно с чувалчето на количката (вчера взехме, исках едни с агнешка вълна, обаче не стават за нашата количка и си взехме на производител за нашата). Обаче яке ще му взема от Синсей и космонавт и с това вълненото отдолу, мисля, че ще му е добре за извън количката. А да - и едни бебешки буйки, с агнешка кожа намерих, между другото много добра цена, около 35 лв, те са в някакво родопско село производителите. Ще му взема и такива, като е извън количката. И ще е обзаведен Grin Иначе в момента вътре го държа с ромпърче и отдолу тениска с къс ръкав, около 23.5 - 24 градуса е. Обаче е хремав и затова повече го обличам. И при двете зъбчета го удари на яка хрема, чак пребледнява чилото и е отпаднало. Днес избива второто, не го боли, но май хремата е от него. Той от седмица се влачи така, ту се оправя, ту пак започва. И прави един страшен звук, като си поеме по-дълбоко през гърлото въздух (като пее, например), като астматик звучи. Педиатъргата каза да давам Фенистил капки и едно сиропче с глицерол, има подобрение сякаш. Днес е 10тия ден от адреналиновите капки и трябва да ги спирам, той пак с хрема. Другата седмица е на ваксина, вече отложена, ама маъ май ще я правим ноември. Иначе, около нас всички познати са с болни бебета. Вие как сте? Дайте някакъв съвет за хрема.
Аз да похваля пак детската кухня, изяжда си по 200 - 200 и няколко грама порция Grin Направо ми е кеф. А преди направо беше борба с пюретата. Ака супер. Само с водата още се борим. Иначе, официално е на 2 дремки - 1 за 30 мин - 1 час и една 2 - 3 часа. Предполагам, че към годинката ще остане дългата само. Лази като офицер и сега още обезопасяваме, че има един рафт, дето все го привлича, а върху него е мултикукъра. От тему намерих едни огради и мисля да сложа ограда пред него и столчето му за хранене.
Беше почнал да казва баба, ама сега с лазенето забрави как Grin Иначе започна да се тръшка вече, особено като му вземеш нещо. А телефоните направо като ги види и е страшно. А с тях единствено говори с бабите му и то не му пускам видеото. Направо каква обсесия са...
Не иска да седи, хич не му харесва. Но кано започне, мисля да вземем гърне, за да свиква. Така препоръча нефроложката.

А за Lifevac-a, аз още като ходих на курса по първа помощ, го препоръчаха и се каня да го купя и все не ми остава кога. Но ще го поръчам на 100%. Аз си взех и стетоскоп и го слушам сега, като е болен всеки ден. Намерих си едни лекции на един медицински университет, в които има записи на здрав бял дроб, през стетоскоп и вече на различните състояния, също и обяснение как трябва да звучи. Та засега, сравнявайки с педиатъргата, безпогрешно винаги съм преслушвала. Grin Само гърлото още не може да му гледам, че много плези езичето напред Grin
Та, това е прш нас, фурия и половина.

Аз още си влачат 3те кг, сега ще почна пак детокса, стискайте палци този път да има ефект. Започнах и фитнес 2 пъти в седмицата. Работя активно, той поне се занимава сам, даже напоследък иска сам да си играе и ако ходя при него и започва да се ядосва. Чак на моменти се притеснявам защо не ме иска Grin На моите приятелки децата са обсебени от майките си, моето си е самостоятелно Grin Иначе е супер общителен и умен, направо ме изумява понякога. Вие как сте в насоката самостоятелна игра и време с мама?

Общи условия

Активация на акаунт