Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 13 387
  • 434
  •   1
Отговори
# 60
Аз слушах строител , но по-скоро докато правих контактни дремки с първото бебе. Винаги последната беше най трудна за постигане и докато го гушкам, слушах. Докато домакинствам не мога да се съсредоточа в това което слушам.

Много неприятно, стискам палци бързо да се възстанови!
Какви бяха симптомите? Често ли кашляше? Нашият от време на време също подкашля или киха, но и аз мислех, че е от рефлукса.

Аз да питам, момичета, ползвате ли приложенията за слушане на аудиокниги? Аз винаги съм харесвала да чета на хартия, но сега с бебето и хилядите домашни задължения изобщо нямам време да седна и да отворя книга. Обмислям дали да си направя абонамент в audible ири storytel и да слушам там книги, докато се занимавам с домашните задължения. Допада ли ви и струва ли си, или не е същото като да четеш наистина?

# 61
Аз съм със сторител и за три дни изслушах две книги. Ама от седмица насам покрай лудницата с малката - стачки и неспане, хич не ми е до книги и не съм слушала. Караме го на бял шум по цял ден.

Какви бяха симптомите? Често ли кашляше? Нашият от време на време също подкашля или киха, но и аз мислех, че е от рефлукса.

Аз да питам, момичета, ползвате ли приложенията за слушане на аудиокниги? Аз винаги съм харесвала да чета на хартия, но сега с бебето и хилядите домашни задължения изобщо нямам време да седна и да отворя книга. Обмислям дали да си направя абонамент в audible ири storytel и да слушам там книги, докато се занимавам с домашните задължения. Допада ли ви и струва ли си, или не е същото като да четеш наистина?

# 62
esmeralda23, аз слушам доста политически анализи и като научнопопулярни неща от тубата (имам и премиум акаунт)

# 63
Rimmona, и ние миналата седмица правихме рентгенова снимка на бебето, няма как като са толкова малки - трябва да се провери, защото много бързо могат да развият нещо. Ние бяхме в идентична ситуация - баткото донесе сополи, всички се изредихме и последно се зарази бебето, което вече втора седмица ги влачи тези сополи, кашляше също доста (затова се наложи снимката), сега сякаш е на оздравяване, но не смея да кажа голяма дума. Стискам ви палци бързо да минава при вас!

# 64

Аз слушах само един път в Storytel Рана на Захари Карабашлиев,много добър прочит беше между другото.Абонирах се уж,но нещо много бързо изгубих интерес.Предпочитам си електронна и най -вече хартиена книга.

# 65
И аз, но с преместването дори не знам къде съм забутала Киндъла. С него щеше да е по-лесно четенето, поне докато държа бебето в една ръка, че сега абсурд да държа книга близо 800 страници заедно с бебето. Та търся алтернативи.
Ще пробвам май audible, защото видях, че има по-голяма селекция от книги поне за отглеждане на бебета. Тук Сторител ми го изкарва направо на език за слушане испански, даже не ми дава опция за избор на български. Явно върви географски ...

Ох, нашият вчера беше на консултация с ортопед заради въртенето на главата на една страна и тя му предписа рентгенова снимка. Сега се чудя дали е добра идея да я правим, ако се очаква след време и при разболявания да му назначават ...

# 66
Есмералда, изобщо не са задължителни снимките, още повече ако е първо дете. Големият ми син е на 6 и никога не се е налагала рентгенова снимка, но на него и първото му разболяване беше след шестия месец. Още повече, че самите снимки изобщо не са толкова опасни, не мисля, че дори да се наложат няколко, е проблем.  Щом има необходимост сега - според мен е по-добре да действате, отколкото да отлагате решаването на съществуващ проблем заради потенциален бъдещ, който може и никога да не се случи.

# 67
Принципно си права, въпросът е, че не знам до колко снимката изобщо е задържителна. Останах с впечатлението, че я назначава за всеки случай, за да види дали няма някаква травма на врата, причинена по време на раждането, поради което и предпочитаната страна за спане и въртене на врата. Иначе ще прави и физиотерапия.
Бързо възстановяване и на твоето бебче!

# 68
В неонатологиято, като идват да снимат бебе изобщо не изкарват другите от стаята. Аз завърших и работих като радиоинженер и не се притеснявам от телефоните или снимките на врат/дробчета. Аз бих се притеснила повече за последиците от липсата на лечение при проблем, ако не се снима. Рентгенът е проблем ако работиш в лаборатория и го вземеш цял ден с теб и го оставиш извън екранираната стая.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 14:48 от The_Black_Hole

# 69
Ео, вие изкарвали ли сте бебета при студ? Неделя го дават ужасно време, под 10 градуса, а имаме излизане за 5-10 мин пеша от нас.... чудя се ако не вали дали да рискувам:(
Как сте иначе? Не мога да ви смогна в инстаграма:)

# 70
Ами само да не вали, да няма мъгла или вятър я изкарвам. Даже е много полезно за детето да спи на студено. Иначе ни се беше наложило като беше съвсем малка, на 6 дни, и на -1 градуса да я заведем на лекар и имаше едни пет минути от колата до вратата на болницата, не е имало проблем. Просто трябва да е добре облечено детето, подходящо за температурата и ако е много студено, мажа на лицето cold cream.

Ео, вие изкарвали ли сте бебета при студ? Неделя го дават ужасно време, под 10 градуса, а имаме излизане за 5-10 мин пеша от нас.... чудя се ако не вали дали да рискувам:(

# 71

Да.В края на февруари като беше много студено единия ден я водихме при педиатърката .Бях я увила  с одеала и нямаше проблем.

# 72

От средата на февруари го извеждам, няма проблем, изобщо не го мисли.
Като вали излизаме със слинг (под моето яке) и чадър, също нищо му няма.

# 73
Успокоихте ме❤️ ами аз имам дъждобран някакъв от ДМ взех, не съм го отваряла, ама в краен случай ще го пробвам. С кола доста по-сложно за едни 500 метра.

# 74
И аз не смогвам вече с инстаграм, тези дни. За няколко минути бих я извела, но за по-дълга разходка не бих рискувала. С тези резки температурни промени, изобщо не искам да рискувам, както за себе си, така и за нея.
Имам въпрос момичета. Нашата бебка почти не проявява интерес към биби, много рядко, когато плаче силно да я засмуче. В повечето случаи я бута с език и чак се отвращава. Вашите бебчета смучат ли често? Вие ли ги давате или те ги търсят?

Общи условия

Активация на акаунт