Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 17 056
  • 577
  •   1
Отговори
# 555
За размера ние сме 72 ,но носи 74/80.И аз купувам дрешки от Синсей предимно,от Тему и Лидъл.Имаме и много от Пепко,обаче май ще спра да купувам от там ,защото пералнята ли,или сушилнята много ми ги свива и едвам и обличам на малката бодитата.С другите нямаме такива проблеми

# 556
Да, добре сме.
ММ беше болен, след няколко дена и аз не се почувствах добре и след 2 дена и тя, като тя беше доста време хремава, после имаше кашлица, точно беше спряла със сиропа. Буквално стана за няколко часа. Приспах я, събуди се след час плачейки, пак я приспах, пак се събуди и вече гореше. Премерих Т 39,2 опитах се да дам Панадол но го изплю и веднага намокрих чорапки с вода и оцет, падна на 38,3, но продължи да плаче, пищи, да се вдига Т и директно към болницата /частна/. Там доктора изпрати ММ за тест и излезе Ковид, каза че няма да ни приемат и ни изпрати в Инфекциозна, там “докторката” ни отказа хоспитализация, било леко вирусче, без да я прегледа, а тя беше видимо доста зле. Прибрахме се в 3:20 на всеки половин час се будеше плачейки и искаше някой да я гушне. Отказа мляко, вода, лекарства. Педиатъра ни веднага ни изпрати за хоспитализация, в същата клиника, просто защото се оказа, че няма друга клиника, която да приеме дете с Ковид и така.. Беше друг доктор, изключително адекватен, каза че не е съгласен с назначението лечение от колежката си. Включиха я на система и още същия ден се посвести, Т доста играеше, но втория ден следобед се нормализира и спря да я вдига.
п.с. Едно много важно инфо, момичета. Ако се наложи да включват бебето ви на система, бъдете много внимателни на каква скорост я пускат /специално за хидратация/. Системата трябва да тече много бавно, защото ако тече бързо се нарушава електролитния баланс и може да доведе до сериозни проблеми. Това е по повод, че се заинтересувах и питах, защо тече с 10мл/ч. Като много внимавах сестрите нещо да не омотат, защото едната реши, че много бавно тече и си я увеличи, без да пита доктора, при което веднага реагирах.

Ужас, вече добре ли сте след ковида? Какви бяха симптомите? И ММ е с температура и стомашна неразположение от вчера, малкият днес отказва да яде, почти нищо не е ял, по едно време имаше 37.1 и се чудя дали не е ковид и при нас. Също и му се приспива на 2 ч и 30.мин, а вече си е на 4-5 будуване по принцип. Иначе освен тези неща, нищо необичайно. Малко по-гушкав е. Но това е от днес, дано не се влоши.

Като см май е към 75, може и повече, носи 86 размер на Синсей. Ние дрехи от там купуваме и Пепко. На Синсей са по-хубави. Взехме много хубави вълнени неща, но по-скъпи дрехи ще купувам като стане към 2-3 години.

При нас канторът се развали, но доста дрехи са ми широки,влизам в стари, преди бременността и са ми свободни и те. Свалила съм или съм се свила, не знам. Последно бях 62 кг. Преди бременността бях 59. Най-добре се чувствам 57-58. Така, като гледам, с моята фурия и както не сядам и не се храня, май ще ги стигна Grin Но, да "отпушиха" се, понеже бях закотвила на 63.7 и каквото и да правех, не мърдаха. Хормонално е било. За мое учудване, косата ми се сгъсти, даже повече и от по време на бременността. Странно, но хубаво хаха
[/quo

# 557
Ужас, вече добре ли сте след ковида? Какви бяха симптомите? И ММ е с температура и стомашна неразположение от вчера, малкият днес отказва да яде, почти нищо не е ял, по едно време имаше 37.1 и се чудя дали не е ковид и при нас. Също и му се приспива на 2 ч и 30.мин, а вече си е на 4-5 будуване по принцип. Иначе освен тези неща, нищо необичайно. Малко по-гушкав е. Но това е от днес, дано не се влоши.
....
При нас канторът се развали, но доста дрехи са ми широки,влизам в стари, преди бременността и са ми свободни и те. Свалила съм или съм се свила, не знам. Последно бях 62 кг. Преди бременността бях 59. Най-добре се чувствам 57-58. Така, като гледам, с моята фурия и както не сядам и не се храня, май ще ги стигна Grin Но, да "отпушиха" се, понеже бях закотвила на 63.7 и каквото и да правех, не мърдаха. Хормонално е било. За мое учудване, косата ми се сгъсти, даже повече и от по време на бременността. Странно, но хубаво хаха

Ние също бяхме болни, мм го удари в червата, мен и малчо в синусите. Не беше ковид, ама 10 дни бяхме леща.

Относно килограмите, вече са -7 спрямо тези, преди да забременея. -11 от 23 юли.

# 558
Радвам се, за всички оздравели бебчета. В това време да се чудиш и как да обличаш и къде да ходиш (в мол изобщо не ми се затваря).
Последния преглед, забравих колко см е, но съдейки по дрехите..носи р-р 74, кг..8 800.
От Пепко, за първи път купих дрехи. Дано успее да ги носи - 3бр бодита с дълъг ръкав за 8лв (хареса ми материята) и 2 долници за 10лв, че с това пълзене не искам да заминават хубавите.
С 2 зъба е.

Захранването..вчера почнахме безглутеновите каши. Мисля 10дни да давам (царевична-5дни и оризова5-дни) и после директно към глутена.
Риба мисля да предложа след НГ (нищо, че ЛЛ каза чак около 1г да дам), че само пиле,пуйка,заек - писват.

Тъй като сте по-напред от мен в захранването, а ЛЛ и педиатъра не дават изобщо насоки, ще питам вас. Глутена как го дадохте? Мисля да започна с Овес. И после следвахте ли всички видове глутен, или не? Ние ,например, не консумираме ръж и спелта вкъщи и се чудя има ли смисъл да му давам.

# 559
Ние сме по-джуджанести, 71, 9100.

Сънят ни е много компрометиран напоследък. Буди се към 05 и 30 и почват едни усилия да доприспиване, зорлем да издържи докъм 06 и 30. Все още е на три дремки.

Категорично отказва да остава сам в кошара/стая/кошарата за игра. Висим с баща му в нея като затворници. Сутрин едва успявам да му направя млякото в кухнята, реве та се къса, че е сам, а в кухнята е студено да го разнасям натам.

Със захранването едва изброих около 45 въведени храни. Но основните протеини - бели и червени меса, както и риба ги въведох. В зеленчуците май изоставам, но си карам на стандартни и сезонни.

Тези дни има сополи някакви, пед каза, че дишането е чисто, да впръскваме морски спрей и да теглим с ноското. Не знам за колко време трябва да преминат. За грип се ваксинирахме и двамата с таткото миналия месец.

Напоследък съм много уморена. Това будене нощем и ранно ставане, плюс невъзможността да свърша нищо. Вечер, докато таткото приключи работа и го гледа, едвам се къпя и вечерям.

Много ми е тегаво, само блъскам въглехидрати и гледам в точка в кошарата, защото той още е на етап да гризе всичко, да се изправя и т.н., не е като да седнеш и да го занимаваш особено.

Като попремине сополът ще дам сирене, масло и кисело мляко. От кои марки сте доволни? Сиренето обезсолявате или взимате готово обезсолено?

Бързо възстановяване на всички преболедували Heart

Аз много се чудих като да го заведа в неделя, кой педиатъп използвате през почивни дни? Гледах разни центрове, но така и не отидохме, изчаках до понеделник при нашата си.

# 560
Скоро не съм се вясвала и се радвам да ви видя, мацки!

KPP, много съжалявам за преживяното с катастрофата, дори на мама разказах дори не толкова за самата случка, а за безобразната реакция на хората наоколо. Аз не знам какви хора са това - виждат ПТП с жена с малко бебе и вместо най-близкия да провери всичко ОК ли е, може ли да помогне с нещо или поне да има някакво търпение, ще ти свирят. Мале, страшни хиени са станали хората, страшни.

Мария, радвам се, че сте добре вече! И искрено благодаря за информацията за скоростта на системите, защото изобщо не ми е хрумвало, а е полезно да се знае.

Ние сме 71 см, дундички, 9.2 кг Grinning Но тя си е дундавко бебенце точно както съм била аз и не ме притеснява, защото после цял живот съм била слаба и спортна. Grinning

Пълзи вече със страшна скорост, много правилно го прави като си синхронизира крачета и ръчички. Изправя се на всяка срещната мебел или човек, или куче. Grinning Движи се по протежение на мебелите и се прехвърля от един мебел на друг. Понякога вече си пуска ръцете, но не е проходила съвсем без опора. Налага се винаги някой да я следи да не направи беля, защото започва лека полека да краде всякакви вещи и да отваря шкафове. Дудне постоянно срички - дада, баба, тата, лелей, хееей, ей, дей, дай дай. Много усмихнато бебе е.

Що се отнася до съня, да си плюя в пазвата, но тя си спи без нощни будения от 3тия месец някъде. Сменя режима откъм часове понякога, но си спи по цяла нощ. Изключения са 2те регресии - в 4ти месец няколко нощи става към 1ч за ядене и после си спеше. В 8ми месец около седмица много трудно заспиваше и имаше няколко нощи да заспи чак след 1-2 ч. И това беше. Останалото време ляга около 21:30 и става в 8:30-9. Не знам с какво заслужихме такъв късмет, защото масово около нас бебенцата имат нощни будения, хранене и тн. То целия й натюрел е такъв - напъва да прави много неща, но е някакси лежерна - пълзи, катери се, беснее, тегли неща и като се умори, си легне да си дремне. Grinning Пу пу. На 2 дневни дремки е, но погледнато реално, и двете са доста кратки. Просто дневния сън е по-малко за сметка на плътния нощен.

Bella Ella, не съм консултант или да разбирам много (първо бебе ни е), но според мен мине ли на 2 дремки рязко ще се подобрят нещата. С 3 дремки вероятно се наспива добре денем и нощем няма такова налягане за сън. Нашето спи по 40 мин в количката сутрин и следобед прави 1 ч дрямка. И това е през деня.

# 561
Има някакъв много гаден вирус в момента,освен Ковид.ММ миналата седмица беше болен с болки в гърлото и хрема.На нас ни се размина с малката ,но имам доста приятели дето го карат по-тежко.Пазете се.

# 562
Аз съм от по-претръпналите на тема боледуване. То е неизбежно. Само ке моля да не се стига до болница, щото все пак не съм от камък. Имала съм две нощувки в болница с детско отделение и нощно време, като излизах да пуша... ми къса ми се сърцето. Радвам се на бързото възстановяване на бебетата от групата и се моля да не се повтаря.
Големият пък ми заяви, че бил болен, ама се криел, за да не ме притеснява. Баща му му дал лекарства...

Да ви питам как са ви домашните любимци? Моето, имам чувството, че мечтае за кучешки успокоителни 🤣
Няма вече спокойствие за нея. Има един час, надвечер, в който един срещу друг стоят и "спэрят" кой да дъвче играчката.

# 563
Така като ви чета нашата маймунка
е най-дребничка. Онзи ден на консултация беше 70см /7800 😃. Ни тя се роди 2650, 46см. Абе качва си бебето по еди 300 гр всеки месец. Хапва си доста добре, но тя буквално не стои на едно място за секунда.. Дори когато спи обикаля кошарата, блъска се навсякъде 🤣. Иии ака по 3,4 пъти на ден. Е как да качва повече, нямам идея. 🙄
Иначе е на кухня от седмица вече, въвела съм всичко, без свинско. Вече ѝ правя за закуска мъфини с овесени ядки, яйце, кисело мляко и котидж. Днес сутринта например не искаше бебешко мюсли, а яде филийка от този хляб Живена 100 % лимец, понеже аз ям само такъв. Само я счупих на две половини, за да я хване с ръчичка, намазах с крем сирене и глей к'во става 🤣 Онзи ден изби първият зъб, най - накрая, беше само със сополи, нищо друго.
Утре сутрин ще хапне малко баница с кисело мляко.
Мисля, че само аз храня така бебето 🧐🙄

# 564
Аз съм от по-претръпналите на тема боледуване. То е неизбежно. Само ке моля да не се стига до болница, щото все пак не съм от камък. Имала съм две нощувки в болница с детско отделение и нощно време, като излизах да пуша... ми къса ми се сърцето. Радвам се на бързото възстановяване на бебетата от групата и се моля да не се повтаря.
Големият пък ми заяви, че бил болен, ама се криел, за да не ме притеснява. Баща му му дал лекарства...

Да ви питам как са ви домашните любимци? Моето, имам чувството, че мечтае за кучешки успокоителни 🤣
Няма вече спокойствие за нея. Има един час, надвечер, в който един срещу друг стоят и "спэрят" кой да дъвче играчката.

Нашето куче бяга от бебока, не му пипа играчките, но бебето иска да взима неговите. Засега контролирам някак положението, ще видим докога. 🤣 Няма спокойствие за опашатковците.. той тъкмо заспи, я бебето ревне, я се разсмее силно.. така ще е.
Аз да попитам един глупав въпрос, имате ли косми от кучето и как се справяте? Аз всеки ден пускам по веднъж прахосмукачка и по веднъж робот- прахосмукачка и полудявам, винаги виждам косми тук-там, представям си, че бебето ще ги нагълта, направо не знам защо така се параноясвам. Като казвам "параноясвам", направо граничи с натрапчиви мисли, как му е неприятно на бебето, че е лапнало косъм и не може да си каже.. дано да е от хормоните и да мине, да не съм перманентно изчаткала 🤣
Относно килограмите, нашият е 8300, около 80см, като се роди 1970гр, 47см в 32ра седмица, така че не знам колко можем да "влезем в статистиката". Няма още зъбчета, имаше няколко дни сополки и педиатърката каза, че сигурно ще избие зъбче, но уви..

# 565
Кучето ни е в перманентен шок около бебето, защото тя всячески успява да го изненада. Ту падне върху него, ту седне, ту му хваща ушите и иска да ги лигави, хваща го за лапите, взима му любимата играчка топка, тормоз пълен. Той е търпелив, ама като му писне се изнася скорострелно. Иска да си играят и се опитва, но тя още не знае как да му отвърне. Същевремнно го прикотква като му дудне с нежен бебешки гласец някакви мили срички, той идва и тя започва да го тероризира... Редовно й носи топката с надежда тя да му я хвърли, но тя отказва и си я държи, а той подивява.

Аз съм си взела прахосмукачка на Philips с функция миене и всмукване едновременно, има и диоди да осветят къде има косми, и общо взето 1-2 минавания на ден стигат. То и нямам избор. Тя пълзи вече навсякъде. Чисти се редовно.

# 566
Кучето ни е в перманентен шок около бебето, защото тя всячески успява да го изненада. Ту падне върху него, ту седне, ту му хваща ушите и иска да ги лигави, хваща го за лапите, взима му любимата играчка топка, тормоз пълен. Той е търпелив, ама като му писне се изнася скорострелно. Иска да си играят и се опитва, но тя още не знае как да му отвърне. Същевремнно го прикотква като му дудне с нежен бебешки гласец някакви мили срички, той идва и тя започва да го тероризира... Редовно й носи топката с надежда тя да му я хвърли, но тя отказва и си я държи, а той подивява.

Аз съм си взела прахосмукачка на Philips с функция миене и всмукване едновременно, има и диоди да осветят къде има косми, и общо взето 1-2 минавания на ден стигат. То и нямам избор. Тя пълзи вече навсякъде. Чисти се редовно.

Може ли модела на прахосмукачката и доволна ли си?
Аз имам Дайсън и робот (китайски), мъжът ми ще ме изсели заедно с прахосмукачките, но тази на Филипс ми звучи доста добра идея. 🤣 Нашият също вече много пълзи и се навира навсякъде.

# 567

Аз имам Дайсън и робот (китайски), мъжът ми ще ме изсели заедно с прахосмукачките, но тази на Филипс ми звучи доста добра идея. 🤣 Нашият също вече много пълзи и се навира навсякъде.
Това е:
Слагам в скрит текст, че не знам разрешено ли е.

Има вариант за сухо почистване, когато има едри частици и мокро, при което има и всмукване, и миене. Зарежда се, без кабел е. Има самопочистване, което мен също много ме спечели, защото само наливаш вода в резервоара за чиста вода, натискаш един бутон и след 4 мин е готова, всичко мръсно от нея е отишло в резервоара за мръсна вода - измиваш и си готова. Много съм доволна.

# 568

Това е:
Слагам в скрит текст, че не знам разрешено ли е.

Има вариант за сухо почистване, когато има едри частици и мокро, при което има и всмукване, и миене. Зарежда се, без кабел е. Има самопочистване, което мен също много ме спечели, защото само наливаш вода в резервоара за чиста вода, натискаш един бутон и след 4 мин е готова, всичко мръсно от нея е отишло в резервоара за мръсна вода - измиваш и си готова. Много съм доволна.

Много благодаря, страхотна е. Дано Дядо Коледа ми се навие на акъла.

# 569
Ще започна с домашния любимец, чакаме всеки момент да роди нейно Британско величество. Милата толкова и тежи и гледа само как да се усамоти далеч от бебето. Само като я види и директно напуска помещението. Докато бебето само като я види и ще и се извив врата да я търси. Много е забавна, като я държим и кажем “къде е Моли” и веднага стрелва поглед надолу да я търси. 🤭
За захранването аз глутена го започнах с овес- направих домашна овесена каша, каша от пшеничен грис, дадох коричка хляб /ръжено-пшеничен/. След това директно започнах с кус-кус. Първия път дадох някакъв биомио от ДМ отвратителен, тя не го хареса, нито аз и на втория път директно от този, който правя вкъщи.  Със спелта давам едни бисквитки, но не са нещо уал, както и сухарите на Холе използвам, като и давам супички.

Общи условия

Активация на акаунт