Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 19 933
  • 682
  •   1
Отговори
# 615
Не е проходила сама още, но като я държим за ръцете върви и то много бързо, чак аз не мога да и хвана темпото. Изправя се сама. Репертоарът и е да показва лампата и като цяло всички лампи на всички 😂 показва колко голяма ще порастне. Казва мама, тата, тати, баба, айди и си бръщолеви някакви други нейни си неща. С пълзенето й е по-трудно. Движи се ама бавно и по-скоро се влачи 😂 С храненето имаме големи проблеми, надявам се да мине скоро. От понеделник е със сополи, голяма мъка. Днес ходихме при педиатър, няма й нищо, вероятно каза, че е от зъбите.
и моя беше със сопол заради зъбите. За 1 седмица се оправи с коризалия.
При нас коризалията изобщо не подейства. Изписаха й два вида капки-през устата и носа. Сополите спряха, но съвпадна и с избиването на единия зъб. За красота и разкош, излизат 4 едновременно. Двата избиха през 3 дни, чакам другите два всеки момент. Снощи и аз давах панадол, че беше оле мале. Мазах с мундисал, обаче не помогна в тази ситуация.

# 616
Ехооо!
Стига спахте! Купихте ли ва бебетата коледни костюми, шапки, рога? А на вас?
Минахте ли през някоя коледна фотосесия?
Започнаха ли бебетата ви да ви се присмиват, откровено?
Аз съм напазарувала коледни екипи. Професионални сесии няма да правя, понеже съм консервативна и искам домашната атмосфера. Оправих маникюр, педикюр, коса че знам ли Коледният дух какво ми готви 🤣🤣
По същество - нощите са тежки, недоспала съм. Гледам днес - 4 зъба "късат".
Малко съм като в първите месеци - на час и половина го обслужвам с нещо. Но няма да се дам Simple Smile

# 617
Купих ямурлуче, гега и калпак :Д
То по-скоро за баба и дядо му, де.

Ама това ще е. На него му купих книги за подарък, че с тая инфлация, изданията стават все по-скъпи :/. Няма сила на света, която да ме накара да дам пари за китайска пластмаса. Има останали играчки от братовчедите си, с тях дерзае. Както и с тенджера, черпак, обикновено пластмасово шише с нещо да дрънка вътре ...

Елха ще сложа утре, имаме традиция да украсяваме една с играчки от времето на дядо му и понеже са ни ценни и стъклени, по-малко да ги гледа. Пък и не искам да го дразня, щом няма да може да пипа. От братовчедите си има едно джуджанско костюмче с него ще го пременя също.  Не мисля да му създавам традация за купища подаръци под елхата. И така.

Пуснах заявление по програмата родители в заетост, ще видим дали ще намерим бързо добра и свястна жена.

Голямо мятане се мятаме и ние нощем. Спим пак заедно, пие вода, пие мляко, помрънква, гуши се.

С храненето сме си все така зле. Ограничен асортимент, само пюрета. Онзи ден взех едно на Хип с риба на парчета, гадеше му се, повръщаше. Голяма мъка. Но върнем ли се в София, ще се амбицирам да му давам в ръчичка.

До дни ще стане да 10 месеца. Малкото ми бебе скоро няма да е бебе. :/

# 618
Ние сложихме елха, но от тия дето се залепят на стена с лепящи украси, защото ми е пределно ясно, че истинска елха ще изяде, събори, почупи и погуби на този етап. Направихме си Коледна фотосесия в планината - с коледни шапки, тя с коледни дрешки и с малко лампички и стана доста сладурско. Аз за нас го правя, нея не й пука толкова на този етап. Grinning

# 619
Сън, какво е това?! Детето спи мен,напоследък ме гони безсъние. Спя средно по 4-5 часа на ден.
Елхата беше украсена на 7.12 и издържа цели 15 дена преди да бъде съборена. 😂 Днес ни беше на гости детенцето, с което бяхме в една стая в родилното, станахме си приятелчета /кандидат зет ни е/, нашата госпожица се въодушеви и реши да покаже целия си блясък и буквално я събори. От котката го очаквах, но от нея не.
Бяхме на Коледна фотосесия, която беше изненада и за мен. Докато реша да ходим ли, да не ходим ли ММ беше запазил час. Нямах големи очаквания, бях се настроила, че няма да слуша, но мина успешно.
Подаръците са съгласувани с нас, нищо излишно и скъпо не е взимано. Неща, които са и необходими на този етап и малко нови, дребни играчки.
Ще ви шокирам излезнаха ни 2 кътника, през един ден. То беше драма, малко шок, защото имаше и кръв по устата, в последствие предположението на ЛЛ,че просто е спукал кръвоносен съд, като е пробил. Все още не е проходила, шанса да проговори е по-голям.
Ехооо!
Стига спахте! Купихте ли ва бебетата коледни костюми, шапки, рога? А на вас?
Минахте ли през някоя коледна фотосесия?
Започнаха ли бебетата ви да ви се присмиват, откровено?
Аз съм напазарувала коледни екипи. Професионални сесии няма да правя, понеже съм консервативна и искам домашната атмосфера. Оправих маникюр, педикюр, коса че знам ли Коледният дух какво ми готви 🤣🤣
По същество - нощите са тежки, недоспала съм. Гледам днес - 4 зъба "късат".
Малко съм като в първите месеци - на час и половина го обслужвам с нещо. Но няма да се дам Simple Smile

# 620
И при нас сякаш има някаква регресия в съня. По-трудно заспива, иначе си спи вечерта, но още си се буди за хранене. Давам си му. Има 6 зъба, мием с четка вече. Пробвахме гърне, тотална греда, мисля да го отложим когато започне да разбира още малко и да му обясня. Сега, като сме си двамата и съм на отворена врата в тоалетната, за да гледа и проявява интерес. Мисля от другия месец да вкарам още едно хранене и да има вече три основни и две или три с мляко. Сега е на кухня, като десерта половината го давам с обяда, другата с вечерята. Изяжда си почти всичко. Яде сам с ръчички, само супата аз давам. А вашите дечица започнаха ли да стъпват на пета? Че моят си е още на пръсти и не се движи, кято е изправен, смисъл, не ходи. Не стъпва и на пета. Иначе се изправя, кляка супер бързо, има супер баланс и техники, но не се пуска. Отделно, преди, като го хващах под мишнички да ходи, стъпваше, сега свива коленца да лази. В проходилката го слагам за 5-10 мин на ден, за разнообразие и игра някаква. Прави спринтове и тича в нея

За мен Коледа е магия, такава я правеше мама за нас, такава я правя и за него, имаме от всичко по много, още от края на ноември Grin

Аз работя с пълна сила, не знам и аз как, гледам го с пълна сила, не спя, на ръба на нервна криза съм Grin Бе, ще почиваме, като сме под земята, това е хахах След празниците пак ще пробвам.моя детокс, почвам ударно и фитнес и мисля да направя март криолиполиза на бричовете, че само те ми останаха от бременността. Преди съм правила и направо ги стопи, да де надяваме и сега да е така. Ходих няколко пъти на дискотека с момичетата, супер настроена за купон и като отида там осъзнавам колко уморена съм и след час се прибирам. Догодина повече.Grin На НГ ще га гледа свеки, ние.сме на купон. Хаха

# 621
Имаше нещо като регресия и нашата госпожица. Около седмица отказваше да заспи в нормален час и все след 23 ч. После се будеше 1 път нощем без да иска ядене, иска да я вземем при нас и веднага заспива. Май мина, от 2 нощи си заспива в 21:45 някъде и става в 8:45.

С гърнето се провалихме. Grinning Не иска и не иска да седи. Веднага става. Иначе се изправя и стъпва на пети, движи се по дължина на мебелите, пуска ту едната, ту другата ръка, опира се и пляска с ръце, но не иска да тръгне сама още. Опитам ли да я оставя сама да прави крачки, сяда. Grinning Grinning Mисля, че пълзенето много й харесва, тя стана спец и е много бърза.

Чувствам се много уморена, но като цяло не смея да се оплача, защото поне спим. Понякога си мисля, че се получиха твърде много дини под една мишница и реално се усеща най-много около празници, защото има купчина неща за вършене - подаръци, украси, организации, посрещане на гости и тн.

# 622
Аз днес си пуснах изследвания при мама. Вит Д ми е 9, при минимална стойност 200. Мама каза, че през практиката си не е виждала такова нещо... Какво и как е станало, не знам, винаги съм била на долна граница 200, вкл.и по време на бременността, но сега направо. А това е опасно за ревматизъм, депресии, всичко. Аз напоследък си усещах, че нещо с мен не е ок. Много задържам вода, много съм изнервена, на моменти отчаяна, плаче ми се и то без особени причини. Мислех, че е от стреса и многото дини под мишница. То е, но и със сигурност това с вит Д е основен фактор. Почвам ударен прием сега. Отделно хемоглобинът ми е по-нисък от на малкия - 105, желязо е към 7, Феритин 13, всичко под долна граница, на ръба на анемия съм. Направо ми е странно от какво така, хем напоследък се тъпчех с храна и де чувствах виновна. Поне открих причина за настроенията ми, че сериозно се бях притеснила, че нещо става с мен Grin
Стискайте палци бързо да вляза в норми и отправям апел към всички момичета - ние сме най-важният човек за себе си, дори и преди детето, защото ако нас ни няма, детето няма да има.майка Simple Smile Та - изследвайте се, момичета, ако не сте скоро и се щадете. Heart

# 623
Аз днес си пуснах изследвания при мама. Вит Д ми е 9, при минимална стойност 200. Мама каза, че през практиката си не е виждала такова нещо... Какво и как е станало, не знам, винаги съм била на долна граница 200, вкл.и по време на бременността, но сега направо. А това е опасно за ревматизъм, депресии, всичко. Аз напоследък си усещах, че нещо с мен не е ок. Много задържам вода, много съм изнервена, на моменти отчаяна, плаче ми се и то без особени причини. Мислех, че е от стреса и многото дини под мишница. То е, но и със сигурност това с вит Д е основен фактор. Почвам ударен прием сега. Отделно хемоглобинът ми е по-нисък от на малкия - 105, желязо е към 7, Феритин 13, всичко под долна граница, на ръба на анемия съм. Направо ми е странно от какво така, хем напоследък се тъпчех с храна и де чувствах виновна. Поне открих причина за настроенията ми, че сериозно се бях притеснила, че нещо става с мен Grin
Стискайте палци бързо да вляза в норми и отправям апел към всички момичета - ние сме най-важният човек за себе си, дори и преди детето, защото ако нас ни няма, детето няма да има.майка Simple Smile Та - изследвайте се, момичета, ако не сте скоро и се щадете. Heart
КРР, чета те достатъчно насам натам, за да ти го кажа като на приятелка, защото то след толкова месеци писане, следене, четене и с деца на еднаква възраст, човек наистина развива чувство за близост:

Ти се пресилваш твърде много и то не само фактически (работа, бебе, лични задачи и тн), а и чисто емоционално - все се вглеждаш в килограми, постижения, дали се справяш с това или онова. Отпусни се и избий този перфекционизъм - за майка на малко дете е съсипващ. Дори организмът ти го казва. Като дойде следващия път гледачката, не сядай да работиш - светът няма да спре, клиентите ти няма да те разкостят. Излез в парка (Южен е близо до вас, нали?), разходи се, сега е хладно да седнеш на пейка с книжка, но идеално да се раздвижиш, щракни някоя снимка на дървета, езеро и тн. Поседи си в тишина. Прави повече неща за себе си И СЕ НАСПИ. Някоя и друга нощ зарежи работата и домакинството, и накарай бащата да стане да даде мляко/доприспи, ако малкия още се буди нощем. Това детенце има нужда от спокойствието ти, въображението ти да измисляте игри заедно, от това да си ти здрава и щастлива. Не е нужно да постигнеш чудеса баш сега. Не е нужно и да спреш изобщо да работиш, разбира се, щом е важно за теб. Просто намали оборотите и пренареди леко приоритетите.

# 624
С гърнето пробвах, седи си на него, нищо не свърши, но ще започна след НГ. Сега по празниците ще сме все някъде, не искам да го разнасям и него, или пък детето да е свикнало и да стиска и да си го чака. Има време, ще се научи.
КРР ще се радвам да споделиш как е минала криолиполиза, хвърлила съм око на процедурата, но бих искала да чуя мнение от човек, минал през нея-как протича,какво е усещането, а не само от дамите от рекламата.

# 625
Аз съм украсила още на 6ти декември, бургазлийка съм 😄. Но тя определено не се блазни да пипне нищо. Иначе с гърнето имах успех още от втория ден.Слагам я след всяко ставане от сън и си пишка почти всеки път,даже веднъж и го напълни с други неща 🤣. Общо взето птица месец и нещо вече ползва гърне. Е разбира се, носи си памперс още, но мисля лятото живот и здраве да го махна, пък да видим тия мои планове.
Хапва отбор кухня, като само преди сън понякога иска мляко. Да чукна на дърво спи вечер непробудно. 🍀
Иначе милата много иска да ходи.. 🤪
Държи се за мебелите, обикаляме из вкъщи като я държа за една ръка,бавно, бавно, стигаме до целта. Сама все още не може, изправя се без да се държи и след няколко секунди е по дупе. Има уокър, проходилка, но не проявява интерес.  Има два зъба само, но сутрин и вечер ги мием си четка 😄. Иии много говори нейните си, по цял ден слушам баба, бабааа 😵‍💫🤪
Утре ще си хапне питка и чушки.
А аз да ви питам, кога мислите да минете очен профилактичен преглед? Върти ми се, че трябва да е около гоиндка първия.

# 626
Здравейте, мамии Simple Smile
Коледна фотосесия не сме правили ние.
Има нещо явно, защото последните 2 седмици се будеше на всеки 1-2 часа. Дори и в леглото при нас да го взема.
3ти зъб го мъчи вече не знам, сигурно 1месец и не е избил още Sad
Гърнето ще го почваме от Коледа 😆
Аз нали изоставах с захранването - вече жълтъка и глутена са вкарани. Пробвах с риба - изобщо не я харесва Sad лактозата я забавяме, за след НГ.
Върви на цяло ходило, като го държим за ръце. И то на шега го хванах един ден и той тръгна да върви. Преди това я направи 2-3 крачки покрай мебели, я не. А то явно изообщо не му се занимава там.

Тази година го давам дооста лежерно от към подаръци Simple Smile мисля, че ще ми простят 😆

# 627
Дами, нормално е да не могат да ходят самостоятелно на тази възраст. Май аз съм единствената с второ, която пише тук. Толкова лежерна съм , че чак си се ядосвам Simple Smile
По новите обичаи 9++ го дават за много голям скок в растеж, свързва думи с предмети и се преуморяват. От там уж било неспането.
Голямото го кърмих до 1г3м, така че бях подтлготвена и това не ми е голяма болка. Пък и даже не ме отказа за второ. Просто етап, от който трябва да се вземе максимум полза.
И не, на дискотеки не е по-лошо и не си тръгвате от там, защото сте изморени. Просно имате други приоритети.
Подаръците не са досада, но приоритетите са други.
И това трябва да ви радва!
Семейството, в днешно време, е Top-ът. Пожелавам ви да ви е приоритет вечно, да го правите по-голямо и живеете в щастие!
Жълтъците продължавам да не ги следя. Когато се сетя.
Понякога се чудя маймуните как ли се ъпдейтват... оставете се на инстинкт и спрете да храните хора, които се възползват от съмнението в решенията ви.

Специално за КРР, че ми е много на сърце: Споко! И аз ходих години наред с болно дете на работа. Не че ти си, ама давам пример.
Никой не ме потупа по рамото. Нищо не стана. Просто осъзнавам колко глупаво съм постъпвала. И съм си тормозила детето напразно. Всички сме хора и всъщност има разбиране в доста ситуации.
По женската тема: аз знам, че за да се свалят кг, трябват някои витамини, трябва кръвта да е наситена с кислород, трабва да сме калориен дефицит. Криолиполиза не съм правила. Аз съм привърженик на друго - пл. хирургия. Имам липосукция и за нея гарантирам. Но!
След това раждане свалям бавно, разумно и с домашни тренировки. Ефектът е поразителен. Не се забелязва веднага, но силата, която дава, вниманието към теб, времето за теб и то как е отделено това време - това е предизвикателството.
На 37 ще стана, с 14 на наснояща работа и смятам да стартирам съвсем ново нещо/работа/. Така че... детето е твое винаги Simple Smile

# 628
И моят вит Д е на дъното, още по време на бременността беше, но АГ каза да не взимам допълнително, а само включеното в пренаталните витамини. И си ми остана нисък и след раждането, трябва да почна пак мултивитамини и добавки. От новата година ще е Grinning
Ние още не сме тествали гърнето, макар че го взех още преди 2 месеца. Тогава не можеше да седи на него, вече вероятно може, но не ми е някаква фикс идея, та и то, и въвежданетона вечеря ще са след НГ.

# 629
Момичета, много благодаря за подкрепата и съветите Heart
Google, напълно права си за перфекционизма, аз цял живот съм така. Имам си и ОКР покрай него, в момента се е пообострило. Хубавото е, че съм ходила на терапия и знам как да го контролирам и общо взето, начинът, по който ти си описала- живееш през сърцето, не през главата Simple Smile
При мен си е доста затвърден модел, обаче, защото повтарям стъпките на мама, тя ни отгледа двете със сестра ми сама, докато взима още две специалности и работи с пълна пара, през това време изглежда перфектно и е най-грижовната и present майка на света. Е, да, на моменти беше невротичка, но със сестра ми дължим успехите си и това какви хора сме, на нея Simple Smile Та, следвам нейните стъпки, за добро или лошо, но опитвайки се да контролирам перфекционизма. На моменти не ми се получава. Ще послушам съветите ти Heart Вдругиден впрегнах ММ и мама и отивам на дискотека с момичетата, отделно си възобновявам женските съботи, че нещо ги бях спряла. Определено съм много по-добра, мила и себе си с тях. На имам прекрасен мъж, много ме пази и споделяме всички отговорности пу - пу дано да е така и занапред.
Решила съм сега да не мисля това за стъпването на пръсти, така мислех сядането и лазенето и той си седна и пролази сам. Нищо няма да правя, детето ще си стъпи на пета и.ще си проходи. Иначе, планирам септември да сме на ясла, вероятно ще е частна,.защото няма да ни приемат в държавна, поне общината поема почти половината на месец. Честно казано, предпочитам да е частна, първоначално, докато е по-малък, но държа да започне, защото вече търси деца, социални контакти, а общува основно с трима човека само. Сега, покрай празниците, забелязахме и че си е малко глезен вече, просто защото е обсипан с грижа и внимание. Много командва и се тръшка вече. Та, просто смятам, че ранното социализиране е най-доброто за деца, като моето - търсещи постоянно други деца,.общителни, супер активни и подвижни.

При вас как мина тази вечер - аз му говоря за дядо Коледа, слушаме песнички и правим коледна магия още от началото на месеца (за украсата - вечерта направи коледна магия и на сутринта се събуди и всичко беше украсено Grin, имаме го и на видео хихи. Супер много.се зарадва сутринта). Тази вечер пък имитирахме дядо Коледа, звънчета, тропане и изненада, че са дошли подаръците. Това дете всичко рязбра, хора, даже взе да гледа през прозореца, да види дали дядо Коледа още е навън (понеже му казах, че вече е тръгнал и е в двора). Като видя подаръците и направо пощуря, смя се, радва се, показва ни. Арти (кучето) и той. Хубава вечер беше. Сега заспа кято къпан. Междувременно, без да разберем, долу са избили още 2 зъбчета и вече имаме 8 Grin

Светли празници, момичета! Heart

Общи условия

Активация на акаунт