Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 19 927
  • 682
  •   2
Отговори
# 645
  • Варна
Честита Нова Година! Здрави и спокойни бебета Simple Smile))
Още е с 2 долни зъба само. Почти избил 1 горен (така седи от 3седмици). Съседния горен и той взе да "слиза". Отделно чеше отстрани...страхът ми е да не избият 2 или повече наведнъж. Сигурно ще е някакъв ад.

Рождения ден...ще е семейно предполагам, заедно с кумовете ни (кумът е кръстник на малкия. Кръщенето още септември направихме). Мъжът ми искаше да правим парти..но аз съм бременна. Ако всичко е наред ще съм доста напреднала 🤞и изобщо не се виждам за "парти". 

Имам въпрос за белтъка -  вкаран ли е при вас и ако да - как? Чудя се във вид на солен кекс ли...
Честито! В кой месец си?
Белтъка го вкарах края на 10 месец в печива ми каза педиатърката. Яде домашни гризини на едно гости, после аз му правих.

# 646
Благодаря, в началото на 6ти месец Simple Smile
Благодаря за отговора за белтъка. Утре един солен кекс ще направя значи 🤭

# 647
Леле, честито и браво за смелостта! Grin Аз няма да оцелея с две деца хаха.

Аз белтък вкарах към 8ми месец с детската кухня, с кекс, чист не съм давала. Моят днес падна от количката настрани. Бяхме в асансьора и си протягаше да натиска копчетата... Като го знам какъв е, защо го разкопчах... На главата падна и сега се притеснявам, около метър е висока количката. Има ли някой с подобни инциденти?

# 648
Моят е падал 2 пъти на глава и го наблюдавах за повръщане и отпадналост, първите 24часа. Благодарна съм, че всичко беше наред. Но си изкарах ангелите. Аз повече се изплаших май от него.

Благодаря! Винаги сме искали 2 деца ама не очаквахме 2рото да се случи бързо. Предвид, че за първото бяха години инвитро опити Simple Smile

# 649
Това е благословия, да минава леко остатъкът от бременността Heart
И ние искаме две, но искам да стане поне на 2-3, да се пенсионира и свекърва ми, чу той е страшен калпазанин и просто няма да се справя с него и с бебе сама Grin
Живи и здрави да са ни Heart

И аз ще го наблюдавам, но вярвам че всичко ще е наред.

# 650
Благодаря, KPP!
Определено ще е екшън! Толкова е свикнал цялото внимание да е за него, че не знам как ще приеме да не е.

Всичко ще е наред!

# 651
КРР, моят падна от дивана, който е към 50-60 см височина, пак на глава. Поплака, но беше добре. Много е кофти, като падат, надявам се и твоето момче да се размине само с малко плач, но да е добре.
MmeBovari, честито, желая ти лека бременност. Нещата се случват, когато им е казано.

# 652
Благодаря, KPP!
Определено ще е екшън! Толкова е свикнал цялото внимание да е за него, че не знам как ще приеме да не е.

Всичко ще е наред!
Породените деца много бързо се адаптират, по-трудно е при деца с повече разлика. Такива са наблюденията ми. Ще се справите!

Esmeralda, надявам се да няма нищо. Игра си, па, както обикновено. Единствено сега спи по-дълбоко, без да се движи, да се надяваме просто да е уморен. До утре сутринта ще го мисля и проверявам само. От друга страна, има деца, дето падат по стълби и са си добре, дано и при моят да е така.

# 653
Здравейте Simple Smile от 2 дни записахме господина към Фуристо на храната за бебета. Пробвахме с другите менюта - ама отказва да дъвчи. Може би защото е с 2 зъба?! 🤔
Менюто за бебе над 7м се изяжда с удоволствие Simple Smile))
Днес, за първи път ще пробвам да заместя и 3то ядене за деня. Т.е.  той яде 5 пъти на ден, и да станат 2 млечни и 3 заместени. До сега бяхме с 2 заместени. Дано ни се получат нещата.
Нашата ЛЛ нищо не каза, кога да минава на 4 хранения.  По принцип мислим да се водим по детето...но се чудя има ли вече минали на 4 хранения?

# 654
Ние имаме две млечни и 4 с твърда храна. Сутрин към 7 яде мляко. После около 10:30 леко закусчица (с десерта от кухнята (половината) и някакво плодче), после спи, става и давам обяд (основното от кухнята и плодче), после преди втората дрямка давам сирене, кашкавал, плодче, изобщо - някакъв снак, но винаги да има сирене, защото е важно, после спи, става и вечеря със супата от кухнята, плюс хляб (или си правим вкъщи, или взимам с квас), плюс остатъка от десерта и преди да легне пие пак мляко. И през нощта пак се събужда от глад към.4.часа. Имам си любител на храната Grin, а започна злояд. Вкарах рано кухня аз - от седми месец и му давах да яде сам и според мен това е основното, че обича да хапва - още от рано опитва различни вкусове, плюс има самостоятелност и избор. Никога не го насилвам да яде, ако не иска. Храним се спокойно и всяка хранене ни е ритуал и забава. Често хранене отнема около 40-50 минути, не бързаме Grin Започнах да давам сокчета. Взех пробно на Хип, харесва ги много, започвам сутрин да му прява вкъщи пресни. Само трябва да видя дали може всеки ден или през някакви дни да е, заради зъбките. Започнах да правя и домашна лютеница и му давам на филийки при някое от междинните хранения.
Може.би ключово е и че сме с най-хубавата кухня за мен лично - Tasty Lab. Като цена са като Furisto, но  Furisto  не ми харесват продуктите. В Tasty няма компромис. Пробвайте с тях.
Иначе, нашият де научи да дъвче откакто яде сам с пръстчета. Дъвче като възрастен вече. Избиха му супер бързо 8 зъба, сега избиват още 4. Според мен е свързано също с храненето с ръце. Аз бях много против, но това си е природата.

Има ли от вас проходили вече Heart

# 655
В моя град (Варна) има Фуристо и Вип бебе - като частни. Вип бебе ме отказаха с ползването на Кристална захар в десертите.
Млечни не даваме още. С неговата лактозна непоносимост още не е израсната 😭
Коментара ти ме надъха да пробваме днес с 3 заместени Simple Smile

Графика му на ядене (от 3месеца вече, сам си го направи) е: 8, 11, 14, 17, 19-20ч. Като последното е написано 19-20ч - защото зависи кога ще си ляга и тогава е мляко.
В 8ч мляко, в 11 пюре (днес дадох основното от кухнята) , 14ч беше мляко (днес дадох супата) и в 17ч каша с плод ще дам. Вчера десерта не го хареса за 17ч ядене (нещо като оризова каша с банан).

# 656
Ние имаме две млечни и 4 с твърда храна. Сутрин към 7 яде мляко. После около 10:30 леко закусчица (с десерта от кухнята (половината) и някакво плодче), после спи, става и давам обяд (основното от кухнята и плодче), после преди втората дрямка давам сирене, кашкавал, плодче, изобщо - някакъв снак, но винаги да има сирене, защото е важно, после спи, става и вечеря със супата от кухнята, плюс хляб (или си правим вкъщи, или взимам с квас), плюс остатъка от десерта и преди да легне пие пак мляко. И през нощта пак се събужда от глад към.4.часа. Имам си любител на храната Grin, а започна злояд. Вкарах рано кухня аз - от седми месец и му давах да яде сам и според мен това е основното, че обича да хапва - още от рано опитва различни вкусове, плюс има самостоятелност и избор. Никога не го насилвам да яде, ако не иска. Храним се спокойно и всяка хранене ни е ритуал и забава. Често хранене отнема около 40-50 минути, не бързаме Grin Започнах да давам сокчета. Взех пробно на Хип, харесва ги много, започвам сутрин да му прява вкъщи пресни. Само трябва да видя дали може всеки ден или през някакви дни да е, заради зъбките. Започнах да правя и домашна лютеница и му давам на филийки при някое от междинните хранения.
Може.би ключово е и че сме с най-хубавата кухня за мен лично - Tasty Lab. Като цена са като Furisto, но  Furisto  не ми харесват продуктите. В Tasty няма компромис. Пробвайте с тях.
Иначе, нашият де научи да дъвче откакто яде сам с пръстчета. Дъвче като възрастен вече. Избиха му супер бързо 8 зъба, сега избиват още 4. Според мен е свързано също с храненето с ръце. Аз бях много против, но това си е природата.

Има ли от вас проходили вече Heart

Моето бебе проходи на 11 месеца и 3 дни. Стабилен е. Не го държим и си ходи сам. Никога не сме го държали за ръцете да ходи. Аз му приготвям храната,
Доста е злояд. Обича сам да се храни, но все пак със супата на обяд трудна работа хаха

# 657
При нас положението е: ходи хванат за ръцете на някой. Не го насилваме, сам така си пожела да пробва. От време на време пробва да се пусне с 1 ръка ама не му харесва 😆

# 658
Моят пък изобщо не иска да стъпва,.ако го слагам аз да го държа да ходи. Свива крачетата за лазене. Иначе е нон стоп прав. Вече е изпънат като струна, все по стабилен, подпира се само с една ръчичка и се движи. Обаче е като балерина на пръсти. Само като слиза стъпва на петичка и се чудя дали да не му правя някакви упражнения да стъпва на пета. Вашите дечица как стъпиха на петичка?

# 659
KPP, аз не съм правила нищо, сам спря да стъпва на пръсти и то като реши да върви с някой.
Буквално една сутрин се събуди, седи подпрян на дивана и се почна мрънкане. И му подадох ръце, той се хвана и тръгна първата седмица 2-3 крачки правеше и спираше. И после изведнъж 10 крачки. И оттам се почна да иска да върви ама хванат за някой.

Да попитам майките с опит, до каква възраст се ползва количка?
Ще обясня и защо питам - като започна да пълзи, започна да отказва.да седи в количката повече от 20-30мин. А ако спреш на едно място на 5тата минута иска извън нея. Сега като видя, че."ходи", в количката повече от 2мин не седи.
Та...това ме кара да се чудя до кога ли ще я ползваме. Аз не съм фен на това да бутам празна количка и да нося детето на ръце Simple Smile виждала съм го при приятелки и не е моето.

Общи условия

Активация на акаунт