Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 13 163
  • 491
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета вчера на 11 от МЦ лекарката ме повика и каза че фоликулите мн малко са пораснали имало шанс до 14 ама нищожен и да го отпишем този месец но аз продължавам тествовете какво мислите аз все още имам надежда

# 91
Не бих го отписала, но този тест още не е положителен

# 92
Здравейте, момичета!
За първи път правя тест за овулация. Доста изчетох по темата, но все пак не се чувствам че разбирам всичко и затова реших да се допитам до вас.
Цикъла ми е 33/34 дни. Последната менструация започна на 01.05, следващата се очаква около 03.06. С тестовете за овулация започнах днес (ден 16-ти). Теста е направен следобяд, като около 2 часа преди него не съм пила вода и като цяло целият ден е с ограничени течности.
Втората черта е доста ясна и наситена, но все пак една идея по-бледа от контролната. Това означава ли, че овулация (ако настъпи такава) ще бъде утре или в други ден? Кога е подходящо да се правят опити? Ще продължа с тестовете все пак.

# 93
  • София
Здравейте, момичета!
Скрит текст:
За първи път правя тест за овулация. Доста изчетох по темата, но все пак не се чувствам че разбирам всичко и затова реших да се допитам до вас.
Цикъла ми е 33/34 дни. Последната менструация започна на 01.05, следващата се очаква около 03.06. С тестовете за овулация започнах днес (ден 16-ти). Теста е направен следобяд, като около 2 часа преди него не съм пила вода и като цяло целият ден е с ограничени течности.
Втората черта е доста ясна и наситена, но все пак една идея по-бледа от контролната. Това означава ли, че овулация (ако настъпи такава) ще бъде утре или в други ден? Кога е подходящо да се правят опити? Ще продължа с тестовете все пак.
Здравей!
Да, много вероятно, утре да е категорично положителен Simple Smile
О. настъпва от 12 до 48 ч. след пика на ЛХ ( положителния тест за О.)
Може да действате още от днес, защото фертилния прозорец започва преди самата О.
От мен - Успех! Peace

# 94
Последното мнение е правилно. Да добавя също, че плодовитите дни са 5 дни преди овулацията + деня на овулацията, като най-добрият ден е този преди овулацията. Хубаво е всеки ден или през ден да се правят опити.

# 95
Както и 1 ден след овулацията, защото яйцеклетката живее около 12 до 24 часа.

# 96
Здравейте! От амазон com или de си купувате лентичките на easy@home и доставката колко време отнема?

# 97
  • София
Здравейте! От амазон com или de си купувате лентичките на easy@home и доставката колко време отнема?
Здравей!
Easy@Home се предлага и в сайта Iherb (САЩ)
https://bg.iherb.com/c/easyhome?cids=100391
- периодично пускат кодове за намаление - може да попиташ в темата, дали в момента има изгоден код
- доставката над 40$  е Безплатна, а под 40$ - е 4$
- пратките пристигат на адрес, със Speedy (e за предпочитане, защото могат да се ползват и БГПощи)
- пратките пристигат средно за 12-на дни
- при получаване на пратката не се плаща нищо ( сайта е регистриран по IOSS - т.е. ДДС и такси, за включени в цената на всеки продукт)

# 98
Може би няма шанс за 14 ден си излиза така

# 99

Аз ги поръчах от Амазон де. Дойдоха за около 10 дни. 2 кутии с безплатна доставка.

# 100
Според вас дали е миналата овулацията, цикъла ми е на около 30 дни като последния беше на 02.05 и очаквах пика да е сега, за 3ти ден си правя тестове, може би съм закъсняла. Цикъла ми е редовен, но преди съм приемала Иногинол за регулиране понеже имам лека СПКЯ, сега ми казват, че нямам.. Какво бихте ми препоръчали да приемам подобно на Иногинол, четох за Ova sense  Ova boost, подходящи ли са?

# 101

Здравейте, изпращам и моя тест от днес, вчера бях на преглед и имах фоликул 25 мм, но ме е страх да нямам
Скрит текст:
овулация и да стане киста, имам и други два по 15 и 16 мм Sad
Здравей!
ДФ 25мм трябва да се е спукал вече, ако ще има О. от него... ako ли не - ще се превърне в ЗФ или киста.
Добре е отново са те видят на УЗ - днес-утре и ако е възможно поне да таймират О., ако не е имало О. и има шанс, някой от двата фоликула (15 и 16 мм), да е достигнал размер, в който да има годна за оплождане Я. ( 17мм+)
Тестовете за О., при повече от един Ф,. не са обективни и само могат да те заблудят - ще има или е имало О.?!
Действайте и дано да се получи. Peace
ПП.
Ако от ДФ 25мм стане ЛУФ - много вероятно това да попречи на другите два фоликула да нараснат, но каквото и да се случва, трябва ти и твоя лекар да сте наясно, за да се вземат предварителни мерки при следващ МЦ.
Не се притеснявай - за всеки проблем си има решение, но с тестове за О. и молитви, не винаги се получава. Simple Smile

Привет! Днес отново бях на преглед, установи се, че фоликулът, който на 14.05 беше 25 мм днес беше 45 мм, доколкото разбрах според доктора е жълто тяло, защото ми каза, че е било пълно с кръв, а другите два фоликула са станали по 21 мм. Днес започнах да пия Дуфастон и Преднизолон Кортико. Притеснява ме, че в амбулаторния лист е посочено, че има фоликул 45 мм, а не жълто тяло. Попитах доктора дали този цикъл има шанс за зачеване, според него да - затова Дуфастона ще подпомогне евентуалната имплантация. Какво е вашето мнение…

# 102
Здравейте дами. Изпитвам затруднение с разчитането на резултатите ми от лентичките. По някаква причина тестовата линия се оцветява неравномерно вече 3ти тест подред, а уж до сега не съм имала проблеми с марката. Лявата страна на тестовата линия е доста по-тъмна от останалата част и това ме затруднява. Прилагам ви и снимка и ще ми е нужен малко акъл. Благодаря вии ❤️

# 103
  • София
Здравейте, прием на фолиева киселина дали би повлиял на резултата от теста?
Благодаря!

# 104
Шугър, според мен е положителен твоят тест.

Маги, не, не влияе.

Общи условия

Активация на акаунт