Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 13 287
  • 494
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Скрит текст:

Здравейте, изпращам и моя тест от днес, вчера бях на преглед и имах фоликул 25 мм, но ме е страх да нямам
Скрит текст:
овулация и да стане киста, имам и други два по 15 и 16 мм Sad
Здравей!
ДФ 25мм трябва да се е спукал вече, ако ще има О. от него... ako ли не - ще се превърне в ЗФ или киста.
Добре е отново са те видят на УЗ - днес-утре и ако е възможно поне да таймират О., ако не е имало О. и има шанс, някой от двата фоликула (15 и 16 мм), да е достигнал размер, в който да има годна за оплождане Я. ( 17мм+)
Тестовете за О., при повече от един Ф,. не са обективни и само могат да те заблудят - ще има или е имало О.?!
Действайте и дано да се получи. Peace
ПП.
Ако от ДФ 25мм стане ЛУФ - много вероятно това да попречи на другите два фоликула да нараснат, но каквото и да се случва, трябва ти и твоя лекар да сте наясно, за да се вземат предварителни мерки при следващ МЦ.
Не се притеснявай - за всеки проблем си има решение, но с тестове за О. и молитви, не винаги се получава. Simple Smile

Привет! Днес отново бях на преглед, установи се, че фоликулът, който на 14.05 беше 25 мм днес беше 45 мм, доколкото разбрах според доктора е жълто тяло, защото ми каза, че е било пълно с кръв, а другите два фоликула са станали по 21 мм. Днес започнах да пия Дуфастон и Преднизолон Кортико. Притеснява ме, че в амбулаторния лист е посочено, че има фоликул 45 мм, а не жълто тяло. Попитах доктора дали този цикъл има шанс за зачеване, според него да - затова Дуфастона ще подпомогне евентуалната имплантация. Какво е вашето мнение…
Здравей!
45мм не може да е жълто тяло, а киста - или е ЛУФ или е киста на ЖТ.
Малко вероятно да има О., но не е изключено - имало е такива случаи през годините, макар и за мен да са били като някакво чудо - т.е. теорията се разминава с практиката Simple Smile
При 21мм фоликул, ако е ДФ има шанс за О., но приема на Дуфастон, може да го потисне... макар че при ПКЯ/СПКЯ, приема на прогестин, 1-2 дни преди О. не е проблем... така че дано и при теб да стане чудо и дори да има зачеване.
Добре е да провериш нивата на Е2 и Прогестерон - те ще покажат, донякъде, какво се случва и дали е ЛУФ/Лутеинова киста... или обикновена киста, от ЗФ напр.
Ще чакам да пишеш и стискам палци, да се случи най-доброто за теб.
ПП.
Кистата трябва да се следи, защото размерът и не е малък.

Здравейте, прием на фолиева киселина дали би повлиял на резултата от теста?
Благодаря!
Здравей!
Не, ФК няма да повлияе резултата.

# 106
  • София

Според premom е ниско нивото, вие какво мислите?
Трудно ми е да го преценя.

# 107
   И аз се включвам с въпрос-това е от вчера 20ч, леко бледа ми се вижда, но възможно ли е пика да е е бил през ноща и днес вече да избледнява? Защото днес в 12ч направих и беше по бледа. Имам си другите симптоми днес на ову като леки болки, течение като белтък и т.н ?

# 108

Според premom е ниско нивото, вие какво мислите?
Трудно ми е да го преценя.

На мен ме изглежда положителен
   И аз се включвам с въпрос-това е от вчера 20ч, леко бледа ми се вижда, но възможно ли е пика да е е бил през ноща и днес вече да избледнява? Защото днес в 12ч направих и беше по бледа. Имам си другите симптоми днес на ову като леки болки, течение като белтък и т.н ?

Определено е положителен. Не забравяйте, че пикът (и положителният тест) е преди овулацията. Не спирайте с опитите

# 109
На елеонора не е положителен, но е много близо. Тестът е сниман обратно. Не може обаче да се каже дали е минал пикът или предстои.

# 110
А, вярно, че е наобратно

# 111
Дами, според Premom нямам пик на ЛХ. (Качих ги наведнъж и датите в ляво от тестовете не са валидни)
Според вас има ли положителен тест?  Все си мислех, че пика е на предпоследната лентичка

# 112
Дами, според Premom нямам пик на ЛХ. (Качих ги наведнъж и датите в ляво от тестовете не са валидни)
Според вас има ли положителен тест?  Все си мислех, че пика е на предпоследната лентичка

За мен предпоследният е положителен.

# 113
Здравейте! На 35 години съм. Имам дете на 5 и половина, заченато по естествен път.
Искаме да имаме второ. За жалост минах през проблеми с ЩТ (сега е ОК), имам леки висок пролактин. Но мисля че там положението е заради стрес.
 Никога не съм следяла овулация и не ми е много ясно.
Последните ми дни на менструацията са така:
19.01
15.02
10.03
04.04
29.04
25.05

Според приложението ми, би следвало следващата овулация да настъпи на 5 юни. Кога трябва да започна да правя тестове за овулация. На 31 май ли?
Горе долу цикъла ми е на 25-26 дена.. Скъси се за съжаление последната година.

# 114
Скъсява се от щитовидната жлеза, поне при мен беше така. Желателно е да почнете от 7-8 ден от началото на цикъла. Това е чоят съвет и така го правех. Около 11-12-ти ден от цикъла съм била в овулация. Изтеглете си приложението  Premom  и си купите ако желаете лентичките на Easy Home - доволна съм от тях и си отчитат най-добре.

Здравейте! На 35 години съм. Имам дете на 5 и половина, заченато по естествен път.
Искаме да имаме второ. За жалост минах през проблеми с ЩТ (сега е ОК), имам леки висок пролактин. Но мисля че там положението е заради стрес.
 Никога не съм следяла овулация и не ми е много ясно.
Последните ми дни на менструацията са така:
19.01
15.02
10.03
04.04
29.04
25.05

Според приложението ми, би следвало следващата овулация да настъпи на 5 юни. Кога трябва да започна да правя тестове за овулация. На 31 май ли?
Горе долу цикъла ми е на 25-26 дена.. Скъси се за съжаление последната година.

# 115
Здравейте, искам да попитам нещо което не ми стана баш ясно след прегледа с генеколожката. Тя ми каза, правете секс през ден във фертилният период ,който е преди овулацията и според моите измервания от няколко месеца с лентички както и от прегледа с генеколога, който беше 4 дена след овулация, се потвърди че лентичките отчитат правилно Пик-а. А аз усещам кога съм в овулация или по-скоро кога е минала защото ме боли много когато се счука фоликула. Та така, съвета беше на 8 мия, 10 тия и 12 тия ден, защото предполагаемата ми овулация настъпва около 9-ти/10-ти ден,макс 11-ти. Въпрос ,най-накрая:): защо през ден? Има ли конкретно значение, не можах да намеря никаква научна информация която да подкрепя че всекидневните полови контакти намаляват качеството на сперматпзоидитв, даже обратното. Казвам всичко това защото аз не мога да бъда 100 про сигурна кога аджеба ще се спука този фоликул , а до колкото разбрах е хубаво сперматозоидите да чакат яйцеклетката, демек преди спукване е препоръчително да се случи този акт. От тук и следващият ми въпрос. Миналият месец Пикът на LH ми го отчете на 9 тия ден следобед, но по-късно вечерта аз вече чувствах болката от спукването. И се обърквам вече, нали ишким 12 до 24 часа след Пика настъпваща овулацията. Явно трябва да се тества човек по 2 пъти на ден за да е сигурен. Много сложно ми се струва всичко това.

# 116
  • София
Здравейте, искам да попитам нещо което не ми стана баш ясно след прегледа с генеколожката. Тя ми каза,
Скрит текст:
правете секс през ден във фертилният период ,който е преди овулацията и според моите измервания от няколко месеца с лентички както и от прегледа с генеколога, който беше 4 дена след овулация, се потвърди че лентичките отчитат правилно Пик-а. А аз усещам кога съм в овулация или по-скоро кога е минала защото ме боли много когато се счука фоликула. Та така, съвета беше на 8 мия, 10 тия и 12 тия ден, защото предполагаемата ми овулация настъпва около 9-ти/10-ти ден,макс 11-ти. Въпрос ,най-накрая:): защо през ден? Има ли конкретно значение, не можах да намеря никаква научна информация която да подкрепя че всекидневните полови контакти намаляват качеството на сперматпзоидитв, даже обратното. Казвам всичко това защото аз не мога да бъда 100 про сигурна кога аджеба ще се спука този фоликул , а до колкото разбрах е хубаво сперматозоидите да чакат яйцеклетката, демек преди спукване е препоръчително да се случи този акт. От тук и следващият ми въпрос. Миналият месец Пикът на LH ми го отчете на 9 тия ден следобед, но по-късно вечерта аз вече чувствах болката от спукването. И се обърквам вече, нали ишким 12 до 24 часа след Пика настъпваща овулацията. Явно трябва да се тества човек по 2 пъти на ден за да е сигурен. Много сложно ми се струва всичко това.
Здравей!
През ден, защото тогава шанса за зачеване е голям. Който иска, може и всеки ден, но фертилният прозорец е 5-6 дни и в първите месеци и години на опитите е лесно, но след време, това доста натежава физически и психически, защото е като по план.
Защо не през 2-3 дни?!, защото тогава шанса за зачеване намалява, особено ако има проблем със СГенезата.
За болките около О. - може да ги има преди, по време и след О., така че това не е добър ориентир за О.
Преди О. - когато ДФ нараства, раздува се, може да допира нерв (усеща се като болка - остра, тъпа...) и т.н.
По време на О. - от самото спукване на ДФ - то си е нещо като раничка... простичко казано - изтича фолик. течност, може и малко кръв и т.н.
След О. - фоликул. течност се излива в Дъгласовото пространство и това дразни различни нервни окончания.... докато постепенно не се резорбира.
Ето ви снимка ( реална) от момент на О., наблюдавана по време на операция ( хистеректомия).
О. може да продължи (самото напускане/излизане на Я.) от няколко минути до няколко часа.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 14:23 от denis©

# 117

Здравейте Simple Smile
новичко съм по въпроса  , с поликистозни яйчници и за втори месец си правя такива тестове . яко ме объркват . Миналият месец нямаше овулация , сега за 2 дни от приложението показа пик на лх …. 🥴

# 118
Здравейте, искам да попитам нещо което не ми стана баш ясно след прегледа с генеколожката. Тя ми каза, правете секс през ден във фертилният период ,който е преди овулацията и според моите измервания от няколко месеца с лентички както и от прегледа с генеколога, който беше 4 дена след овулация, се потвърди че лентичките отчитат правилно Пик-а. А аз усещам кога съм в овулация или по-скоро кога е минала защото ме боли много когато се счука фоликула. Та така, съвета беше на 8 мия, 10 тия и 12 тия ден, защото предполагаемата ми овулация настъпва около 9-ти/10-ти ден,макс 11-ти. Въпрос ,най-накрая:): защо през ден? Има ли конкретно значение, не можах да намеря никаква научна информация която да подкрепя че всекидневните полови контакти намаляват качеството на сперматпзоидитв, даже обратното. Казвам всичко това защото аз не мога да бъда 100 про сигурна кога аджеба ще се спука този фоликул , а до колкото разбрах е хубаво сперматозоидите да чакат яйцеклетката, демек преди спукване е препоръчително да се случи този акт. От тук и следващият ми въпрос. Миналият месец Пикът на LH ми го отчете на 9 тия ден следобед, но по-късно вечерта аз вече чувствах болката от спукването. И се обърквам вече, нали ишким 12 до 24 часа след Пика настъпваща овулацията. Явно трябва да се тества човек по 2 пъти на ден за да е сигурен. Много сложно ми се струва всичко това.

Казва през ден, защото това е било старата препоръка и не си е направила труда да чете и да е в крак със съвременните изследвания. Секс през ден е минимумът, когато се опитвате за бебе, все ден е по-добре

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0015028216628492

Дори ако мъжът има лека олигоспермия, всекидневната еякулация помага за качеството на сперматозоидите. Сега, секс всеки ден може да дойде множко на някои и то секс насила не е много приятен, затова може и през ден и е почти същата вероятност (37% всеки ден, 33% през ден), но да се ограничавате, когато имате желание за по-често (и няколко пъти на ден даже може) няма никакъв смисъл.

Иначе по принцип пикът е 12-36 часа преди овулацията, но има случаи тест да засече пик, а овулация таблица да настъпи почти веднага.

Здравейте Simple Smile
новичко съм по въпроса  , с поликистозни яйчници и за втори месец си правя такива тестове . яко ме объркват . Миналият месец нямаше овулация , сега за 2 дни от приложението показа пик на лх …. 🥴

Аз не съм с поликистозни яйчници, но при мен винаги имам два поредни дни положителен тест, а с години съм следяла. Спокойно. Но с поликистозни яйчници е възможно да има пик, но да не се отдели яйцеклетка, имайте го предвид. Затова само с фоликомерия или с мерене на температура може да се потвърди овулация. Аз ползвах natural cycles и то ми изчислява овулацията според тестове и температура, но е платено. Мисля, че fertility friend е безплатно

# 119
Много благодаря за изчерпателните обяснения. На мен ми се вижда по-лесно всеки ден в този период преди овулация, от колкото да се пропусне момента, защото с тестове и без тестове, не може човек със сигурност да знае кога точно му е овулацията и ми се струва лесно да се изпусне моментът. Но сигурно е натоварващо ако опитите продължат дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт