Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 13 871
  • 507
  •   1
Отговори
# 120
Имайте предвид, че фертилният прозорец Е 6 дни - 5 дни преди овулацията и денят на овулацията. Най-плодовити са двата дни преди овулацията

# 121
Здравейте! Идвам пак с въпрос. По кое време на деня е по-добре да се правят тестовете за овулация? До колкото разбрах е хубаво поне 2-3 часа преди това да не сме пили много течности.

# 122
  • София
Между 15 и 18:00 ч... повече информация в нулевия пост на темата Simple Smile

# 123
Между 10 и 20 часа е препоръката. Но аз винаги хващах положителните тестове и с първата сутрешна урина

# 124
Аз днес имам интересна ситуация. Преди два дни бях на преглед и се видя предстояща овулация. Днес направих тест сутринта, чертата беше едва видима. На easy@home.

# 125
  • София
Аз днес имам интересна ситуация. Преди два дни бях на преглед и се видя предстояща овулация. Днес направих тест сутринта, чертата беше едва видима. На easy@home.
Колко предстояща Simple Smile ? Размер на ДФ?
Ако е бил 15-16 мм е рано за положителен тест.

# 126
От притеснение не помня какво каза лекаря. Иска да изследвам прогестерон между 9 и 11 юни. 7 дни назад е периода 2-4 юни.

# 127
  • София
От притеснение не помня какво каза лекаря. Иска да изследвам прогестерон между 9 и 11 юни. 7 дни назад е периода 2-4 юни.
Не го ли е записал някъде?! (АЛист?... снимка от УЗ)... и защо не е казал 10 юни?!, ако е сигурен в деня на О.?!
Ако е период: 9 -11, това са 3 дни, ако не го изследваш точно на 7-ми ден след О., няма да е показателен, т.е. може да е по-нисък и това само ще те притесни - пика на Прогестерона е точно на 7-ми ден след О., когато е и пика в развитието на ЖТ ( респ. тогава се синтезира максим. кол-во Прогестерон, при липса на бременост.... при бременност и след 7-ми ден кол-вата са високи.
При нормален МЦ, без проблеми, живота на ЖТ, т.е. ЛФ е средно 14 дни, под 12 показва, че има проблем с ЛФ, с живота/развитието на ЖТ, самите Я и т.н., а над 14 е инцидент... над 16, че може да е имало зачеване и т.н. - все нещо си показва самата дължина Simple Smile ... стига да има кой да проверява тези отклонения.
ПП.
Някои твърдят, че и при 10 -11 дни за заченали, но това няма как да се докаже ( то си e твърдение от типа ЕЖК), защото при бременност, нивата на Прогестерона в ЛФ преминават в нива, типични за бременност - прогестерона продължава да нараства и няма М. Само денят на М. може да определи реалната дължина на ЛФ. Както и да е. Всеки е свободен да си вярва в какво иска... и на когото иска.
Проблемът е, че нивата на прогестерона са важни за бременноста и нормалното развитие на ембриона ( до 12 г.с. - преди да се образува плацентата) ... а те зависят от ЖТ и живота/дължината на ЛФ.
Самото ЖТ ( от ДФ/О.) се превръща в ЖТ на бременността, т.е. то ще синтезира прогестерона за бременността.
Ако функционира  добре - всичко ще е наред с бременноста, ако ли не - има риск за нея.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 08:47 от denis©

# 128

Това е снимката на фоликула.

# 129
Имам въпрос към дамите, които използват приложението Premom.
Даваше ми овулация 5 юни като дата, два дена започнах да качвам тестове за овулация, които са с много нисък резултат и сега виждам, че денят на овулацията ми е изместен за по-напред. Дали е заради ниския резултат на тестовете?
П.С тествам от толкова рано, защото приложението така ми беше отбелязало. Макар, че сега си “промени” дните на всичко..

# 130
  • София
Скрит текст:
Това е снимката на фоликула.
На снимката нищо не виждам, но на база информация - трябва да е фоликул в дясно, Д1 и Д2 са размери, а това AVG - трябва да е среден размер - 25,1мм и това си е голям фоликул, който трябва да се спука всеки момент... ако не се спука се превръща в ЗФ.
Защо на снимката е посочено 6 ден от МЦ? Нещо не се връзва? На 6-ти ден от МЦ, ако има Ф. с такива размери, това е ЗФ.
Мисля, че има АГ в Специалистите говорят - ако искаш покажи му я, за да видим той какво ще види и какъв ще бъде неговия коментар... че и на мен ми е интересно.

Ако е имало вече О., няма как теста за О. да е положителен, защото пика на ЛХ е минал.(той е преди О. - 12 до 48часа)

# 131
Бях пила Летрозол и след него имах 10 дневен цикъл - 5 дни нормално и 5 зацапване. След това на 35 ден не ми беше дошло и като отидох на преглед се видя тънка лигавица. Пих ОК и ми дойде най-накрая. Предполагам, че от там е това объркване на тялото. Всичко обясних на лекаря. По принцип без стимулация правя овулации на 9-10 ден. На другия ден след прегледа /7 ден/ и на 8-мия имах симптоми на ову.

# 132
  • София
Arwen88
Попитай АГ да видим какво ще обясни по снимката.
Д-р Рафет Хафузов - репр. медицина
Ако това е бил ДФ, то размерът е доста голям - или се е спукал до часове след прегледа, или е станал ЗФ.
Няма проблем да изследваш и Прогестерон, както сте коментирали с лекаря, но ако не е имало О. няма много смисъл да се изследва... или го пусни с Е2, за да видим, имало ли е О. или си е ЗФ.

# 133
Здравейте,

Какво мислите за този тест?

# 134
Положителен

Общи условия

Активация на акаунт