Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 13 784
  • 507
  •   1
Отговори
# 495
Ами четох в интернет и горе долу пресметнах и понеже менструацията ми е 32 дена ми дава че около 18-ти ден ми се пада овулацията.
Ще продължа и тази седмица пък дано стане нещо😅

# 496
Тестовете ви са прекалено напоени, трябва да се държат толкова колкото пише в упътването иначе не се отчита правилно.
Календарните приложения не са 100% сигурни, те са с преблизителни предположения, по скоро за следене на цикъла не и за овулация, тя си се случва когато трябва което приложението няма как да знае. Лентичките са за точния момент.
Успех.

# 497
Здравейте на 15.01 ми дойде и ми свърши на 20.01. Днес започнаха болки в яйчника кръста и реших да си направя тест за овулация.Това възможно ли е

# 498
  • На изток от Ада
Възможно е...

# 499
Защото по принцип съм с късна овулация 20/21 ден.

# 500
Не би трябвало да са много напоени, тъй като ми е за първи път и следя стриктно инструкциите.
Въпрос: Вчера ми излезе много тъмна черта, а днес не, как да го разбирам това👀

# 501
Т.е вчера ти е свършил цикъла, а днес вече си в овулация???? С къс цикъл ли си? Това е възможно единствено, ако цикъла ти е много къс около 20-21 дни, а овулацията много ранна, което би правило овулация около 6-ти ден от МЦ. Ама ако си с късна овулация, не знам дали това е било цикъл. Пусни си ЧХГ тест. Може да си бременна и затова да отчита теста за овулация. Няма как да си в овулация веднага след цикъл, само в горния случай с много ранна овулация. Била ли си си Овитрел или други подобни хормони наскоро?

# 502
Когато е тъмна колкото контролната или по тъмна от нея предстои овулация от 12 до 24 часа именно това е времето за действие.

# 503
  • София
Друга причина за (+) ТО "по никое време", може да е ПКЯ или лутеинова киста ( от предходен МЦ) и респ. тестът да не е показателен.
Може да се пуснат: ЛХ, ФСХ, Е2 и Прогестерон - те донякъде ще покажат какво се случва + преглед на УЗ... за да се избегнат и "различни теории" и "чудения", при подобна ситуация, при следващи МЦ.
Нормален МЦ се приема до 21 дни, по-късите - не ...  и за тях, трябва да се търси причината.

# 504
Аз съм с нередовен Мц защото имам ИР,но най рано ми и е идвало на 23 дни.На УЗ доста пъти съм ходила на плеглед не установиха киста,ПКЯ преди няколко месеца пак бях при аг.

# 505
Аз съм със ПКЯ и моят цикъл също е дълъг 32-34 дни, стигал е и до 42. Но никога не съм имала положителни тестове преди 18-ти ден, никога. То за поликистозата сякаш не съществуват дните преди 18-ти ден от МЦ, хаха. Имала съм задържани фоликули, кисти, не е показвал положителен. Естествено, ако е много голяма киста от предишен цикъл или друго, може да се отрази. На УЗ ще се разбере и хормони.

# 506
Здравейте от 2 месеца правим опито със моя мъж но не ни се получи този месец реших да следя пвулацията ми със тестове и днес съм от 12 ден на цикъла ми продължителността на цикъла ми е 29дни
Във приложението ми за цикъла ми излиза, че на 16 ден ми овулацията продължавам със тестовете незнам за първи път си я следя някой ако е пробвал и му се е получило моля ви да ми каже аз съм леко отчаяна за сега ми е отрицателен теста но все пак до 16 ден ще продължавам да се тествам въпреки, че почна да ми излиза бледа черта на теста за овулация ще ви бъда благодарна ако някой ми сподели за тия тестове и така нататък малко съм леко отчаяна и този месец ако не стане нищо. Благодаря предварително.

# 507
Здравейте от 2 месеца правим опито със моя мъж но не ни се получи този месец реших да следя пвулацията ми със тестове и днес съм от 12 ден на цикъла ми продължителността на цикъла ми е 29дни
Във приложението ми за цикъла ми излиза, че на 16 ден ми овулацията продължавам със тестовете незнам за първи път си я следя някой ако е пробвал и му се е получило моля ви да ми каже аз съм леко отчаяна за сега ми е отрицателен теста но все пак до 16 ден ще продължавам да се тествам въпреки, че почна да ми излиза бледа черта на теста за овулация ще ви бъда благодарна ако някой ми сподели за тия тестове и така нататък малко съм леко отчаяна и този месец ако не стане нищо. Благодаря предварително.
Първо, не се отчайвай, 2 месеца не е нищо. Овулацията обикновено е около 14-тия ден, но вече според зависи от цикъла, на мен ми се падна на 16-тия ден при цикъл 26-27 дни, имаш още време, продължавай с тестовете. Напълно нормално е в момента тестовете да са отрицателни, все пак имаш още време до предполагаемата овулация.

Общи условия

Активация на акаунт