Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 9 774
  • 355
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, за първи път използвам тестове за овулация. Прочетох подробно упътването. Според вас втората черта по-тъмна ли е? Била ли съм в овулация в този ден? Това е точно 15-ият от месечния цикъл и би трябвало да съм. Останалите дни или имах бледа втора черта или изобщо нямах. Интересува ме така ли изглеждат тестовете при наличие на овулация. Благодаря на всички и успех в бебеправенето.
Изглежда положителен, но това не означава, че сте в овулация, а че такава ще настъпи след около 12-24ч. Съответно, ако днес е положителен, овулацията най-вероятно ще е утре. За опити е хубаво, ако не сте започнали, да започнете от деня на положителния тест и 2 дни след него.

# 331
Точно така направихме преди няколко дни. Тестът не е от сега. Благодаря ви от сърце.
Здравейте, за първи път използвам тестове за овулация. Прочетох подробно упътването. Според вас втората черта по-тъмна ли е? Била ли съм в овулация в този ден? Това е точно 15-ият от месечния цикъл и би трябвало да съм. Останалите дни или имах бледа втора черта или изобщо нямах. Интересува ме така ли изглеждат тестовете при наличие на овулация. Благодаря на всички и успех в бебеправенето.
Изглежда положителен, но това не означава, че сте в овулация, а че такава ще настъпи след около 12-24ч. Съответно, ако днес е положителен, овулацията най-вероятно ще е утре. За опити е хубаво, ако не сте започнали, да започнете от деня на положителния тест и 2 дни след него.

# 332
Точно така направихме преди няколко дни. Тестът не е от сега. Благодаря ви от сърце.
Успех и дано видите двете линийки и на друг тест☺

# 333

Да, този е положителен

# 334
Здравейте, за първи месец правя тестове за овулация и моля за мнение.
ПРМ на 15.10, имам СПКЯ и нередовен МЦ (35-60дни). Приложението premom ми показва, че е имало овулация на 08.11, но е явно, че пик на ЛХ не е отчетен. Сигурно ли е, че не е имало овулация този месец и дали има смисъл да продължавам с тестовете. 🤷‍♀️

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 23:30 от Chemistry11

# 335
Здравейте, за първи месец правя тестове за овулация и моля за мнение.
ПРМ на 15.10, имам СПКЯ и нередовен МЦ (35-60дни). Приложението premom ми показва, че е имало овулация на 08.11, но е явно, че пик на ЛХ не е отчетен. Сигурно ли е, че не е имало овулация този месец и дали има смисъл да продължавам с тестовете. 🤷♀

Доколкото знам, дори ако има положителен тест има вероятност овулация да не настъпи. Най-точно се проследява при АГ.

# 336
Няма положителен

# 337
  • Бургас
Нямате нито един положителен тест. На 8.11 пише Low 0.9. Как решихте, че е положителен? Втората черта е толкова бледа. Няма нито peak, нито висок процент или тъмна черта

Така изглежда положителен тест през приложението:

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 22:52 от Simpliicity_

# 338
Виждам, че няма положителен, а приложението отчита, че овулацията е "минала" и просто се чудя дали да продължавам да тествам. 🙄

# 339
  • Бургас
Ако имате ленти тествайте още няколко дни

# 340
Добре де, а тогава аз как да тълкувам моите резултати. При мен пика го отчита с резултат 0.96…. възможно ли е да не съм я хванала овулацията:

# 341
  • Бургас
На пети е бил положителен. Действахте ли дните около 4ти, 5ти и 6ти? Ясно се виждат две еднакви чертички

# 342
Да, и двата дни, въпреки че не знам колко е правилно да има само 24 часа разлика, но все пак решихме да се запишем и на 6-ти 😁

# 343
  • Бургас
Някъде казват през ден, някъде всеки ден. Не мисля, че ще навреди 😁 доста хубава и тъмна втора черта имате на теста от пети, така че стискаме палци

# 344
И аз съм чела и за двата варианта, така че ще се чуе дали е дало резултат 😁 За първи път проследявам овулацията и ми стана интересно да не би да е много нисък резултата, но щом изглеждат ок чертите ще чакаме и ще се надяваме.

Общи условия

Активация на акаунт