Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 9 724
  • 355
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Важното е да са две еднакви на цвят черти или втората да е по-тъмна. Имате и добър пик.

Нищо, че има две черти на теста, ако втората е бледа или по-светла от другата - тестът е отрицателен. Свикнали сме, че щом са  две черти е положителен тест, но тук не е така. Затова и помолих да се чете листовката за да не се разочароват момичетата.

# 346
И аз съм чела и за двата варианта, така че ще се чуе дали е дало резултат 😁 За първи път проследявам овулацията и ми стана интересно да не би да е много нисък резултата, но щом изглеждат ок чертите ще чакаме и ще се надяваме.
При нас станаха нещата с опити в деня на положителния тест и два дни след него. Преди това също си правехме, но през 2-3 дни. Вече като видях положителния тест тогава направихме няколко последователни дни.

# 347
Другата седмица ще стане ясно дали при нас този вариант е бил успешен, въпреки че се съмнявам предвид възрастта ми (37) да стане още от първия месец.

# 348
Другата седмица ще стане ясно дали при нас този вариант е бил успешен, въпреки че се съмнявам предвид възрастта ми (37) да стане още от първия месец.
Стискам палци да е станало. Късмет.

# 349
  • София
Тъпото е, че с тест и без тест, кой може да е сигурен, че наистина ще има овулация?
Последния месец доктора ми каза, че нямам, а мен си ме болеше както всеки месец.
Значи е възможно да съм се заблуждавала досега, че имам. Единственото сигурно е да се ходи всеки месец на ехограф.. Sad

# 350
Друг начин е да се мери температурата всяка сутрин. След овулация има леко покачване. Има приложения като fertility friend и natural cycles, които изчисляват дали е настъпила овулация според температурата

# 351
Като се наблюдава и бялото течение, то се променя по време на овулация, аз примерно по него винаги познавах  кога съм в овулация.

# 352
  • Бургас
Аз ходих и на лекар + тестове. При мен се оказа късна ову, въобще не отговаряща на приложението.

Забременях на третия месец и другия месец чакаме нашия малък господин 🫶🏻

# 353
Течението не потвърждава овулация.

Аз ходих и на лекар + тестове. При мен се оказа късна ову, въобще не отговаряща на приложението.

Забременях на третия месец и другия месец чакаме нашия малък господин 🫶🏻

Мисля, че не сте наясно с тези приложения. Те не разчитат на някакви приблизителни дати, а изчисляват дали е настъпила овулация според въведените данни за базална температура, измерена сутрин преди ставане. Ако овулацията е ранна или късна, ще се види.

# 354
  • Бургас
На повечето приложения има календар освен това, което казвате. Говоря за въпросния календар, който според цикъла изчислява приблизително кога е ову.

Отделно в премом има да си качваш тестове и да въвеждаш температура

# 355
Има много календари, аз затова препоръчах конкретни, които имат алгоритъм за изчисляване на овулацията

Общи условия

Активация на акаунт