Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 13 052
  • 487
  •   1
Отговори
# 405
Това са леки дейности

# 406
Последният е положителен.
Здравейте! Може ли мнение за тези резултати? Знам, че тестовете трябва да се правят между 15:00 и 18:00 часа, но за съжаление нямах време.

Не виждам положителен, но тестовете могат да се правят от 10 то 20 часа. Аз ги правех сутрин при ставане и винаги съм засичала
Как че ще е положителен, тя едната чертичка е толкова бледа, че няма как да е положителен. От всичките тестове на снимката няма и един положителен.

# 407
Успешен акт😁
Имах слузта която трябва, разтягаше се на повече от 10см ще направим още един О. тест към 17:00☺ Дано се получат нещата нямам търпение да станем родители!

# 408
Последният е положителен.
Здравейте! Може ли мнение за тези резултати? Знам, че тестовете трябва да се правят между 15:00 и 18:00 часа, но за съжаление нямах време.

Не виждам положителен, но тестовете могат да се правят от 10 то 20 часа. Аз ги правех сутрин при ставане и винаги съм засичала
Как че ще е положителен, тя едната чертичка е толкова бледа, че няма как да е положителен. От всичките тестове на снимката няма и един положителен.

Положителният е на другата потребителка, извинявам се, ако не е написано ясно

# 409

Какво означава T/C ratio добре ли е 1.4?

# 410

Щом пише high значи е положителен.

# 411

Ами защо не пише Peak a само high?

# 412

Все пак е приложение, не му се доверявайте на 100%, така като гледам теста е положителен, въпреки че снимката не е много ясна, но ако линийките са с еднаква наситеност си е чисто положителен.

# 413

Все пак е приложение, не му се доверявайте на 100%, така като гледам теста е положителен, въпреки че снимката не е много ясна, но ако линийките са с еднаква наситеност си е чисто положителен.

По-наситна е от другата, да, от утре започвам да меря БТ

# 414

По-наситна е от другата, да, от утре започвам да меря БТ
Щом е по-наситена, значи е положителен, започвайте опити и стискам палци.

# 415
Утре ако качите с по-нисък резултат и автоматично ще стане PIK днешния резултат.

# 416
Може ли да ми кажете с точност как се мери БТ? Къде се слага термометъра, кога през деня се прави, какво е добре да не се прави и т.н.

# 417
Може ли да ми кажете с точност как се мери БТ? Къде се слага термометъра, кога през деня се прави, какво е добре да не се прави и т.н.
Аз те съветвам да не се задълбочаваш толкова с базални температури и подобни. Имаш си положителен тест, действайте си няколко дни. Това с базалната температура е излишно натоварване според мен, никога не съм мерила.

# 418
  • София
БТ се измерва сутрин рано, до 7:00 ч., веднага след сън, без много излишни движения.
По едно и също време, всеки ден, +/- 30 мин.
БТ се измерва анално (ректално) - това е условието при създаване на този метод и налагането му/приемането му като метод за определяне деня на О. (в АГ-ята).
Ако се ползва живачен термометър и негови аналози се държи 10мин.
Дигитален 2-3 мин., след сигнала.
Ако се налага ходене на WC ( 1-2 часа преди това) - отивате, без много излишни движения и отново си лягате. Ако не може да заспите, просто си лежите, неподвижно.
Всяко едно движение повишава БТ и това я прави неточна... а на нас ни трябва най-ниската, реална БТ.

ПП.
Измерването на БТ е от М. до М. или постоянно, защото БТ през Менструалната фаза (МФ)е много важна и показателна.
БТ "показва", нивата и съотношението на хормоните, най-вече Е2 и Прогестерон и на база нейните стойности, могат да се правят изводи за МЦ, МФ, ФФ, Овулаторна фаза, ЛФ, синтез на Прогестерон и т.н.

Ако не се спазват тези условия - това си е губене на време и подвеждаща информация. Т.е. или се прави както трябва, или по-добре да не се прави.
По графики на БТ сме откривали много и различни проблеми, свързани с репр. функция и самия МЦ.

Има тема за БТ, който иска може да пише и там.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 08:56 от denis©

# 419
А да бе, 10 минути ректално, кой има време за това? Никакъв проблем не е през устата

Общи условия

Активация на акаунт