Второкласници 2025/2026

• 8 367
  • 207
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Браво на вашият преподавател. Никола Райков го харесвам много. Имаме негови игри и книги и са наистина много интересни и увлекателни. Феята от захарницата е ясна. Тя е мания сред момиченцата

# 91
Стара или нова, книгата има смисъл ако е творчество. Всеки знае детето си.

# 92
  • София
Браво на вашият преподавател. Никола Райков го харесвам много. Имаме негови игри и книги и са наистина много интересни и увлекателни. Феята от захарницата е ясна. Тя е мания сред момиченцата
На моето момченце малко по-трудно му върви, ама ще я прочете, на нея сме в момента, няма как, има я в списъка.

# 93
За нас е  добре ,че минаваме по по-сложната литература (има едни измислени думички в Ръдиърд Киплинг), за да се научи да чете думички, които никога не е виждал. "Феята от захарницата" и другите след това, като е сигурно, че чете цялата дума и не пропуска.

# 94
Какво правят вашите първокласници през лятото вкъщи? Изключвам времето, прекарано навън. Ходим на плаж, караме колело, разхождаме се из парка, обаче по обяд сме вкъщи и не мога да я откъсна от телевизора или телефона. Веднъж седмично гледам да правим упражения по БЕЛ или математика. Чете много без да я карам. Не проявява интерес към нищо останало обаче. Вечно й е скучно...

# 95
  • София
Не проявява интерес към нищо останало обаче. Вечно й е скучно...
Като цяло и моят все иска телефон/телевизор, но не разрешавам цял ден да се зомбира.
Иначе строи си с Лего най-често, иска да играем настолни игри докато брат му спи (аз пък искам да учим/четем ).

malinkap и моето момче сега чете една от поредиците "Феята от захарницата",госпожата от училище им я даде за четене.В началото не беше впечатлен, голям зор беше, сега обаче (към средата ) започна да му става интересно малко повече.

# 96
И аз рискувам да ме свързва с постоянно гонене за четене или задачи, макар че общо това не му отнема повече от час на ден. Но какво да направя - не посяга сам към книгите (освен комикси тип Ку-чо), а има нужда и да си затвърди по МАТ. Отделно съм му дала на таблета играта, с която учи таблицата за умножение (Times Tables) - там добре върви и съм благодарна на групата за идеята. Тепърва трябва и да прочете поне 3 книжки на английски от списъка. Иначе като си е вкъщи играе с лего, гледа Ninjago или просто се мотае, все още не се е зарибил по компютърните игри...Едно време по цял ден играехме навън на какви ли не игри, а сега излиза със съседчетата и след час им омръзва и се прибират.

# 97
Моята в общи линии играе навън по цял ден, като цяло живот си живее, такава ваканция не е имала досега Satisfied
А преди малко я изпратих на 5-дневен лагер с класната. Не се замислих много много като я записвах, обаче сега ми е доста притеснено, никога не е ходила някъде сама и просто се хванах за главата като почнах да мисля колко неща трябва да обяснявам и напомням. Ще има да я мисля докато се върне.

# 98
Режимът през лятото е от 9 до 21 ч. навън, от 21 до 9 ч. сън. Общо взето е това. До края на месеца е на организирани занимания от тениса, там четат по 20 стр. в жегата, отделно тя си прави едни всекидневни упражнения, малко задачи по математика и по шах, и толкова. През август - същото без тенис.

# 99
И нашият играе с Лего, по парковете,  Витоша, чете Приказки на Ръдиърд Киплинг, ама не се харесва особено .Таблицата и той я учи.По чуждия език няма домашно.

# 100
Наборчето през деня е на бабин олинклузив - направиха помагалото по математика за домашно с баба му, учат таблицата, следобед мъчи приказките на Каралийчев, играе с Лего, прави си някакви негови изобретения от подръчни материали. С мен прави домашното по английски. Всеки възможен момент е навън и яко игра с децата и при баба му, и у нас. Даже вечер вечеря и отново слиза и играе с децата в нашия двор до 10 часа. Другата седмица отива на планина, след това море. Най-зор е с четенето. Днес гледах отново списъка с книгите и ще пробваме друга книжка тези дни.

# 101
Какво правят вашите първокласници през лятото вкъщи? Изключвам времето, прекарано навън. Ходим на плаж, караме колело, разхождаме се из парка, обаче по обяд сме вкъщи и не мога да я откъсна от телевизора или телефона. Веднъж седмично гледам да правим упражения по БЕЛ или математика. Чете много без да я карам. Не проявява интерес към нищо останало обаче. Вечно й е скучно...

Първите три седмици на юни беше на занималня. В момента не е в София вече от месец, връща се чак началото на август. Чете книга (сега е на някакъв Чарли от Дал), играе, кара колело, гледа ТВ, ходи и няколко пъти на плаж. После пак няколко дни занималня, след това извън София, вкл. ще ходим на море и май до началото на учебната година повечето време няма да е тук. Много е доволен, че не ходи на сборни групи, както в детската градина.

# 102
По новините тези дни напомниха за еднократната помощ за ученици от 1-4 клас и 8 клас.
И тази година подадох за 5 минути през https://egov.bg/ с ПИК на НАП. Може и с електронен подпис.
Подробно описани начини за подаване:

# 103
А трябва ли да се подписва с електронен подпис?

# 104
А трябва ли да се подписва с електронен подпис?
Не знам. Аз ползвам системата с ПИК на НАП. При влизане дава следните средства за автентикация:

Квалифициран Ел. Подпис КЕП
Мобилен КЕП B-Trust
Мобилен КЕП Евротръст
Мобилен КЕП Инфонотари SignZone
ПИК на НАП
ПИК на НОИ

Общи условия

Активация на акаунт