Съкращение

• 2 140
  • 52
  •   1
Отговори
# 15

Същият е да, затварят само част залата в която работим, но доколкото помня бяха накарали да подпишат молба за напускане с подпис без дата..... И сега не знам как да процедирам, има 4 месеца до затварянето, никой не ни е уведомил, кога точно ще се състои и какво ще се случи

Аз нищо не разбрах от това? Кой е подписал молба без дата, авторката, други нейни колеги, бивши служители на същия работодател? На мен не ми се връзва ако работодател да се е подсигурил предварително с въпросните молби, а сега да се мъчи да ви прилага натиск да напускате. И как така ви принуждават, знаеш точно кога ще затваря въпросната зала, а в същото време никой не ви бил уведомил?

Има лиценз, който изтича, няма да го подновят, тоест затваря залата... декември месец накараха всички служители да напишат молба за напускане с подпис без дата, уж се правило навсякъде в хазартния  бизнес....

По кой член е добре да бъда съкратена

# 16
... декември месец накараха всички служители да напишат молба за напускане с подпис без дата, уж се правило навсякъде в хазартния  бизнес.

Това е направо нелепо - не мисля, че имаш избор, в някакъв момент просто ще сложат входящ номер и дата на молбата, след което те очаква минимално обезщетение от НОИ за 4 месеца.

Но твое място бих се огледал за нова работа още отсега.

# 17
... декември месец накараха всички служители да напишат молба за напускане с подпис без дата, уж се правило навсякъде в хазартния  бизнес.

Това е направо нелепо - не мисля, че имаш избор, в някакъв момент просто ще сложат входящ номер и дата на молбата, след което те очаква минимално обезщетение от НОИ за 4 месеца.

Но твое място бих се огледал за нова работа още отсега.
Аз не съм я подписала, нямам идея как така стана, но казах няма да я подпиша, колежките ми сега се терзаят, мислят че и аз съм я подписала, но аз не съм,затова попитах за коя член да настоявам, защото си дадох сметка, че това с молбите е било умисъл и сега нямат много избор

# 18
....затова попитах за коя член да настоявам...
Miss Kaprissе цитира вече члена от Кодекса на труда, ето го:
Чл. 328.(1) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл. 326, ал. 2 в следните случаи:
1. при закриване на предприятието;
2. при закриване на част от предприятието или съкращаване на щата

Тоест, чл. 328 (1) 2. Така ще получиш пари за предизвестие, не забравяй и времето, което не си си ползвала от годишния отпуск - то също трябва да ти бъде заплатено (пропорционално на отработените дни през годината и ако имаш неползвани и за предишни години) или дадено за ползване. А после ще имаш и по-добри условия на борсата.

# 19
Идвам на работа и познайте какво ме чака... молба за напускане (изисквали  я за протокола) , а иначе залата затваря юли месец, аз казвам ,че няма да я подпиша, а те няма как всички трябва да подпишем.. Какво мога да направя в такъв случай. Фирмата дължи ли ми предизвестие писмено,че затваря или това ся отживелици

# 20
  • Melmak
Обади се в ИТ, консултирай се с адвокат.

# 21
Обади се в ИТ, консултирай се с адвокат.

Имам колежки, които са ходили подавали за жалби... от ИТ казват, че трябва да са на проверка в момента в които те принуждават да подпишеш, иначе било тяхната дума срещу моята...

Аз твърдо мисля по взаимно да не подписвам, имат ли право да ме увалнят дисциплинарно  на тяхно си усмотрение, аз мисля, че трябва да имаме поне две самоотлъчки  или някакви писмени предупреждения, че.не правя нещо както трябва

# 22
Не подписвай.Бори се до последно, иначе няма оправия. Всичко могат да изкарат, но трябва да се борим. Писна ли от такива пишман работодатели, дето си правят каквото искат. Звъни на тия от инспекцията и подавай жалби. Аз съм звъняла къде ли не.Оставам с впечатление че са там да защитават интереса на работодателя, но трябва да се спре това своеволие.Ак8 и други хора се надигнат. Сега никой не се жалва, и всякакви практики има.
 Осигуряват на минималното, отпуската след майчинство не плащат, болничен бавят, отпуски режат и 50, 100 човека мълчат като гъзове, е нормално да си прави всеки каквото иска.
 Как на момента да са там, това няма как да стане. Това е пълна пародия.

# 23
За дисциплинарното - да, не могат ей така. Има определена процедура, писмени забележки 1-2 пъти, не знам точно. Някога и мен ме заплашваха как ако не подпиша по взаимно щели да ме уволнят дисциплинарно. Не се връзвай, хич не е лесно.
Те всъщност какво искат? Да работите до юли когато ще затваряте обекта ли, да подпишете сега и да сложат юлска дата когато се наложи?  Или и по-рано да ви приключагт. Така или иначе мисля, че ако не подпишеш нищо което не желаеш, не могат да те махнат веднага без да ти дължат пари. Ти се водиш на работа и ти дължат заплата. Ако не искат, или това което ти отговорих в началото на темата с 1 месец предизвестие, или има 1 друг вариант където се съгласяваш веднага да приключите обаче срещу няколко брутни заплати /второто се съмнявам да ги устройва/.

# 24
За дисциплинарното - да, не могат ей така. Има определена процедура, писмени забележки 1-2 пъти, не знам точно. Някога и мен ме заплашваха как ако не подпиша по взаимно щели да ме уволнят дисциплинарно. Не се връзвай, хич не е лесно.
Те всъщност какво искат? Да работите до юли когато ще затваряте обекта ли, да подпишете сега и да сложат юлска дата когато се наложи?  Или и по-рано да ви приключагт. Така или иначе мисля, че ако не подпишеш нищо което не желаеш, не могат да те махнат веднага без да ти дължат пари. Ти се водиш на работа и ти дължат заплата. Ако не искат, или това което ти отговорих в началото на темата с 1 месец предизвестие, или има 1 друг вариант където се съгласяваш веднага да приключите обаче срещу няколко брутни заплати /второто се съмнявам да ги устройва/.

Да, до юли. След това или ще кажат отивате в друга зала,която евентуално имат  в България или ще напишат задна дата и съм чао... От сутринта ме муфтят, аз казах категорично НЕ, каквото искате правете, те ми казват ще си намерят начин ще стане по - зле ще ти уволнят дшсциплинарно

# 25
  • Melmak
Не се уволнява дисциплинарно ей, така. Просто има процедура. И трябва да имаш провинения.

# 26
Освен това, дисциплинарно уволнение без реални мотиви е много трудно защитимо в съда, а тези мизерници едва ли разполагат с необходимата експертиза да го изпипат както трябва.

# 27
Идвам на работа и познайте какво ме чака... молба за напускане (изисквали  я за протокола) , а иначе залата затваря юли месец, аз казвам ,че няма да я подпиша, а те няма как всички трябва да подпишем.. Какво мога да направя в такъв случай. Фирмата дължи ли ми предизвестие писмено,че затваря или това ся отживелици

Не подписваш и отиваш в ит.
Консултирай се и с адвокат.
Още утре се обади. Не знам какво чакаше досега.

# 28
Освен това, дисциплинарно уволнение без реални мотиви е много трудно защитимо в съда, а тези мизерници едва ли разполагат с необходимата експертиза да го изпипат както трябва.
Тези "мизерници" в хазартния бизнес си представям какви мутри са и на какво са способни. Страх ме хваща само като чета как издевателстват.

# 29
И на какво са способни за да спестят 1 брутна заплата обезщетение, която в конкретния случай е около МРЗ?

Общи условия

Активация на акаунт