ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 077
  • 834
  •   1
Отговори
# 765
Аз не виждам как от МОН могат да съдействат, просто не си го представям как може да стане.

# 766
  • София
Министърът днес каза, че всеки директор ще направи организация за извозване на своите ученици, които са заявили това, а министерството ще им осигури превозни средства. 300 ученика са заявили засега и не запомних колко квестора, но бяха малко.

# 767
Само предполагам, че ще ползват някакви временни спирки на база данните, които получат, в които ще се качват само зрелостници. Както има училищни автобуси (пред нас минава такъв за 18то и 32ро). Но наистина става хаос от опити всеки да изтъкне колко много го е грижа за дзи.

# 768
  • София
. Само от нашият клас поне 15 деца са заявили, че нямат алтернатива.
А в нашето училище не са провели такава анкета и със сигурност са много повече децата.

# 769
  • София
Кажете моля в колко часа трябваше да са налични в училищата за ДЗИ.
Леко ми е зле за петък, маршрутът ни е през Цариградско. Без трафик е точно 15 минути с кола, ма да не стане час и 15 минути.

# 770
Ми мисля до 8.30
Аз лично мисля към 7 да сме тръгнали

# 771
  • София
На бележката пише "8:30 начало на изпита".
Няма ли изискване да са поне 30 минути по-рано?

# 772
Хм значи 8

# 773
  • Варна
Моят син ще ги събират утре за инструктаж и ще им раздадат бележките.

# 774
  • софия
На нашите са им казали да са в 7.30 пред училищата. При нормални обстоятелства ми звучи прекалено, но сега ще се съобразим.
Подобни проблеми можеха да се избегнат, ако умниците от мон бяха разпределили децата по училища по постоянен/настоящ адрес в София. Около нас на пешеходно разстояние има около 4. Децата престъпници и ще ги следят като не знам какво, а продажниците от мон - много принципни.

# 775
Момичета, да разведря малко обстановката - връщам се от Джъмбо, където има специален щанд за абитуриентите - балони, надписи, шапки, ленти, очила, покривки, салфетки. В частта, където са парти артикулите има кутии, стойки за балони и за арки. Цените са нормални.

# 776
  • София
Разпределение по адресна регистрация може да стане само за ДЗИ БЕЛ. За второто ДЗИ - не виждам как. Не може в едно училище да се провеждат 15 различни матури.

# 777
А в малките градове как се провеждат матурите?
В град с три училища дали размотават така учениците?
И ние сме от тези без бележка. Ще ги раздават утре. Тръпна за да разбера дали ще ми горчи кафето в сряда и петък.

# 778
Писах си с позната учителка в провинцията
Преписват, подсказват си, " на по-тъпичките квесторите подсказват".

# 779
Със сигурност знам град с две у-ща и всички деца са в у-щата, които са посещавали до момента. Няма разместване. Писах вече, че това е дискриминационна мярка спрямо децата от София и големите градове. Циркът, разбира се, е в Сф.
             Нашият БЕЛ е на бул.Черни връх и коментирахме, че трябва да тръгне преди 7 часа, защото в 7.10 - Перник и южното направление нахлуват и придвижване, ама друг път. По нашия булевард и околовръстното е тапа след тапа.
Разпределение по адресна регистрация може да стане само за ДЗИ БЕЛ. За второто ДЗИ - не виждам как. Не може в едно училище да се провеждат 15 различни матури.
                 Може да стане и за всяко ДЗИ. В района ни има 5 у-ща на достъпно разстояние дори пеша. 26-то ни е на 200 м, 2-ро на две спирки, 34,36,203-то на 3-4 спирки, които спокойно взимаш за 20 минути. Да, ама НЕ! На Черни връх, в Надежда и най-нормалното / не изключва задръстванията/ испанската гимназия.
Писах си с позната учителка в провинцията
Преписват, подсказват си, " на по-тъпичките квесторите подсказват".
               Сблъскахме се на входа. Yum То за това всяка година четем в кое у-ще успеха е зашеметяващ въпреки не толкова добрия успех при прием и през годините. Аз знам тази истина от приятелки-учителки в малки градчета. Те всички се познават и "нямало как да оставят децата на близки и познати да се провалят". Поне това ми изтъкнаха ,когато се възмущавах.

Общи условия

Активация на акаунт