ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 081
  • 834
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Има ли списък с произведенията, които влизат в ДЗИ БЕЛ?
Спорим тука с ученичката за някои произведения...Sunglasses
На първа страница на темата видях списък с литература за 11 клас и списък за 12 клас, това ли са всички, които влизат в матурата? И от коя година е в сила актуалният в момента списък с произведения?

# 751
  • Варна
Знам само броя на произведенията -27. Вчера, след дълго дуднене от моя страна, най-накрая отвори темите. Не ѝ трябва оценка от ДЗИ, ще кандидатства с изпит за университет. Три дни ѝ стигали за подготовка, била много добра по БЕЛ, самочувствие не ѝ липсва.
Иначе е късметлийка, разпределена е в двете квартални гимназии, на пешеходно разстояние от дома. Дори си помислих, че вече съобразяват адреса по местоживеене. Със сестра ѝ обикалях гимназии, до които никога не бях стъпвала, за едната и не подозирах, че съществува.

# 752
Да ви кажа много се ядосвам на апел на Стаматов и Александров, който се разпространява като вирус. Молят да се прекрати стачката за 2 часа (от 6:30 до 8:30) на 21.05 и 23.05.
Според мен това не е никак добро предложение. По никакъв начин няма да се намали трафикът, защото хората, които ходят на работа пак ще са с колите си, защото трябва да се приберат и трафикът ще е ужасен (всички с коли и наземен гт, който ще се втурне към депата в 8:30).
Далеч по-разумно е да се призове към дистанционна работа в тия дни, да се промени началният час на работноно време на общинска и държавна администрация (където е възможно), да се разреши ползването на бус лентите, да се разреши на квесторите паркиране в дворовете на училища, особено на тези в зона. МОН направиха запитване кои деца не могат да стигнат, искат им адрес, вероятно имат някаква работеща идея.
Но пускане на гт само за 2 часа баш в пика не виждам как ще помогне. Самият гт ще се тътри едвам-едвам.
Тези двамцата нон-стоп се надпреварват с Вълчев за идеи без особено да ги обмислят.

# 753
Мария, моето мнение е същото. Трупа се глупост върху глупост. Като излезат от депата ще им трябва час да стигнат до последните си спирки в това задръстване. И 2 часа само, а после - как се връщат децата от Люлин до Дружба?
Апелират, че и те са родители, ами ако бяха отговорни родители сами трябваше да обявят, че в тези дни се връщат на нормално работно време и без това дремаха достатъчно. Явно обаче не им пука изобщо ни за деца, ни за това, че с техните ръце вадят горещите кестени на политиката.

# 754
  • София
Обичайните популистки глупости на тези двамата.
Да, нали децата все пак трябва да се върнат някак след като приключи ДЗИ.
Аз пък се надявам утре да не спре метрото, защото в 10 трябва да ходят да си взимат бележките от училище.
Бе не знам какво да кажа; всъщност знам, ама ще се въздържа да ругая публично.

ПП: Изкушавам се да предложа заглавие за следващата тема:

След Ковид, локдаун и транспортна стачка
за този випуск ДЗИ ще са като закачка.

😁

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 12:59 от Red

# 755
Ето и една от последните публикации по темата:
"Днес синдикалист каза, че няма да спрат блокадата дори заради матурите! Обръщам се към служителите на градския транспорт: НЕ наказвайте децата ни. Спрете незаконната блокада на София, за да могат децата да отидат на матурите. Не жертвайте тяхното бъдеще. Директорите на училища днес ви призоваха: "Нека дадем шанс на младите – без бариери, напрежение и страх. Нека им подарим тишината и спокойствието, които заслужават в този важен ден". Първата матура е в сряда." - Симеон Ставрев СО
                 И нашите в понеделник трябва да си получат бележките. Добре, че баща и няма да е на работа.
                 Ред, там е и нашата вина, че не ругаем  публично, а търпим или по-точно масата търпи, а белите лястовици не могат да свършат всичко сами.

# 756
Все повече обмислям няма ли да се наложи наистина ходене пеш Sad егати глупостите творят, накрая и с коли няма да може да се стигне
Един ще си изкарва икаруса, друг ще си праща такситата, МОН събора някакви автобуси, хаоса става все повече Sad а към решение на проблема изобщо не се върви

# 757
  • София
Така е, Дидиа, обаче аз наистина не знам какво смислено бихме могли да направим в момента.

# 758
Моето е казало, че няма проблем да стигне, а даже не знае докъде трябва да отиде Simple Smile
Майка трябва да го кара, а тя истински се сдухва в непознати райони, особено с паркирането.
Имаме познати таксиметрови шофьори, но още не можем да поръчаме и такси, защото не знаем къде трябва да отиде Simple Smile

# 759
  • у дома...
Аз мога да добавя още неща към екшъна за ДЗИ, та съвсем хорър да стане. 🤣🤣🤣
И все пак си мисля, че тези 350 деца, които МОН размята, че не могат да стигнат, съвсем не са толкова малко. Само от нашият клас поне 15 деца са заявили, че нямат алтернатива.

# 760
Аmanda, нямате ли бележката с матурите, които ще държи? Там има вх.№ и код за достъп до Priem.mon.bg! Там има инфо за у-щата, в които ще бъде.
               Red, аз мисля да си направя една пешеходна разходка до митинга в понеделник, ако не се изяснят нещата до 5 часа. Там ще се огледам към кого точно да се насоча. То вече не се търпи.

# 761
Загубил я е.

# 762
  • у дома
Аmanda, нямате ли бележката с матурите, които ще държи? Там има вх.№ и код за достъп до Priem.mon.bg! Там има инфо за у-щата, в които ще бъде.

Тя писа,че не знаят къде е...
А при нас се оказа,че не са ги раздавали,моето даже не помни да са му  я давали за подпис и прибирали...

# 763
Нали сега ще им дадат пак
Успокойте се, поне училищата са мобилизирани в момента. Ще съдействат. По едни маратонки и хоп хоп насам натам
Не знам как на Еконт не им хрумна да разнесат стоката аааа зрелостниците де

# 764
Маратонки, тротинетки и велосипеди помагат до по-близки дестинации, но при нас от Княжево до Надежда/Връбница мисия невъзможна в този трафик. Yum

Общи условия

Активация на акаунт