ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 012
  • 834
  •   1
Отговори
# 90
Има ли някой,който се е ориентирал към право във ВТУ или да има някаква информация за там и за УНСС?
От какъв тип информация се интересуваш? Имам два броя племенници, които учат право в УНСС- 2 и 5 курс
Дали са доволни, тъй като не е типична специалност за УНСС.Право по-скоро в СУ.Чудим се дали УНСС или Търново, ако в Софийския не успеем.

# 91
Познавам доста хора,завършили право там. Някои го практикуват, други не. Моя близка и докторантура си прави там, и си работи в съда. Други пък се ориентираха към други поприща. Но никой не съжалява, нито се е оплаквал от лошо отношение или дискриминация, защото е завършил УНСС, а не СУ
Аз да питам за баловете в УАСГ?

# 92
Никой не чете пост 1 Simple Smile)))
Там ги има баловете за уасг.
Ние не стигнахме до ОВ на уасг, но то и смисъл няма - като друго иска, ще си остана без колежка инж.

# 93
Има ли някой,който се е ориентирал към право във ВТУ или да има някаква информация за там и за УНСС?
Информация за самите ВУЗ нямам, но имам преки и скорошни впечатления от завършили и явяващите се на конкурси. В последните години разликите все повече се заличават и няма особено значение кой къде учи. Нито има значение за кариерното развитие. Ако един кандидат е по-добър от друг, никой няма да гледа кой къде е завършил. Това време отдавна мина. Днес има толкова източници на информация, освен лекции и упражнения, че който иска, наистина ще се подготви.
Все пак, за ВТУ мога да кажа много добри думи за завършилите, но и там впечатленията ми са по-масови. И с резервата, че не съм наясно дали стабилната подготовка се дължи на ВТУ или на лична амбиция и упоритост.

Това, което ми прави впечатление е, че днес повече правят избор на база регионален подход, което е най-близо до дома.
Право е такава наука, че ако има желание, всеки може да се подготви отлично. В смисъл, не е зависима от лаборатории, техники и тн.

# 94
Еййй черна точка. Ма ежеминутно се менят интересите Joy то много университет, много нещо

# 95
  • София
Преди години правото се тачеше само в СУ. Вече и УНСС си е с добри преподаватели. То зависи каква е идеята с това право. Без роднина адвокат е трудно да се направи голяма адвокатска кариера, но юристи от други видове си се търсят. За ВТУ нямам идея.

# 96
Благодаря за мненията.Ние сме от Варна и затова дилемата София или Търново стои на преден план.А е и момиче и някак си ме е страх да я пусна в София.За повечето,които са от София може да е странно,но Вие сте свикнали.Ще се радвам да ме успокоите,че не е толкова страшен града.Stuck Out TongueYum

# 97
Не е страшна София. Не знам защо хората си я представят като някое гето, в което на всяка крачка могат да те ограбят, изнасилят и убият. 1997 г. дойдох в София от град с 2 светофара и една линия градски транспорт. На трамвай и тролей се бях возила само като бях идвала на кандидатстудентски изпити.
Не виждам проблем за никое дете от голям град да се адаптира в София. Опасностите не са по-различни от тия във Варна, Бургас, Пловдив или друг голям град в България.

# 98
Какво може да е страшното в София?

# 99
  • София
Благодаря за мненията.Ние сме от Варна и затова дилемата София или Търново стои на преден план.А е и момиче и някак си ме е страх да я пусна в София.За повечето,които са от София може да е странно,но Вие сте свикнали.Ще се радвам да ме успокоите,че не е толкова страшен града.Stuck Out TongueYum
Не е по-страшен от Варна, но ви е далече. Много деца заминават за чужбина, това може да те успокои, че тук е по-близо и по-познато. София е от най-спокойните столици, които съм виждала.

# 100
София сравнена с Варна - само по-големи разстояния, но за сметка на това много по-добър ГТ.
От лошите неща си имаме и ние в изобилие

# 101
  • Някъде в Европа...
Преподавателите толкова много мигрират вече между Уни-тата, че наистина няма твърде голямо значение къде ще е...дори се откриват специалности съвместно между 2 уни...

# 102
  • София
Те част от нас са дошли тук да учат и са останали навремето Simple Smile .

# 103
  • София
София е прекрасен град, всичко е тук - най-добрите болници, университети, културни събития. Нищо страшно няма, голям град е, забързан, в началото ориентацията е трудна. Но се свиква бързо, аз също не съм родом от София, но вече не бих живяла другаде в БГ, поне в активните си години, де.
Не се бойте и пращайте смело детето, ще се научи на самостоятелност, ще има незабравими студентски години.

# 104
Не е толкова страшна София и ми е трудно да разбера притесненията Ви. Не ограничавайте шансовете на детето да се реализира, а София е точно мястото за това, защото предлага най-добрите учебни заведения и най- много и разнообразни работни места. Младите хора са доста адаптивни.

Общи условия

Активация на акаунт