ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 004
  • 834
  •   1
Отговори
# 75
Не намирам изпита онлайн, явно няма да го публикуват.
Мия син беше на изпита в МУ Плевен и на изпита по химия в СУ днес. За МУ Плевен сподели, че химията му се е сторила по-лесна от биологията. А за изпита по химия в СУ каза, че бил много труден.

Така беше и миналата година в МУ Плевен и СУ. Биологията в СУ е доста по-лесна от химията там. Например 5.00 по химия в СУ си е космически резултат.
В МУ София пък биологията беше по-трудна от химията и двата пъти, като редовните изпити бяха по-лесни от предварителните , но по принцип знам, че други години не е така.

# 76
  • Някъде в Европа...
lili_78, баловете, на които съм присъствала, са били в дата, различна от училищната и са били все вечерни празненства, продължаващи после в дискотеки, най-вече за абитурента и приятелите му..10-тина дни преди, 10-тина дни след...
Моят абитурентът е момче. 😀 Аз също исках нашето събиране да е уикенда преди училищния бал (който е на 25.05), но половината от главните гости летят от различни "чужбини" и не можаха да се стиковат да си дойдат заедно за уикенда на 17.05..Оказа се, че ще успеят за самия бал - уикенда на 24 и 25..Аз искам празненството да е вечерно с музика и танци, но понеже сме 30+3,4 човека (достатъчно малко)  не си заслужаваше да сме в зала без музика и съответно да наемам ДЖ за мин 150 лв на час, та затова ще сме в общо заведение с жива музика. Датата остана на 24.05 вечерта, (на следващия ден му е бала), което не е добър вариант в град като нашия, в който няма твърде избор на заведения. Двете най-хубави, в които ми се искаше, са заети с класове училищни балове; в трето - музиката е само до 23 ч....Ще сме в друго пак голямо заведение, както казах с жива музика, в което много се танцува...В предни постове съм писала за украсата - фирма за балоните - арка и на едни колони около масите; украсите на масите (покривки, тишлайфери, салфетки, тейбъл картички с имена, свещници, всичко в определени цветове) - ние. Фотограф - единият от гостите на абитурента е професионален фотограф, вечерта той ще снима. За следващия ден ще е друг фотограф, който съм наела, защото въпросният от предната вечер също е абитурент същия ден. На следващия ден (денят на бала) от 12 ч. наборът  е на официална фотосесия, облечен вече с балните дрехи, после привечер ще минат по червения килим и отиват на ресторанта...Доколкото разбрах, ще се събират с колите накъде, преди да пристигнат с тях на червения килим...Съответно ние ги гледаме в центъра при минаването им и празненството пред общината, ще ги изпратим към ресторанта, а после вечерта ще се съберем "на домашно му" вече останалите в града роднини, предполагам, у моите родители...

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 22:00 от AIR

# 77
  • Велико Търново
Днес са излезли резултати от пробната матура по АЕ в колежа, има най-висок резултат от целия випуск 99 от 100.
Първите години учителките се надяваха да запише медицина, но тя сама се прецени, че да си лекар не е наследствена професия и не е за нея, баща ѝ категорично отказа да издържа студент учащ право в България и така сама си организира всичко свързано с приема в Америка.От първи започна и да работи, остава да си завърши и шофьорския курс и ще съм доволна.

# 78
  • Някъде в Европа...
Днес са излезли резултати от пробната матура по АЕ в колежа, има най-висок резултат от целия випуск 99 от 100.
Първите години учителките се надяваха да запише медицина, но тя сама се прецени, че да си лекар не е наследствена професия и не е за нея, баща ѝ категорично отказа да издържа студент учащ право в България и така сама си организира всичко свързано с приема в Америка.От първи започна и да работи, остава да си завърши и шофьорския курс и ще съм доволна.
Аййй, браво на Божи! Специално да я поздравиш! 🌹 Стискаме палци за шофьорския курс! И тук да пожелая - попътен вятър в американското, така желано "приключение" 🍀🍀🍀..

# 79
Здравейте,извинявам се ако по-рано се е коментирал въпроса,но ме интересува знаете ли докога могат да се ползват тези 15 дена по семейни причини.Казали са ,че само до Великден.Благодаря Ви!

# 80
  • Някъде в Европа...
Здравейте,извинявам се ако по-рано се е коментирал въпроса,но ме интересува знаете ли докога могат да се ползват тези 15 дена по семейни причини.Казали са ,че само до Великден.Благодаря Ви!
Аууу, недей така, че сме планирали оставащите ни 7 д. след Великден...Не знам да  им е казвано на нашите...

# 81
  • София
Няма такова нещо. Могат да се ползват през цялата учебна година. Тази възможност е предвидена нормативно и в наредбата няма такова ограничение.

# 82
При нашите вече не пишат отсъствия. Моят син ходи само за определени часове. Той, заедно с няколко от съучениците си, е всеки следобед в школата по математика и правят пробни матури. Други са на някакви други уроци.

# 83
  • софия
Божеее! При нас и отсъствия пишат, и си имат проекти, тестове като в предишните години. Изобщо не се усеща като 12. клас.

# 84
Божеее! При нас и отсъствия пишат, и си имат проекти, тестове като в предишните години. Изобщо не се усеща като 12. клас.
И при нас е така и не им дават да ги ползват след 15.04 и си пишат яко отсъствия.Затова исках да знам дали е уредено по правилник или просто те така са го решили за да споря с класната.Благодаря Ви.

# 85
Ходят си всеки ден, учат, изпитват ги, проекти правят, презентации.... Настъпили са педала на газта, като за финал.
Отсъствия едва ли им пишат, ама то си е за тях - не са ли там, ще изгорят като факли. Grinning

# 86
  • гр.София
Има си отсъстващи, но класни, проекти- всичко си върви на макс.
Аз мернах,че министърът и синдикатите искали да резнат тия 15 дни по домашни и това да влезе веднага , а не за следващата година. Да не би за това да говорите?
Другото е,че ще  вървят проверки от инспектората по училищата ,именно заради 12 клас .Поне така ни казаха.

# 87
Има ли някой,който се е ориентирал към право във ВТУ или да има някаква информация за там и за УНСС?

# 88
  • Sofia
Благодаря за последната училищна тема на Випуск 2025, Бети! Успех и късмет на всички девойки и младежи!

# 89
  • София
Има ли някой,който се е ориентирал към право във ВТУ или да има някаква информация за там и за УНСС?
От какъв тип информация се интересуваш? Имам два броя племенници, които учат право в УНСС- 2 и 5 курс

Общи условия

Активация на акаунт