ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 737
  • 834
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Днес някои деца бяха ли на пробната матура в УНСС? Отзивите при нас са, че била лесна.

# 346
  • у дома...
И отзива от дъщеря ми за предварителния изпит в УНСС е, че била доста по-лесна от пробната в училище, която им дадоха. И темата за ЛИС е била много хубава и творческа.

# 347
Лесна, та дори и скучна.

# 348
  • Някъде в Европа...
След поредния зачеркнат университет, да попитам - ние ли пращаме "децата" да учат някъде или те избират? Че то мойто дете изпусната работа - сама е тръгнала.
Спокооо!! Моето дори не ме уведоми 🤣 - запознах се при попълени вече документи преди да цъкне копчето "изпрати" 😁..ОставИ, ами и първия семестър си плати..."Отиде коня у ряката", тц, тц, тц. 🤣
Пробни матури ли?! Днес сутринта отиде да участва във Феста на една определена марка коли за откриване на сезона в Русе, върна се и половин час след това отиде на работа..

# 349
Имам питане за кандидатстващите в ТУ София. Излиза ли някъде статистика на резултатите? Защото там където са оценките няма такава информация. Или така ще си кандидатстваме насляпо...

# 350
  • у дома
Имам питане за кандидатстващите в ТУ София. Излиза ли някъде статистика на резултатите? Защото там където са оценките няма такава информация. Или така ще си кандидатстваме насляпо...
Не.

# 351
  • София
След поредния зачеркнат университет, да попитам - ние ли пращаме "децата" да учат някъде или те избират? Че то мойто дете изпусната работа - сама е тръгнала.

те избират, но ние не сме безмълвни наблюдатели от тип "сини каски". сигурна съм, че ако твоето дете беше избрало Пернишкия световен университет, щеше да изразиш тактично мнение... Simple Smile

а сега по същество - днес чух потресаващи свидетелства за брутално и масово преписване на предварителни изпити за 2 университета. това не може да се допусне без знанието или без пълното безхаберие на ръководството на тези учебни заведения. за мен това говори за изключително ниското ниво на подбор там и за качеството на преподаване и образование. аз наистина не бих посъветвала детето си да избира тези университети, където качеството на образованието е толкова ниско и няма да може да се конкурира с преписвачите, защото сме го възпитали да не преписва и да играе честно. вероятно грешно сме го възпитали, но... късно е вече.

# 352
Ужасно е това с преписването, особено пък това за вход за университет. То затова и входът за нбу ми е необясним като подход. Дали някъде в бг този проблем е решен?

# 353
  • у дома...
Jam, тя ми знае мнението още отпреди 3 години. Изборът си е неин, да си троши главата. Животът си е неин. Аз когато е трябвало, съм пращала. След седми клас пак тя си реши.

Някои цял живот си карат така - с преписване, подмазване, драми и тръшканици. Нищо ново под слънцето. Не се кося за неща, които не мога да променя.

В залата, където е била дъщеря ми в УНСС не се е преписвало. На ЕПИ изпита също.

# 354
За изборите - когато синът ми беше ученик, му казах:"Прави каквото решиш, но да знаеш, аз за Варненски свободен университет пари нямам". Преди много години и съм преподавала за кратко там, ами, благодаря, колкото и днес нещата да са други(и в един съсловен конкурс фаворит  кандидат оттам, показа изключителна стабилност) Оттам нататък той избира.
Убедена съм, че децата имат по-добра интуиция, преценка или каквото и да е към бъдещата реализация, доверете им се.

За матурата  по БЕЛза набор 2004 и 2005 бяха абсолютно равностойни  по трудност, подчинени на един и същ "алгоритъм"

Единствената разлика в ЛИС-2004 г. Петя Дубарова, ЛИС 2005 "Приказка за стълбата", Смирненски. Парадоксът-Макар Смирненски да е хронологично отдалечен, а Петя Дубарова да е съвременен поет, близка към момента на творчеството си до децата, тя е по-неразбрана и странна, особено за момчетата. Това беше разликата.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 20:44 от Светкавица

# 355
  • у дома...
Дубарова и някои момичета не я разбират.

# 356
  • София
Приятелче на дъщеря ми последните месеци държа изпит за специалност Международни отношения в нидерландски университет - доколкото разбрах ставаше дума за доста престижно старо учебно заведение. Ама дистанционен изпит, без камери, с помощ от AI - същата работа като в НБУ. Та не знам. Иначе естествено човекът е приет.

# 357
В унсс днес при нас не са събирали телефони. Голямо ходене до wc е имало.

# 358
  • София
Колкото и да го нищим това, ясно е че няма воля.А и нямат причина да изкореняват този проблем.Кандидатите им са пълнолетни  уж зрели хора.Лъжат себе си.Телефоните трябваше да се оставят в средата на масата.Какво повече да дават като инструкции.Да ги събират като в училище е меко казано тъпо.Да ги превъзпитават  от университета е нелепо.С фуния да им наливат после знание- също няма да стане.Насила няма как.Те ще си приемат бройките, ще си вземат субсидиите за тях , пък после  след като се запишат хич не ги вълнува какво и дали нещо ще правят изобщо тия ми студенти с обучението си.И така са всички университети.Няма защо да се заблуждаваме.Тъпо е, но не са виновни те.Не само те.

# 359
  • София
Това е и широко разпространен чужбински вариант. Приемат няколкостотин души в първи курс, гарантират си субсидиите с осигурен общ брой студенти, накрая завършват примерно 20%.
Наистина от текущия етап нататък всичко, което човек учи и ще вземе от дадено следване, го прави заради себе си и заради собственото си развитие.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 21:01 от Red

Общи условия

Активация на акаунт