ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 683
  • 834
  •   1
Отговори
# 465
...
Извън шегата, дори и тези, които знаят за защитените специалности, пак ще се чудят, ако от догодина не е защитена специалността, дали няма да плащат гокемите пари, докато другите такси са в пъти по-ниски.

Точно това си говорехме вчера относно математическите специалности, които се водят "защитени". За учебната 2024/2025 г. годишната такса е била 3293 лв., а по проект за 2025/2026 г. вече е 7736 лв. Явно университетът е решил, че защитените специалности са "златна кокошка". Утре на държавата ако й светне червената лампичка и ако извади тези специалности от списъка със защитените, студентите може да бъдат неприятно изненадани. Т.е. тези специалности стават високорискови.

# 466
Таксите не се ли променят всяка година или са заковани на колкото си приет?

# 467
Таксите не се ли променят всяка година или са заковани на колкото си приет?

В миналогодишното РМС и заповедта на СУ пише "Годишни такси за обучение за учебната 2024/2025 г.", никъде няма разделение според годината на прием, затова аз го разбирам, че се променят всяка година. Но от 3 х. лв. да вдигнеш на близо 8 х. лв. ми се вижда леко брутално.

# 468
Точно затова няма риск ако специалността от защитена стане незащитена. Тогава таксата няма да се запази 8000 лв, а ще стане от ниските.

# 469
Точно затова няма риск ако специалността от защитена стане незащитена. Тогава таксата няма да се запази 8000 лв, а ще стане от ниските.

Дано. Ама гаранция - Франция. А и няма да изглежда много добре докато е защитена, да струва 8000 лв., а когато не е - да я направят на 1000, примерно. Не, че в тази държава някой ще отреагира де. Satisfied

# 470
Какви оценки получихте от изпита по Математика от СУ? Доволни ли сте? Искам да чуя повече мнения от момичета по въпроса с оценките 🥰

# 471
  • София
Въобще не сме доволни, но и не сме очаквали повече.

# 472
Таблицата е малоумна само за СУ, не знам по каква причина. На другите университети си е посочено кои специалности са защитени и не се плаща, поне където знам и погледнах. Явно всеки университет си я е попълвал отделно. А СУ е първи и шокира хората, надолу даже и не четеш...

# 473
Въобще не сме доволни, но и не сме очаквали повече.

Ние сме сякаш в същото положение. Имаме 4.20. Вие колко изкарахте? Чудим се да се радваме ли или да плачем...

# 474
  • София
Ние ходихме миналата година на отворените врати на физическия факултет, та веднага ми светна лампата, че пак се усвояват едни пари.

# 475
Ние сме сякаш в същото положение. Имаме 4.20. Вие колко изкарахте? Чудим се да се радваме ли или да плачем...

Момиче - 4.60.
14 момичета с равна оценка, 107 момичета - с по-висока.
При вас как е статистиката? Колко са с равен и по-висок бал?

# 476

Момиче - 4.60.
14 момичета с равна оценка, 107 момичета - с по-висока.
При вас как е статистиката? Колко са с равен и по-висок бал?

При нас 10 момичета с равна оценка и 145 с по-висока.. Затова не можем да преценим дали е добра оценка или не.

# 477
Моето момиче е с 6.00. 28 момичета с равна оценка.

# 478
Моето момиче е с 6.00. 28 момичета с равна оценка.

Поздравления!

# 479
  • София
Браво, Мария!

Общи условия

Активация на акаунт