ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 068
  • 834
  •   1
Отговори
# 810
  • у дома...
Постоянен и настоящ адрес на дъщеря ми е на 45 км от София. От нашата община има деца, които учат и на 120 км, в професионални гимназии. Вторите им ДЗИ няма как да се проведат в училище, близо до адреса им? Тях как точно да ги разпределят?
Едва ли  е единствена и едва ли са много тези деца. Знаят се кои са във всяко училище. Въпрос на организация.
Единствена е от общината, която се явява на ДЗИ испански. Разпределена е в най-близкото до общината (по права линия) училище в София, в което се провежда ДЗИ испански.

Тогава би трябвало и за кандидат-студентските изпити да може всеки в неговия си град да се явява. Разликата между ДЗИ и изпитите от редовните сесии в университетите е около две седмици. Много по-порастнали ли ще са тогава?

А си представете в деня на матурите глобален срив в интернет мрежата баш когато трябва да изпратят мейлите с изтегления вариант...

# 811
  • София
Абсолютно мърлява работа, да.
Освен това се сещам за онази статия относно тежките матури в Южна Корея и как в този ден такситата возят децата безплатно, а хората пазят максимална тишина по улиците, за да са спокойни и съсредоточени явяващите се на изпит.
Пък тук - дайте да направим протест баш когато има ДЗИ и въобще по възможност винаги и най-напред да прецакаме собствените си деца. Същото беше и по Ковид с работещите ресторанти и затворените училища.
Толкова за нас като общество.

# 812
  • софия
Имам предвид, че едва ли е единственото дете в София без настоящ/постоянен адрес. Предполагам, че в спортното училище е масово. Сигурно и в ТУЕС и други профилирани гимназии има. В Колежа също има деца от други градове.
И София може да не е центърът на вселената, но 1/3 от бг природонаселението е в нея. Та не е за пренебрегване какво и как се прави тук, и да не се полагат усилия да се подобри организацията. Лично аз не визирам възраст, а удобство и осигуряване на някакво спокойствие поне по отношение място, което не е трудно постижимо, и няма нищо общо с възрастта.

Съжалявам, но не приемам примерът с кандидат-студентските изпити за релевантен.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 17:59 от zvаnchе

# 813
  • София
Без думи съм, наистина! Чудя се, не може ли тези велики матури да се правят на лаптопи, както се провеждат много други международни изпити? Има проследяване на действията на изпитвания и на екрана, и на обстановката около него. Това няма да се случи сега, утре, но в бъдещо време да се измисли. Техниката не би трябвало да е проблем предвид пандемията.
Ама тогава как ще подскажат на братовчедското и съседското дете?!

# 814
Аз мисля, че имаше такава ситуация, докато министър беше Денков, ако не се лъжа -през 2022. Тогава той помоли превозвачите и ГТ да съобразят протеста. Сега Терзиев ги моли и така ги моли, че те вървят напук

# 815
  • софия
Техниката винаги е проблем - токов удар, пожар, срив на Интернета и т.н. (да не дава Господ!) и ще бъде интересно, ако се случи ситуация.
Техниката Е проблем при езиковите изпити.

# 816
  • Някъде в Европа...
В средно големите градове (около 70 хил.)  - едното ни училище по БЕЛ е възможно най далечното от вкъщи, но в централна гаст на града  - 20-25  мин пеша(живеем на центъра), около нас на разст. 5-10 мин пеша има 6 училища, вкл и неговата гимназия, но не сме в нея.. Другото училище е на същото рсзстояние, т.е в противоположния край на първото от вкъщи, но е в квартала на баба му и дядо му и е родното му училище...
Относно броя матури - ми нашата гимназия даже профилите са определени от 8 кл, а не избираеми и реално са 6 общо..., и предполсгам че още 4-5 профила има в града, не повече....дори не вярвам, че по всички профили, които са учени, да има изпити в града (като в тях вкл и различните езици)...
Не знам с колата ли ще ходи или пеша, твърди че имало къде да паркира спокойно. Масоово приятелите му не знаят къде са им бележките и тепърва ще разбират къде ще се явяват..
Не ни трябват матурите, само дотолкова, че да му издадат диплома, без значение от успеха й...
Празнува усилено човекът, като снощи му беше 3 - тата поредна вечер на празненство-бал на приятел и дори не се прибра да спи вкъщи, а директно сега следобед е отишъл на работа..😀

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 16:28 от AIR

# 817
  • София
Притесненията как ще стигнат до матурата изместват притесненията как ще се справят Joy

# 818
Голям град - едната матура в училище на 15 мин. пешеходно разстояние. Другата е в стар квартал в центъра на града, където уличките са тесни, еднопосочни и там ще е трудно да стигне. Пеша - около 50 мин. Пряк автобусен транспорт - няма. Негов съученик - едната в тяхното си училище, а другата - "на село" както се казва. Т.е. и при нас са разхвърляни, но го няма фактора/проблема стачка. Като брой дванайсетокласниците са над 3000.

# 819
Не ми харесва идеята за по-късен начален час.
Между 8.00 и 9.00ч. трафикът е най-тегав.
Едно ранно тръгване, да речем в 6.30-6.45ч.е ОК, според мен, да се стигне навреме до всяка точка на града.

# 820
Току що прегледах малък град с три гимназии две СУ и една професионална. Професионалната си има открай време дипломни проекти. Едното СУ две паралелки - АЕ и предприемачество, а другото АЕ и математически,  за който се изненадах имат профили математика, информатика, география, философия и биология в 12 клас . Едните е ясно ще се явяват на английски език, ама другите?  
Иначе изпращат квестори и на 50 км.

# 821
Притесненията как ще стигнат до матурата изместват притесненията как ще се справят Joy
така се получи:) Че вече е под въпрос завършването изобщо Simple Smile

# 822
  • София
67 нови отговора….

Аз все още се надявам на здрав разум и на това, че до сряда протестът ще е приключил. Ако ли не- ранно тръгване ще трябва.

Слагам си аларма за утре да купя черни химикалки.

# 823
                Девойката е напълно спокойна и по двете точки. Нито се вълнува как ще пристигне, нито се вълнува от изпита. Аз съм тая дето провери къде ще са изпитите. Даже се изненада, че съм научила преди нея. Моите внуци са все спокойни и все чувам - не се вълнувай, всичко ще е наред. Чудя се на кого са се метнали. На мен със сигурност не са! Аз обичам всичко да ми е под конец и на време.

# 824
Сигурно поне знаят в кой ден е, че нашият хубавец преди час ме пита кога е Wink
А на всичкото отгоре му става традиция за изпити да е болен. Пак е с температура.

Общи условия

Активация на акаунт