Забрана на мобилни телефони в училище

• 20 581
  • 581
  •   2
Отговори
# 510
Калъфи, чудеса,… споделих как е в училището на сина ми. Телефонът се изключва на входната врата и се прибира в чантата. Вади се пак на входната врата. Ако някой извади телефон в училището, телефонът се взима и после се привикват родителите да си го вземат от директора.

Ми никой не си позволява да нарушава правилата. Синът ми веднъж се озова при директора заради друго провинение. Не си е помислил да повтори или пък да се провини по друг начин.

# 511
  • София
А защо не може в междучасието да са с телефони?

# 512
А защо не може в междучасието да са с телефони?

В училището на сина ми ли? За да общуват помежду си вероятно - играят футбол, джаги, тенис на маса, говорят си, ядат. Между 8:30 и 12:10 имат едно междучасие от 30 минути, в което всички излизат на двора. Нямат право да седят в класните стаи.

# 513
И какво правят на двора при лошо време? Когато вали дъжд или е много студено. Просто ми е любопитно.
Аз винаги съм била против всякакви задължителни правила как човек да си прекарва отреденото за почивка време. А междучасието е точно такова. Ако не искам да играя футбол, тенис или да се мотая из двора, а кротко да си почивам на чина. Или пък нещо друго да си правя.
Единствено се радвам, че единият ми син вече се отскубна от училищното образование, а на другия му остава съвсем малко и всички нови безумия, които се опитват да въвеждат непрекъснато ще са ни спестени.

# 514
Излизат навън, имат си навеси. Дъждът не им пречи, а тук вали много. От 8:30 до 16:00 ч. е училищно време и това е. Не разбирам какво толкова се учудвате. Правилата са такива в тукашните училища за всички и като цяло съм останала с впечатлението, че се спазват. В България ми се струва, че цари някаква анархия в училищата.

# 515
  • София
Ми дъщеря ми например от началото на годината не са ги извеждали...Да е валяло много - не е валяло. Да е било студено - не мисля.
Другите училища имат зелено училище , екскурзии и какво ли не - нашите ги било страх Grinning Еми не е точно анархия думата.

# 516
Ми дъщеря ми например от началото на годината не са ги извеждали...Да е валяло много - не е валяло. Да е било студено - не мисля.
Другите училища имат зелено училище , екскурзии и какво ли не - нашите ги било страх Grinning Еми не е точно анархия думата.

Нямам предвид това под ‘анархия’, а това, че няма ясни правила и всеки опит да се въведат някакви среща бурната съпротива на част от родителите. Синът ми е в частно училище. Ходи със строга униформа от 4-годишен. В началото на годината ни дават правилника и който не го спазва, си носи последиците. Ако директорът тръгне да слуша претенциите на всеки родител, до никъде няма да стигнем. Синът ми не е от кротките, но разбра какво се случва при неспазване на правилата и вече не си позволява да се прави на интересен въпреки пубертетските си изпълнения у дома.

# 517
В България ми се струва, че цари някаква анархия в училищата.

Ще си позволя да те поправя.
В България цари анархия.

# 518
  • София
Тук и без да са в частни училища носят униформи. Спазва си се всичко. Не знам защо сте останали с впечатлението, че като крякне някой родител и му се угажда - не, не му се. Но лично аз съм захапвала учителката по занималня, която не пусна дъщеря до тоалетна и детето се напика в клас на връх рожденният си ден! За всичко друго съм съгласна само не и да ги ограничват за такива неща, защото не знаят кое дете какви проблеми си има. Със сигурност има и много деца дето злоупотребяват с това, но учителите на някакъв етап вече си знаят кое какво може да си позволи и пред кой.
Иначе имаме и дете, което не е буйно ами не знам от къде се е взело - вероятно от джунглата. Колкото и да се говори от родители, че това дете не му е мястото в този клас никой не ни отразява.

# 519
Вероятно е трябвало да говорите с учителката, че на детето се налага да излиза от часовете, за да отиде до тоалетна. Без подробности, само с две думи. И при нас от първи клас не ги пускат, но в класа на сина ми има две момиченца със здравословни проблеми, които излизат от час, когато се налага. Никой не им прави проблеми за това. Приятелка съм с майките, та затова знам.

Учителите не са безгрешни, но аз лично гледам да не се конфронтирам с тях. Невинаги харесвам методите им, нито пък ги одобрявам, невинаги смятам, че са прави, но имат пълното ми уважение, защото виждам колко добре работят с учениците и колко много им дават, та в този смисъл бих могла да преглътна някои неща.

# 520
Радвам се, че в училището на дъщеря ми не налагат на децата какво да правят в междучасията. Ми и аз като ученичка не обичах на двора, седях си на чина и си четях книжка, която си носех от къщи или си говорех с приятелки, които също не обичаха да излизат. С неприятно чувство си спомням началните часове, когато ни извеждаха задължително - веднъж ме ужили оса, друг път ме ме удари топка в лицето, трети път съученик ме бутна без да иска в една кал. Междучасието е да си починеш и презаредиш с нещо приятно. Не ми се е отразило отрицателно, нито съм станала асоциална.

# 521
  • София
Вероятно е трябвало да говорите с учителката, че на детето се налага да излиза от часовете, за да отиде до тоалетна. Без подробности, само с две думи. И при нас от първи клас не ги пускат, но в класа на сина ми има две момиченца със здравословни проблеми, които излизат от час, когато се налага. Никой не им прави проблеми за това. Приятелка съм с майките, та затова знам.

Учителите не са безгрешни, но аз лично гледам да не се конфронтирам с тях. Невинаги харесвам методите им, нито пък ги одобрявам, невинаги смятам, че са прави, но имат пълното ми уважение, защото виждам колко добре работят с учениците и колко много им дават, та в този смисъл бих могла да преглътна някои неща.
Да и кажа да пуска детето когато му се пишка ли? Еми явно е трябвало щом не може да съобрази…Предполагам тя не се стиска ако и се пикае ай нали тя е възрастен човек, а детето е на 7г. Колкото пък да може да стиска

# 522
  • София
Ох, спрете да сравнявате чуждоземни училища с българските. Не за друго, ама нямате никакъв поглед нито върху българския учител, нито върху реда в училище, нито върху българските деца.

Има едно нещо, което се нарича делегиран бюджет и е най-ужасното нещо от зората на демокрацията - парите следват ученика. Децата намаляват и респективно борбата за деца, от там и пари е жестока. Търпят се всякакви елементи, за да не губи училището пари. Тъжно е, но е факт. Имахме дете в класа на малката, което 3 години тормозеше деца и учители и се оказа, че няма никакъв начин то да бъде наказано и отстранено. Децата живееха в страх от него, то постоянно провокираше всички и даже налиташе на бой и накрая се пускаха оплаквания от майка му, че е жертва. Последното оплакване беше към класната, че допуснала то да бъде изолирано от класа и колектива.

Нагледала съм се на всякакви тъпотии - неадекватни учители, но слава Богу и доста Учители. Строги учители, с призвание и много обичащи децата, както и такива, очакващи пенсионери не мърдащи от чиновете си. Учители, които събуждат интереса и такива, които нито могат да събудят интерес, нито да овладеят класа. Не пишат и забалежки, за да не дойде някой родител да спори с тях. Та в този ред на мисли, мобилните телефони са ни най-малкия проблем. Ама е видим, поредната забрана за нещо и поредния тормоз към ученици и родители. Аз не мисля, че е работа на училището като институция да се грижи за това има или няма зависимост моето дете. Ако не пречи в клас и внимава, кого го интересува има ли телефон и колко време прекарва на него? А за децата, които пречат и сега има чудесни инструменти за справяне, но се изисква и усилие от учителя - забелжка(и), бележка към родител, наказания на съвет. Ама дай да се забранява, да се чувстваме велики, за да може да чуваме отговори от учители, че няма в норматива часове за упражнения и това, че не са разбрали децата обикновените дроби си е техен проблем и ние като родители да се намесим, тя, учителката по математика, си ги знаела и разбирала (реален случай, с реална учителка по математика).

# 523
+100 за този пост. И в класа на дъщеря ми имаше дете, което тормозеше всички. Майката е с официално установена умствена изостаналост, за бащата учителите казваха, че когато са се опитвали да разговарят с него, освен да ги псува, друго не са чули от него. Детето беше със СОП, от децата които ги разпределят от РУО без изпит. И понеже дъщеря ми беше в единствената не професионална паралелка в града, а то е със заболявания които не му позволяват да учи там, нямаше къде да го сложат. И ни обясняваха, че няма какво да се направи, защото има право на образование по закон, а друго не могат да му предложат. Учителите го вземаха да седи на катедрата до тях, защото тормозеше и физически децата. Слава богу тази година се премести в друго училище в града. Как са го приели, като не можеше да учи където и да е по здравословни причини не знам, но поне ние си отдъхнахме.

# 524
Проблемите в българското образование са общовалидни. И тук няма достатъчно пари, нито достатъчно учители, добрите учители със свещ да ги търсиш, затварят цели училища, други пък се превръщат в училища гета и никой не желае детето му да ходи там, гаменчета има навсякъде. За децата със СОП нищо не мога да кажа. България не е уникална с проблемите си.

Пък и ставаше въпрос за забраната на мобилните телефони и как учителите ще контролират това и кой ще носи отговорност, ако супер-дуперският телефон на детето изчезне. Това какво общо има с делегирания бюджет?! Говорим за правила и спазването им.

Общи условия

Активация на акаунт