Забрана на мобилни телефони в училище

• 14 244
  • 460
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Аз съм "ЗА" забраната на телефони в училище. Не виждам защо трябва учениците да носят телефони в училище!?

# 16
  • София
Поради изброените по-рано в темата причини.

# 17
  • София
В класа на сина ми се смениха 3 класни ръководители. Отделно, останалите учителки ми нямат номера и не са особено заинтересовани. Много пъти се е случвало да го заболи глава, корем...
Сестрата не става за нищо!
Охраната също!
В класа има опасно дете и всеки момент може да се случи нещо неприятно. Така че, точно в нашия клас е лудост да останат без телефони.

# 18
  • в очите на дъщеря ми
Против,  ама много съм против! Дъщеря ми когато е  2 ра смяна, се прибира  след 20.00 часа и опцията да нямаме връзка е изключена, и да ще я нарушавам забраната! Аман от безмозъчни и абсурдни забрани в бълг.образование!

# 19
Поради изброените по-рано в темата причини.

Чукча писател, чукча не читател JoyJoyJoy

Може би всеки трябва след като си каже мнението, да уточни дали има деца в училищна възраст.
Тоест дали пряко го касае това . Или смята, че без телефони в училище, защото ние навремето по бай Тошо не сме ходили с телефони на училище.

# 20
Малко сменихте темата. Аз доколкото разбрах ще се събират телефоните на входа. Реално ако има спешен случай, детето може да отиде и да си поиска телефона, за да се обади ако нещо го боли или има друг проблем. Отделно, че ще имате връзка с тях докато се прибират от училище. Аз разбрах, че ще е забранено вътре в самото училище да не внасят телефоните, а не като цяло да са без него

# 21
  • София
Затова ли е драмата? Да ги събират на входа? Напълно излишно.
Сега в училището на сина ми събират телефоните на входа на класната стая (оставят ги на определено място по време на час).

# 22
  • София
Че те и сега ги събират. В училището на моите деца в класните стаи на по-малките има кутии, където децата си оставят телефоните в началото на часа и си ги взимат в края.

Идеята на министъра е за ПЪЛНА ЗАБРАНА на територията на училищата.  Поне това пише в интернет.

Дори и да се събират на всички сутрин и да им ги раздават после, как следва да се организира? Кой ще отговаря за объркани, счупени, откраднати и т.н.? Кой ще следи за приключване в различен час (по-рано, по-късно, отсъстващ учител и др.)? Или охраната ще го играят и пъдари? Кой ще преджобва, буквално, децата дали не крият телефон с изключен звук в чантата, в дрехите?
Безсмислено е.

# 23
  • София
Е, как по точно биха различили 2 еднакви телефона недей си боже и повече на цяло училище?
Представям си охраната дето едвам гледа и за телефони да отговаря...То ще е цирк!

# 24
  • София
Отчитане на дейност от пусто в празно.
Сега оставят телефони на входа на класната стая, после евентуално ще оставят телефони на входа на училището.
Голяма разлика.

# 25
  • София
Чета сега в интернет. Никъде не споменават събиране. Коментират, че сега са забранени по време на час, но планират цялостна забрана.

П.П. Срещнах коментари как училищата ще трябва да организира "изземването" на телефоните. ОБМ!
Според министъра нямало смисъл децата да носят телефони изобщо. Този човек има ли деца?

# 26
  • София
Просто няма как да стане на входа на училището.

# 27
  • София
Видях, че министърът има дъщеря, която вероятно в момента е тийнейджър. Или е много смел, или е много безотговорен, щом е готов да не поддържа контакт с нея при нужда през деня.

# 28
  • София
Може да предложи друга комуникация тогава щом ще вземе на тийн телефона.

# 29
  • София
Аз лично не се сещам за друг начин на спешна комуникация.
Евентуално да върнем пейджърите, за да може децата да сигнализират роодителите си, че са в нужда, но май отдавна не се поддържат от мобилните оператори. Ама и за тях май трябваше да се обадиш по телефона, не помня вече.

Общи условия

Активация на акаунт