Забрана на мобилни телефони в училище

• 21 515
  • 581
  •   1
Отговори
# 120
  • София
"Малкото дете" /на 14/ няма приложение за следене. Не дава да му докосвам телефона. Но аз си го познавам достатъчно добре. Ако излезе след училище, ми се обажда.

# 121
Мхм, добре. Посочете ми къде в момента подават наркотичета на децата през оградата на училището? Къде има престрелки по улиците? Къде са хвърлените спринцовки на детската площадка? Къде са гамените, които ти вадят нож, само защото си ги погледнал?

# 122
  • София
Не мога да споря с вас виждам,че сте доста запозната с нещата... Едно време си е за едно време. Живеем в бъдещето вече.

# 123
  • Mediterraneo
Когато реша, че трябва да знам къде са с точност, ги моля да ми споделят местоположение в реално време в уотсапп. Не е необходимо да им инсталирам нищо.

# 124
  • София
На улицата всичко е ок, в квартала, в който е училището и в моя квартал.
Общо взето, най-опасно е в самото училище.
Но просто не виждам как ще стане децата да са без телефони. Особено прогимназия и гимназия.

# 125
За наркотиците веднага отговарям- в нашия квартал за съжаление. Тук и родителите на някои деца приемат. И не живея в гето, а в уж хубава част на града. Освен това колите хвърчат по улиците с бясна скорост, а по тях деца карат колела. Имаме и редовни посещения от патрулки, както и агресивни деца, които да, като ги погледнеш, могат да ти забият един.
И изобщо не е унизително да се инсталират приложения, особено ако и двете страни са съгласни. По тая логика да махнат и камерите в класните стаи, понеже никой не ни е питал и е унизително за децата. Хайде, моля ви се. Свалете си розовите очила и вижте в какъв свят живеем.

# 126
  • here and now
Не инсталирам приложения за следене, не ровя в телефона на детето.
Редовно коментираме потенциалните заплахи, как да ги избегне, как да реагира.
Знае кой купува, кой продава, кой взема...

# 127
Не мога да споря с вас виждам,че сте доста запозната с нещата... Едно време си е за едно време. Живеем в бъдещето вече.
А бъдещето е да превърнем децата в осакатени индивиди, които не могат да се грижат за себе си и това е нещо хубаво?

# 128
  • Mars Hotel
Мхм, добре. Посочете ми къде в момента подават наркотичета на децата през оградата на училището? Къде има престрелки по улиците? Къде са хвърлените спринцовки на детската площадка? Къде са гамените, които ти вадят нож, само защото си ги погледнал?
Не са през оградата - на който му трябва дрога, си звъни или чати с дилъра. Тормоз има навсякъде - и онлайн, и офлайн. Гледаме побоища в училище и в моловете всеки ден по новините.
Дъщеря ми е на 16, скоро на 17. Не я следя, нито пък съм я следила някога, а ходи из цяла София. Може да ми е притеснено, но тя няма защо да страда заради моите несигурности.
Против забраната на телефони в училище съм. Всички знаем, че има учители, при които децата не се сещат за телефоните си. Начини има.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 22:32 от Светлица

# 129
но нямам нито една приятелка с голямо дете, която да не го следи къде е. Децата им са ок с това.
Не може да е сериозно това!

Не знам аз ли съм параноична, но голямо дете пък никога не бих пуснала без телефон даже до магазина. Освен това ще му инсталирам приложение и ще го следя постоянно къде е.

Преди може би две години, по време на лекция с професор по психология от СУ, колеги му зададоха въпрос, как да опазим детето си от дрога , хазарт и други зависимости.  Отговорът беше - едно добре възпитано дете, с подкрепяща семейна среда, с авторитетен родителски стил - ще се опази само.

Мисля че имате нужда от помощ. Вашият страх е резултат от вашата родителска несигурност, която замествате със стремеж за тотален контрол. Честно казано, в момента,  не бих искала да съм ви съпруг, дете и даже домашен любимец.

И последно - а вие имате ли инсталирано приложение,  с което вашите родители следят ви къде сте? ако ли не - сложете си веднага.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 01:27 от _re_ge

# 130
но нямам нито една приятелка с голямо дете, която да не го следи къде е. Децата им са ок с това.
Не може да е сериозно това!

Не знам аз ли съм параноична, но голямо дете пък никога не бих пуснала без телефон даже до магазина. Освен това ще му инсталирам приложение и ще го следя постоянно къде е.

Преди може би две години, по време на лекция с професор по психология от СУ, колеги му зададоха въпрос, как да опазим детето си от дрога , хазарт и други зависимости.  Отговорът беше - едно добре възпитано дете, с подкрепяща семейна среда, с авторитетен родителски стил - ще се опази само.

Мисля че имате нужда от помощ. Вашият страх е резултат от вашата родителска несигурност, която замествате със стремеж за тотален контрол. Честно казано, в момента,  не бих искала да съм ви съпруг, дете и даже домашен любимец.

И последно - а вие имате ли инсталирано приложение,  с което вашите родители следят ви къде сте? ако ли не - сложете си веднага.
Притрябвала сте ми за съпруг 😄 С такъв наивник и един ден няма да изкарам.
Професията ми е такава, че съм се сблъскала с най- тъмните и порочни страни на човешкото същество. Не ми пробутвайте тези психологически глупости. Родителска несигурност, семейна среда и т.н.
Реалността се различава от теорията.
Децата ми живеят в семейна среда, които малко родители могат да осигурят във всяко едно отношение. Обаче средата навън я има също и влияе не по- малко. Видяла съм наркотичните зависимост какво може да причиният, и то при деца от семейства, които описвате. Някои от тях бяха самонадеяни като Вас. На тяхното дете не можело да се случи, защото те му говорели, възпитавали, обяснявали и т.н. Дано не се сблъскате никога с това. Дано никой не се сблъска с ада на дрогата.
Според мен сте просто наивна, но нищо, и това не е лошо качество за някои хора.
За съпруга ми въобще не говорете, защото се съмнявам да го познавате. Той ме подкрепя напълно и повече от мен се страхува за тези неща.
Домашен любимец не ми трябва. Ако Вие имате, гледайте си го и му се радвайте. Те поне не могат да лъжат за разлика от хората. Нали знаете, че и децата са хора и могат да притежават същите недостатъци като възрастните?

# 131
Не са през оградата - на който му трябва дрога, си звъни или чати с дилъра. Тормоз има навсякъде - и онлайн, и офлайн. Гледаме побоища в училище и в моловете всеки ден по новините.
Дъщеря ми е на 16, скоро на 17. Не я следя, нито пък съм я следила някога, а ходи из цяла София. Може да ми е притеснено, но тя няма защо да страда заради моите несигурности.
Против забраната на телефони в училище съм. Всички знаем, че има учители, при които децата не се сещат за телефоните си. Начини има.
Едно дете на 7 години няма да се сети, че му трябва дрога, за да се обади на дилъра. Но когато любезният батко те почерпи с "бонбонче", без да споменава, че е дрога, може да се подлъжеш да приемеш. После пак ще те почерпи, после ще започне да иска парички. Ей така ни зарибяваха навремето. Нищо по-опасно не виждам сега. Насилие винаги е имало и винаги ще има. Наркотици също, зарибявката е различна. Както ние сме се научили да се пазим, така могат и сега.

# 132
Наркотиците са навсякъде. Просто не знаете.

# 133
В такъв случай няма значение дали ще го заведете за ръка на училище или ще иде само, защото ще му подадат наркотика в междучасието на двора, когато вас ви няма. Точно както беше едно време. Wink

# 134
Ами, да, определено ще си го заведа на училище, защото е на осем години. Както бях писала по- горе, по закон до 12 години не можеш да го оставиш вкъщи само.
Имала съм подобен случай с приятелка, чието дете беше на 11г. и един ненормалник почти нахълта в тях. Чист късмет, че в този момент баща й се прибрал. Въпросният човрк беше болен от шизофрения. Така и не се стигна до полиция, жалби и т.н., защото щеше да има сериозни проблеми със социалните, че си е оставила сина сам. И в кола само не може да се остави дете, камо ли да обикаля улиците. Това е родителска безотговорност.
Моето дете ходи без пари. Зарибяването започва по- нататък, не във втори клас. Той отсега не приема нищо от никой. Обяснила съм му за наркотиците, къде се слагат, под каква форма могат да му ги предложат и т.н. Освен това е на медикамент за епилепсия, така че в съчетание с дрога, може да умре. И това съм му обяснила. Знае много добре и какво е смърт. Като порасне повече, ще намеря начин да го предпазя, доколкото мога. Моите начини ще са радикални, защото се касае за живота му. Както писах, на силно лекарство е. Другото ще зависи от него.
В тази връзка, когато някои от вас коментират, не е зле да включат малко и мозъците си, защото онази по- горе, която ми обясняваше, че не иска даже домашен любимец да ми е, дали е наясно със здравословното състояние на детето ми? И изобщо, когато се нахвърлите върху някого, помислете, че зад думите му, може да се крие нещо по- сериозно от просто мнение, хвърлено във въздуха.

Общи условия

Активация на акаунт