Забрана на мобилни телефони в училище

• 21 258
  • 581
  •   1
Отговори
# 300
  • пустинята Гоби
Наистина ли на възрастен човек трябва да му се обяснява каква е логиката телефоните в училище да не са в джоба на учениците и за какво им трябват като излязат навън?

Иначе съм съгласна, че възпитанието е работа на родителите, но не виждам връзка с темата.

# 301
  • София
Аз пък продължавам да съм против.
В колко училища би имало подходящи и достатъчно здрави шакфчета, където големите ученици да могат да ги приберат и заключат, така че тези телефони да са в безопасност, да не може да бъдат откраднати, но в същото време да бъдат достъпни. Особено зимата, когато часовете свършват в 19:20 и масово децата висят по тъмните спирки и чакат автобус. И не ми казвайте да ходя да си прибирам детето с кола - тя е на почти 16 и може да се прибере сама, но ѝ трябва телефон, ако недай Боже има проблем.
Освен това, за междучасието, например, телефонът трябва да може да се вземе, особено ако се налага корекция в нормалния режим, поради училищен ангажимент - както няколко пъти се е налагало - да бъде в друга локация и да се очаква да приключи след 22 часа, разбира се, с присъствието на учител.
Телефоните и сега се слагат по време на час в обозначени за това места в много училища. Ама не искам и да питам как ще се ползват ако учебния процес го изисква... давай да забраняваме, важното е забрани да има. Пък децата - кучета ги яли. Тези, които са за - да знаете, децата имат функцията да растат и то много бързо. Само, който е чакал тийнейджърка да се прибере зимата след 7 час, само този човек може да разбере за какво говоря.

# 302
Аз пък продължавам да съм против.
В колко училища би имало подходящи и достатъчно здрави шакфчета, където големите ученици да могат да ги приберат и заключат, така че тези телефони да са в безопасност, да не може да бъдат откраднати
Кутията за телефони май е при класните ръководители, а не по шкафчета. Ясно е, че трябва доста скъпи сейфове да се монтират, за да се разчита на сигурност.

# 303
Не мисля, че са нужни шкафчета, кутии и някой друг да отговаря за телефоните на децата. В училището на сина ми телефонът седи в чантата, изключен. Включва се, когато излезе от външната врата на училището. Всяко дете само си отговаря за телефона. Тези, които са научили децата кога е уместно да се използва телефон, предполагам са им обяснили, че когато човек е в компания на други хора, проява на елементарно възпитание е да комуникира с тези хора, а не да цъка телефона. Както и че когато в училище има правила, те се спазват, независимо че невинаги бихме искали да ги спазваме.

# 304
  • София
Ако ще се събират на входа, трябва да могат да се съхраняват сигурно.

# 305
Това със събирането на входа е обречено на неуспех - в училището на сина ми учат около 500 деца между 12 и 18 години. Направо си представям кой ще събира и съхранява 500 телефона. А и не мисля, че е нужно. Телефонът в чантата и изключен - достатъчно е. Или пък да стои в шкафчето, но предполагам, че не във всички училища в България има.

# 306
Направо си представям кой ще събира и съхранява 500 телефона.
Ами представи си, че не ги събира 1 човек, а всеки класен за неговия клас, т.е. около 22-25 телефона от 500. Представи ли си? Сякаш не се прави това от години, а е току що излязла някаква нова идея и всички се чудят как щяло да става.

# 307
  • София
Това се прави от много години обаче и не откривате топлата вода. Тук се говори за пълна забрана за внасяне на телефон в училището. Не да седи при класната, в кутия, под нея, в раница или в шкаф!

# 308
  • пустинята Гоби
Абе хора, защо си мислите, че не знаем какво е да чакаш дете в тъмното? И вися по спирките, и го следя къде е, и се притеснявам всекидневно. И съм против телефоните да се ползват в училище. Нас класната ни информира за намалени часове и прочие извънредни ситуации.

Къде се говори за пълна забрана да се внася телефон в училище? Министърът ще бъде линчуван, ако изтропа подобна заповед.

# 309
Е как си представяте класна на десетокласници да информира родителите за намалени часове и тем подобни? Едно време в такива ситуации звъняхме от телефони с монети, освен пак да ги въведат? За мен е абсурд на дете в гимназията да забранят да ползва телефон междучасието, все едно на мен да ми забранят да ползвам телефон в почивката на работа. Ако не желае да си оставя телефона на определеното място преди започването на часа е отделен въпрос, но ако е изпълнително, защо?

# 310
  • пустинята Гоби
На много работни места телефоните са забранени, как оцеляват служителите, не знам.

Детето ми още не е 10 клас, ама лично аз съвсем ясно си представям как класната, ако има група на класа информира родителите, че часовете са намалени. Какъв е проблема? Пък и като са намалени пустите часове, нали след като свършат учениците ще си вземат телефоните и ще звъннат на майчетата си. Ако са удължени ще е проблемно, къде са и защо не се обаждат. Лично аз на мама не съм звъняла, че часовете са намалени, тънела е в неведение горката.

# 311
  • София
Но не им ги събират, ако ще ги даваме за пример. Забранени са тел. разговори в раб. време.

# 312
Разговорите в работно време на много места са забранени, но не знам работно място на което да са забранени в регламентираните почивки. Защото става въпрос за забрана и в междучасията.

# 313
  • София
Откъде класната ще знае дали училищният автобус не се е счупил след училище и децата не са закъсали някъде по пътя? При положение,че училището се обслужва от няколко автобуса в различни посоки и класната пътува с друг. А и тези групи на класа са изключително натоварващи, особено след определена възраст на децата.
И не се сещам за работно място, където телефоните да са забранени през регламентираните почивки.

# 314
  • София
На много работни места телефоните са забранени, как оцеляват служителите, не знам.

Детето ми още не е 10 клас, ама лично аз съвсем ясно си представям как класната, ако има група на класа информира родителите, че часовете са намалени. Какъв е проблема? Пък и като са намалени пустите часове, нали след като свършат учениците ще си вземат телефоните и ще звъннат на майчетата си. Ако са удължени ще е проблемно, къде са и защо не се обаждат. Лично аз на мама не съм звъняла, че часовете са намалени, тънела е в неведение горката.
По принцип и други неща са забранени, но се злоупотребява. Иначе явно според тях децата се изкушават и барат телефона. Въпреки, че те тия деца нон стоп са заети…

Общи условия

Активация на акаунт