Забрана на мобилни телефони в училище

• 21 297
  • 581
  •   1
Отговори
# 285
Да и при нас е така, с кутиите. В начален курс им ги раздаваха, след свършването на часовете , при започване на занималнята, която не беше задължителна, но нашите всички оставаха на нея с голямо желание.                           
                                                                         Сега чета поредната умна идея на министъра. Телефоните ще бъдат забранени за ползване в междучасията, но ще се ползват в училище по изключение за учебни цели. Съжалявам, но ако ги забранят в междучасията, дъщеря ми ще ходи на училище с телефон без интернет с копчета, за учебни цели училището да им даде таблети. Що за наглост, хем така, хем иначе. Лично ще им саботирам заповедта.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 21:43 от lyatno vreme

# 286
  • София
Против.
Да наложат правила кога може да се ползват и да се прилагат.
Децата ми от 3 клас се движеха сами в едната посока от/към училище, като дъщеря ми от 5ти вече учеше в училище извън квартала и ползваше градски транспорт. Та в това училище имаше правила, а телефоните бяха в полза на учебния процес - образователни игри, снимаха си какво е домашното от дъската.
В гимназията в 8 клас събираха телефоните в кутия.
Министър да спре с тъпотиите ами да помисли как да вдигнат нивото на образованието и ако иска да ползва телефоните на децата, да вземе да им купи.

# 287
ЗА.
Аз пък съм против учителите да нямат - откъде-накъде, аз учител да си играе в час с телефона още не съм видяла. Възрастни хора да им вземат телефоните - ами наистина може да има спешен случай и те са хора и те имат деца. А и аз съм спокойна за моето дете, че класният има телефон и ще ми се обади при нужда.

# 288
И аз съм ЗА.
В училище няма нужда от телефони, те разсейват децата и ги разконцентрират.
Само класният може да ползва телефон.

# 289
Твърдо за!

# 290
  • на последния етаж
И аз съм ЗА.

# 291
Тези, които сте ЗА давате ли телефони на децата си в момента?

# 292
  • София
Не, те само в училище няма да им дават да ги отменят🤣

# 293
На мен не ми харесва, че приеха забрана на мобилните телефони, но същевременно може да се използват за учебни цели. По принцип съм против забраната, особено за големите, но ако е забранено дъщеря ми и аз бихме предпочели въобще да не носи мобилен телефон в училище, пред това да го предава без да сме сигурни как ще го съхраняват. А така спокойно може да ни задължат да ги носят, за да ги използват за учебна дейност, както е ставало и преди. Ако телефоните са забранени за ползване в междучасията, да осигурят на учениците таблети за учебни цели, а не да ни задължават да им даваме телефони, които кой знае как ще бъдат опазвани. Искам да уточня, че тя няма мега скъп телефон, просто не би й било приятно, някой от съучениците й да й пипа телефона и да й гледа личните неща. Аз също не си позволявам да го пипам. А не мисля, че трябва да се ангажират учителите да са пазачи на телефоните на учениците.

# 294
Разбира се. Но няма как да им ги отнемем, докато са в час. Разчитам училището да свърши тази работа

# 295
Априлски душ вашите деца не са ли си оставяли до момента телефоните в час на специално предназначени места за това? Аз като, че ли не знам за училище в което децата да са си стояли в час с телефоните, но предполагам, че има някъде и такива.

# 296
  • пустинята Гоби
Какво толкова учат с телефоните си в час децата? Не стига, че мъкнат по 10 килограма помагала и учебници, ами и с телефоните учат. Като ще се дигитализират, поне да не се изкривяват да носят тежки раници децата, да слагат по един телефон в джоба и да ходят на училище.

# 297
Априлски душ вашите деца не са ли си оставяли до момента телефоните в час на специално предназначени места за това? Аз като, че ли не знам за училище в което децата да са си стояли в час с телефоните, но предполагам, че има някъде и такива.
Не. Само в част по бел, защото учителката откликна на молбите ни. В останалото време можеха да си цъкат игри безспир, и да преписват

# 298
Мими, дъщеря ми беше втори клас, когато бяха ги учили на "търсене в Гугъл" в занималнята и тя беше от малкото, които не бяха успели да се справят, защото тогава носеше телефон с копчета. В гимназията играят на кахут. Проекти за домашни им дават в някакво приложение на Гугъл, обаче, ако имат време, понякога ги оставят още в часовете да започнат да ги правят. Тя започна да носи смартфон още в началното училище, именно заради това, че едва ли не беше желателно да го прави, защото го ползваха и с учебна цел, само две деца със СОП не носеха. В гимназията я прехвърлих на абонаментен план, пак заради изисквания от училището(до тогава беше на ваучер и напълно й стигаше) заради кахута. Учителката даже ми звъня да ми каже, че има и по-евтини планове, ако нямам финансова възможност. Аз не намирам за редно, телефоните да са забранени в междучасията, а същевременно да се ползват за учебни цели. И по принцип не намирам за редно да се ползват за учебни цели, не всеки родител може да купи хубав телефон, ако ще се ползват устройства би трябвало да ги осигури училището, зада бъдат равнопоставени.децата.                  Априлски душ, това е кофти при вас, за колко големи деца става въпрос?

# 299
Разбира се. Но няма как да им ги отнемем, докато са в час. Разчитам училището да свърши тази работа
Откъде накъде училището ще я върши?! Лично ваша работа като родители е да възпитавате децата си и да ги научите кога е подходящо да ползват телефон и кога - не. И защо изобщо им давате да носят телефон, ако сте съгласни да е забранено? В това няма никаква логика. Просто спрете да им давате телефон, за да подкрепите позицията си, че трябва да се забрани внасяне на телефон в училище.

Общи условия

Активация на акаунт