Ний сме веселите СЕПТЕМВРИЙКИ, чакащи си рожбите мънинки!!!

• 12 386
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Вилиан, какви са тези страхотии, Ст. Загора не е малък град. Аз бях с епидурална упойка и пак ми се стори малък ужас, пък какво остава да раждаш и да те шият без упойка. Ако Пловдив ти е удобно, можеш да проучиш за там. Предполагам там са чували за епидурална, то е пълна смехория, ако не са. Иначе за София предполагам знаеш, че имаш богат избор на болници и лекари.

# 196
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Добре дошла на beatrice! Hug

За витамините - аз пия Пренатал - белгийски са, мнгоо ми ги изхвалиха, 100 хапа струваха около 35-37лв.

Сега провеждам ограмотителна кампания на мъжа ми и на родата, за да сме на едно мнение, а не само да ми говорят, че са против операция без да предлагат алтернатива.

hahaha Ух, много смешно ми стана. Сигурна съм, че ще вземете най-правилното решение и че нещата ще се подредят по най-добрия начин. Simple Smile

Анири, аз също минах на УЗ заедно с кръвната проба за БХС и общата сума ми беше 50 лв (30 за БХС и 20 за УЗ). Нещо много са им плаващи тарифите, а не съм разбрала да се ползвам с намаление  Grinning

Абсолютно... Пък и в една болница... По принцип УЗ при моя лекар е 25лв, т.е. като ходя да стандартен преглед, му плащам 25лв. Та явно тарифите са им различни, въпреки че на едно място преглеждат... Нали си се води частен прием...

# 197
Сетих се за друг куриоз от Шейново. Моята колежка я оперираха там преди 2 години - махаха й бартолинова жлеза - т.е. немного сложна операция и сравнително повърхностна. Тя нямаше личен лекар и докторът, при когото ходеше на прегледи в Шейново, й каза да се запише при някой личен лекар, за да си извади направление за операцията. Когато цялата тази работа приключи и операцията премина, й поиска 1000 или 1200лв на ръка, не помня точно, т.е. двойно повече, отколкото обикновено искат за едно раждане. Тя по принцип пари за лекари не жали, но приключи с ходенията при него.

# 198
Мамчета аз докато ви изчета то станало14:30 Laughing. Аз да ви се похваля днес спах до 11 това отдавна не го бях правила  sleepuu.
Ама вие колко сте писалииииии аз щото да не забравя нещо и съм си отворила едно тефтерче и където имам да се изказвам и си пиша smile3529 Име - Кодова думичка ( да се подсещам ко ша се изказвам Laughing ) . Та сега почвам:
Първо да честитя с малко закъснение на двете ни рожденнички  bouquet. Много поводи за усмивки ви пожелавам да сте здравички и послушни мъжове  Laughing.
Ани аз преди да забременея още и с моя мъжо като си говорихме щото и той ама и аз си попушвах доста ( по 1 кутиика на ден си праих ) та все нали айде да ги намалим, да ги спрем и той все ми вика '' Ти като забременееш тогава ша ги спрем '' . Да, ама нали се сещаш. Аз дзък няма вече цигарки а той си пафка нашия още #2gunfire. Викам му - Ко стана нали щяхме да ги откажем, а нашия ама на мен ми е нервно на работата виж ся колко съм ги намалил и така сега като реши да пуши е прокуден  smile3513на тераската. Дразня се само че като ни дойдат гости илии ние идем някъде никой не се съобразява и димят всички като кандила smile3515 ама аз ко да правя и все гледам да се паркирам някъде близо до прозорец или врата за да се проветрявам Thinking.
Пък тва за лицето и петната и пъпчиците уффф. Аз винаги съм била с чиста кожа, аммм онзи ден като се позагледах пак и на мен ми избиват някви такива то не са точно пъпки ми набира си ама мъндзърки гадости и аз веднага - стиииссссс Angry. И освен това съм забелязала че кожата ми се е променила. Ся около нослето е почнала бая да се омазнява, а отстрани на скулите суха та чак се бели #Crazy. А за косата някъде четох, че по малко се омазнявала. При мен е обратното. Преди я миех веднъж седмично ся през 2 дни трябва... абе изобщо много ми се е съсипала, а тва уж след като родиш се случвало smile3511 луда работа newsm78.
За витамините на мен доки ми каза да не пия вече фолиевата киселина щото нямало смисъл и ми пусна пак изследвания за кръв и... smile3550 обаче не ми исписа никви витамини. Та си мисля че сигурно ще чака да види резултатите и тогава. Мамита на 2Д ехографа кво викате можело да се напраи снимка photo. Мойте смотани докита не са ми го казали тва май май трябва аз да си поискам, ама да ви питам първо то винаги ли може да се направи? Много тъп въпрос, ама .... нали като никой не ми е давал и де да знам Confused...
А за курсовете на '' 9 месеца '' аз много им се нервя #Cussing out. Ша протестирам що няма и в Русе Sad. Гледам си аз в списанието дет си закупувам снимки много от там и рекламки, ама тука нема... Та си мисля и аз да искарам един курс, ама за това как да гледам бебо малко практически упражнениица към мисля '' МАМА '' се викаше  newsm12.
Кукла аз преди време уххх как звучи тва така де като бях в началото още ( към 8-9 г.с. ) и като ме беше хванало едно вълнение едно чудо и седя пред компа и съм пуснала музика и слушалките на корема - цък -  уж да слушало бебето newsm62 и после чета ми то чак към 18 - 19 седмица почвало да долавя шумове newsm78 Blush... Та преди много се вълнувах, а сега някак по ми е спокойно ли да кажа и аз не знам какво та не го мисля много. Само като легна винаги ръката ми е на коремчето - уж да го погаля бебо  babyuu и нали си се надявам вече да усетя нещо та така.
Мамита сума ти глупости изписах ша взема да се спра ( поне да си разделя писанките на 2 поста да не ви досадя много  newsm62 ) нали се сещате това кво значи после пак....
Гушам ви  Hug до скоро hahaha Whistling.....

# 199
  • у дома с любимите си хора
Kali, сериозно говоря.
Не слагат упойки,освен за секцио.Мен ме шиха 20 минути.
Моят ужас започна в 7,00 сутринта,когато трябваше да сляза от ВМИ болница в предродилна зала за индукция,защото "просрочих" термина с 14 дни,а нямах никакви контракции.Сестрата се развика,че с 7,00 трябва да съм на долния етаж и пр.Ако мислиш,че съм мълчала-не съм и аз се развиках,че не мога да чета мисли кога къде трябва да съм.
В предродилна зала ме овикаха,че съм с дълбоки вени и не можели да немерят вена да ми поставят системата с окситоцина/като,че ли аз съм виновна,че не могат да ми намерят вената/.
После се изредиха поне 5 доктора,които крещяха,че не е трябвало да чакам да минат 14 дни след термина/вкл. и шефа на родилното/.И на тях не им останах длъжна-аз съм с нередовен цикъл,от 4 години се опитвах да забременея и бях под наблюдение на доц.Тодоров всеки ден след просрочване на термина.Бях се въоръжила с кураж,защото нямаше кой да ме защити и сама си се защитавах.Нали съм и зодия овен! Mr. Green
После какво следваше-не искам да разказвам/имам предвид подробностите/,защото не искам да плаша никого.Само ще кажа,че има 2 часа в които нищо не помня,защото припадах между контракциите и идваха да ме мокрят с вода.Имаше една стажантка,адашка се оказа,много беше внимателно момичето-правеше ми масаж на корема и засичаше контракциите,занимаваше се с тоновете на бебето.Но тя си тръгна по обяд.
Имай предвид,че към мен се държаха "мило",защото мълчах,въпреки болките!Ако ти кажа,че след като родих започнах да се моля за другата майка сигурно няма да ми повярваш.Но тя така страдаше и се молеше да им плати за упойка,ама де такъв късмет.Дойдоха и от другите отделения-неонатология,гинекология да и кажат да престане да вика-чувала се по етажите.Абе изобщо кой ли не се изреди да я накара да млъкне,каква ли не я наричаха.
Ако ще трябва и този път да си бъда адвокат - мерси,ама не искам!

# 200
  • София
Вилиан, направо си взимай багажа и идвай в София, ако ще после да гладуваш с месеци. То тук не е въпроса само в парите, там май и да дадеш, нямаш гаранция. Все пак не раждаме всеки ден и аз поне съм на мнение, че за това събитие всяка жена трябва да се е подсигурила на максимум - да знае къде и при кой ще ражда. Абе да направиш всичко, което от теб зависи, че да си спокойна, а останалото е Божа работа.

# 201
Леле, Вилиан, направо ме потресе с твоя разказ!!! Това трябва да влезе в най-ужасяващите случаи! Ужас. Наистина, ако имаш възможност, ела в София или в Пловдив. Виж в отчетни има по градове и можеш да поразпиташ как стоят нещата в Пловдив.

Целувам те и ти пожелавам този път да не е толкова травмиращ за теб!

# 202
  • София
Момичета, искам да ви попитам, когато се дава кръв за БХС трябва ли да съм на гладно и жадно или може да ям/пия преди това?

# 203
Момичета, искам да ви попитам, когато се дава кръв за БХС трябва ли да съм на гладно и жадно или може да ям/пия преди това?

Да, така ме информираха. А  smile3528 освен определянето на срока на бременността с ултразвук преди БХС , разбрах, че трябва да си нося лабораторните изследвания за кръвна група и фактор, спин и сифилис.

# 204
Вилиан, аз ще раждам в Стара Загора и напрово ме хвърляш в ужас  с историята си.Всичките ми познати са много доволни от АГ. Аз ходя при д-р Цонева и тя има 3Д в частния си кабинет и смятам ,че добър специалист

# 205

Мен не са ме предупреждавали да не ям / пия. Даже ми взимаха кръв в 18ч. вечерта и казаха, че няма значение по кое време на деня се прави изследванието, така че не вярвам да е от значение яденето / пиенето. Но пък kalina333 казва друго?!?

Вилиан, разказът ти е кошмарен... Надявам се този път да попаднеш на по-добри и по-нормални хора!

# 206
  • София
Ама сте писали... Добре, че шефката пак офейка. Simple Smile

Та за зехтина - когато Емко се роди го мажехме първите 2 м. със зехтин и го преварявахме. Но за себе си тази процедура я спестявам. Под хубав, това което знам, е да е extra virgin, студено пресован и в стъклена бутилка, обикновено това е най-скъпия (поне в Била, Фантастико). Преваряването става в чисто бурканче от бебешко пюре или лютеница (за Емко предварително изварявахме само бурканчето да е стерилно), слага се зехтин, затваря се добре, и се слага в тенджерка с вода да ври ок. 5 мин.
Мажа се вечер, защото е все пак мазничко, но до сутринта е попил изцяло.

За покупки някой спомена - ние вече купихме някои неща (още като разбрахме, че съм бременна) - кошарката, бебешко столче за кола, хубава помпа. А и добре, защото сега нали ми удържат от заплатата, за да ме осигуряват на реалната и щеше да ни трудно. Rolling Eyes Всичко останало мисля, че имаме в изобилие от баткото. Simple Smile

# 207
  • Sofia
Добре дошла Беатриче! Hug

За БХСто не е нужно на гладно и жадно..... нито док ми каза такова нещо нито сетрата в МД, която ми взе кръв и на мен ми струваше 25 лв, а вчера на ЖК док ме гледа на ехото.

ФК и аз като Ани, ще я пия докато ми свърши. Витамините като свърша Хипп-а и ще почивам пък за после не зная, ще видя  Thinking...

Мен пък днес такъв апетит ме гони... не е истина направо ooooh!... отивам сега да вкарам един дюнер Crazy

Ммм... така като гледам още едно ново попълнение ще имаме Thinking Grinning

# 208
  • морето и сините вълни :)
Моренка от де ги вкарваш тез дюнери бе муцка.....
Аз цял ден сърми въртях - и след малко ще ходя и аз да глътна  някоя друга сърмичка---добрече не ги загорих като БЕБУНКАТА-ама ми изкипяха че ги метнах в тавата #Crazy

# 209
Хах аз днес с майка ми говорих и и споменах за мойте злопоучни сърми  newsm11 и тя ми вика - Милото като ти се дояде няма кой да ти наготви вкусотии newsm64 ( да знаете много е кофти да са далече близките ви ) ... Та аз си мисля тез дни пак да се пробвам ама тоз път на зелеви или от прословутия лапад... трябва вече все някъде из Русе да е изникнал  newsm53. Абе мами аз вече си мисля че в тва Русе почти нищо няма искам си в Пловдиввввв smile3514...
Пък иначе ся аз картофки сложих на фурната и звъннах на мъжо да мине да си купи пържолки да му направя на тиганчето, че все с постно го моря милия hug. И ся ще гледаме мач май. Има ли друга мама дето мъжо и да е такъф футболозяпач... Авел ми е много смешен такова напрегнато гледа и аз обикновенно го гушам и чакам да свърши мача. Аммм като стане няква такава голова ситуация и той на нокти се исправя пък ако вземат да ритнат към вратата и да видите как подскачаме newsm62. Даже се е случвало и някой '' плесник '' да отнеса щото от вълнение мятаме с ръце Rolling Eyes newsm78...
Уффф да бягам пак... Ся за дюнерррр си мисля  smile3506...

Общи условия

Активация на акаунт