Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между 2D и 3D ултразвука?
Какви са препоръките за използване на почистващи препарати по време на бременност?
Какви са разликите между д-р Уалид и д-р Балев по отношение на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между 2D и 3D ултразвука?
3D ултразвукът предоставя триизмерно изображение на бебето, което позволява по-добра визуализация на лицето и други детайли. Сондата при 3D ултразвук изследва всичко поотделнo, което води до по-ясно изображение на бебето, плацентата, яйчниците и разположението на шийката. Освен това 3D ултразвукът може да покаже бебето като рентгенова снимка, позволявайки дори преброяване на прешлените. За разлика от тях 2D ултразвукът предоставя двуизмерно изображение и не предлага същата детайлност като 3D ултразвука.
-
Какви са препоръките за използване на почистващи препарати по време на бременност?
По време на бременност се препоръчва да избягватe използването на почистващи препарати, съдържащи хлор, тъй като те могат да бъдат токсични. Вместо това използвайте по-безопасни алтернативи като оцет, лимон или сода за хляб. Освен това е важно да избягвате почистващи продукти с опасни химикали и вместо това да изберете по-екологосъобразни варианти.
-
Какви са разликите между д-р Уалид и д-р Балев по отношение на бременността?
Д-р Уалид извършва 3D ехография, която осигурява триизмерно изображение на бебето, позволявайки по-добра визуализация на различни детайли. От друга страна, д-р Балев извършва 2D ехография, която не предоставя същото ниво на детайлност като 3D ехографията. Важно е обаче да се отбележи, че уменията и опитът на лекаря зад апарата също са от значение за осигуряване на качествено изследване.
-
Къде в София има добър 3D/4D ехограф за фетална морфология?
-
Как мога да проследя и изчисля месеците на бременността си?

Ух, много смешно ми стана. Сигурна съм, че ще вземете най-правилното решение и че нещата ще се подредят по най-добрия начин. 

.
Име - Кодова думичка ( да се подсещам ко ша се изказвам
. Много поводи за усмивки ви пожелавам да сте здравички и послушни мъжове
. Викам му - Ко стана нали щяхме да ги откажем, а нашия ама на мен ми е нервно на работата виж ся колко съм ги намалил и така сега като реши да пуши е прокуден
на тераската. Дразня се само че като ни дойдат гости илии ние идем някъде никой не се съобразява и димят всички като кандила
ама аз ко да правя и все гледам да се паркирам някъде близо до прозорец или врата за да се проветрявам
.
. И освен това съм забелязала че кожата ми се е променила. Ся около нослето е почнала бая да се омазнява, а отстрани на скулите суха та чак се бели
. А за косата някъде четох, че по малко се омазнявала. При мен е обратното. Преди я миех веднъж седмично ся през 2 дни трябва... абе изобщо много ми се е съсипала, а тва уж след като родиш се случвало
луда работа
.
обаче не ми исписа никви витамини. Та си мисля че сигурно ще чака да види резултатите и тогава. Мамита на 2Д ехографа кво викате можело да се напраи снимка
. Мойте смотани докита не са ми го казали тва май май трябва аз да си поискам, ама да ви питам първо то винаги ли може да се направи? Много тъп въпрос, ама .... нали като никой не ми е давал и де да знам
. Ша протестирам що няма и в Русе
. Гледам си аз в списанието дет си закупувам снимки много от там и рекламки, ама тука нема... Та си мисля и аз да искарам един курс, ама за това как да гледам бебо малко практически упражнениица към мисля '' МАМА '' се викаше
.
и после чета ми то чак към 18 - 19 седмица почвало да долавя шумове
... Та преди много се вълнувах, а сега някак по ми е спокойно ли да кажа и аз не знам какво та не го мисля много. Само като легна винаги ръката ми е на коремчето - уж да го погаля бебо
и нали си се надявам вече да усетя нещо та така.
.....
освен определянето на срока на бременността с ултразвук преди БХС , разбрах, че трябва да си нося лабораторните изследвания за кръвна група и фактор, спин и сифилис.
... отивам сега да вкарам един дюнер 
и тя ми вика - Милото като ти се дояде няма кой да ти наготви вкусотии
( да знаете много е кофти да са далече близките ви ) ... Та аз си мисля тез дни пак да се пробвам ама тоз път на зелеви или от прословутия лапад... трябва вече все някъде из Русе да е изникнал
. Абе мами аз вече си мисля че в тва Русе почти нищо няма искам си в Пловдиввввв
...
. И ся ще гледаме мач май. Има ли друга мама дето мъжо и да е такъф футболозяпач... Авел ми е много смешен такова напрегнато гледа и аз обикновенно го гушам и чакам да свърши мача. Аммм като стане няква такава голова ситуация и той на нокти се исправя пък ако вземат да ритнат към вратата и да видите как подскачаме
...