Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 436
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Толкова рано няма как да се усещат движенията на бебчето, най-вероятно е перисталтика. При първа бременност обикновено бебето се усеща около 19 - 20г.с. При нормално протичаща бременност не е проблем пипането на корема, но при много чувствителна матка наистина може да предизвика контракции.

# 571
Мога да потвърдя, че лекарите препоръчват да не пипаме корема именно да не се предизвикват контракции. На мен от 5 месец ми почнаха втвърдявания и ми забраниха постоянното пипане на корема

# 572
Здравейте претеснена съм доста и затова питам някой мами дали сте срещали този проблем.
Очаквах менструацията си на 13.05 на същия ден направих тест за бременност и той беше положителен.
Кървенето беше по слабо и по кратко но нямам други симптоми на бременност. За това въпроса ми е следния дали е възможно да отчете положителен резултат, в същия ден на менструацията благодаря ви много

# 573
Не е възможно хем менструация, хем бременност. Но е възможно да има кървене по време на бременност - при много жени се среща. Отидете на лекар. Кървенето по време на бременност е често срещано, но не е нормално

# 574
Не е възможно хем менструация, хем бременност. Но е възможно да има кървене по време на бременност - при много жени се среща. Отидете на лекар. Кървенето по време на бременност е често срещано, но не е нормално

При мен от началото на бременноста до 8 седмица може би имах кафяво ? И не беше описано

# 575
Както е казано - менструацията сама по себе си значи, че няма бременност.
Може би може в деня на очаквания цикъл да има зацапване, слабо прокървяване, ако е било еднократно, слабо и т.н. и след това отново има положителен тест.
Друг е въпросът бременност, която е придружена от някакво кървене в първите седмици, но това не е менструация. Винаги е желателно при установена бременност и кървене да се направи преглед, за да се разбере на какво се дължи - имплантация, нисък прогестерон, отлепване, хематом, може да има нещо по матката и т.н. Факт, че доста често и не се намира точната причина за прокървяването/зацапване и бременността си се развива нормално. Често обаче може да се окаже, че е и нещо, което налага лечение или терапия за запазване на бременността.
Марешка, доколкото помня ти имаше хематом - дори да не е опасно, то е състояние, което ти е установено от лекар и се проследява, а и май пак при теб имаше сгрешена диагноза от лекаря с опит за прекратяване на бременността от негова страна. Извинявам се, ако бъркам потребителката.

# 576
Здравейте! Тези от вас, които да усещали крампи, как бихте ги описали? Каква е силата на болката, колко време ви боли, по кое време ги усещате и колко чесно?

# 577
Крампи в прасците ли?

# 578
Да, усещам вечер в десния прасец нещо, но е   ново за мен и не съм сигурна, че го определям правилно като крампа.

# 579
Ами, много силно неволево стягане на мускула, с много силна болка. Вземи магнезиево олио и прави масажи вечер преди лягане, може и сутрин.

# 580
Благодаря! Толкова силна, рязка, но и сравнително кратка болка, никога не съм изритвала. Много се стреснах. Идваше ми да викам.

Ами, много силно неволево стягане на мускула, с много силна болка. Вземи магнезиево олио и прави масажи вечер преди лягане, може и сутрин.

# 581
А може и магнезий допълнително да приемаш, таблетки или прахчета, може да питаш АГ да дозата

# 582
Здравейте. Тъй като чета почти навсякъде, че повечето жени имат крампи на краката, аз имам схващания на ръцете и те са ми леко подути. В 23+5 съм. Някоя друга бъдеща мама като мен? И някакъв лек, аз им правя масаж и вече пръстена почти не ми става 😁 ... приемам магнерот 3×2

# 583
  • Благоевград
Здравейте. Тъй като чета почти навсякъде, че повечето жени имат крампи на краката, аз имам схващания на ръцете и те са ми леко подути. В 23+5 съм. Някоя друга бъдеща мама като мен? И някакъв лек, аз им правя масаж и вече пръстена почти не ми става 😁 ... приемам магнерот 3×2

Краката подути ли са? Следи си кръвното и направи тестове да отхвърлиш прееклампсия.

# 584
При крампи веднага се изправяте на крака и отпуска болката. Говорете с АГ да добавите магнезии.

Общи условия

Активация на акаунт