Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 412
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря! Аз използвах този калкулатор за пресмятане https://www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels?link=pages

и според задедените дни и стойности, излиза уж в норма, но въпреки това ми се струва ниско Sad

Със сигурност в понеделник ще пусна още едно ЧХГ контролно преди прегледа във вторник, но някак си загубих надежда, че може да има положителен развой.

# 661
Мами в 14 г седмица 70 гр и 22 см бебе нормално ли е или

# 662
АГ какво каза?

# 663

Нищо че е всичко наред и си расте нормално а гледам че пише че трябва да е 9 см и 47 гр

# 664
  • Телиш/Плевен
Това са средни стойности. Бебетата нито се развиват по учебник, нито растат с еднакви темпове, нито пък измерванията са абсолютно точни. Ако има повод за притеснение, лекарят ще каже.

# 665
Момичета, поръчвате ли си салата в заведение? Имам предвид домати, краставици, не зелена.
Аз основно това ям лятото и ми е много трудно да избера какво да ям в ресторант .

Аз всякакви салати ям по заведенията, даже един път се изпуснах и поръчах салата с бурата и след това се сетих, че буратата не е окей за хапване.. 😅 В началото на бременността, когато си ходех на работа в офиса зелената салата и моркови + зеле от стола ми бяха спасението, защото друго не ми понасяше. Ако все пак имаш опасения, че по ресторантите не мият добре зеленчуците бих те посъветвала да не си поръчваш салати, а някакво друго леко хапване като разядка с хлебче или по-лека риба, месо.

# 666
Здравейте мами искам да попитам в коя свдмица св пият магнезиите аз съм в 14 г с и 2 Дни искам да попитам също така имам някакво възпаление или инфекция от честото отиване до тоалетна мога ли да използвам този мехлем

# 667
Тук не сме лекари, това може да ви го каже проследяващия АГ.

# 668
Нито магнезий се пие ей така, нито това се маже защото смяташ, че имаш инфекция.
Отиваш на АГ да ти вземе секрет или ще ти каже да дадеш урина и се изписва каквото трябва. От честото ходене не става инфекция.

# 669
Здравейте мами искам да попитам в коя свдмица св пият магнезиите аз съм в 14 г с и 2 Дни искам да попитам също така имам някакво възпаление или инфекция от честото отиване до тоалетна мога ли да използвам този мехлем
Така. Аз понеже имам преждевременно раждане в късна седмица и бебето ми не оцеля имах контракции от рано още от 16 г с иииии пиех магнерот 500 3 х 1. После 3 х2
не ми помагаше. Много АГ го изписват да не кажа масово. Ще ви кажа че той не действа това е много малка доза мг и голяма доза сол. Затова след много проучвания и четене на руска медицинска литература и консултация с новия ми лекар стигнахме до извода че Диаспорал 300 х 1 на ден е напълно достатъчен МГ за навлизане в матката и връзките. Добре се понася и така няма контрахиране. Самия му съствав е за ендометриума и бременни. Това е моя съвет. А, за уринирането един секрет за МБ да нямате цистит , не се мажете с нищо.
МБ нека да покаже след посявка.
За магнезия нито ще навреди нито нищо. Само ще си бъдете спокойна защото е най- хубавата добавка. Успех

# 670
  • Благоевград
Обсъди тези въпроси с лекаря си.
Ти къде се следиш?

# 671
Абе как ще си пие на своя глава магнезий или каквото и да е било ЛЕКАРСТВО.😃 
Аз два пъти го започвах, винаги се свързвах с АГ-то, единия път даже беше вечерта.
Аз мога да си кажа, че си помага.

# 672
Здравейте! Виждам, че в момента се обсъжда темата за магнезия и реших да се включа. Като спортуващ човек от години пия почти ежедневно магнезий, омега 3, в зимните периоди витамин Д, както и витамин Ц. Относно магнезия, само гледайте да не е оксид, понеже повече вреди, отколкото да помага. Магнезиевият цитрат пък има леко разхлабващо действие, като най-активната форма, усвояваща се от организма е магнезиевият глицинат. Лично аз спрях всичко освен омега 3, понеже АГ ми каза като "терапия" само фолиева киселина, но на следващия преглед със сигурност ще говоря да върна поне магнезия, понеже усещам доста голямо разстройство на съня след спирането му.

# 673
  • Бургас
Здравейте! След  пуснати кръвни тестове в 10г.с ми излезе: кръв и кетони в урината; завишено СУЕ, левкоцити и еритроцити. Има ли други мами с подобни резултати?

# 674
Аз бях с кръв, кетони и еритроцити в урината. Еритроцитите бяха малко, лекаря каза, че вероятно са песачинки, ако нямам болка и парене. Пусках и стериона, всичко е ОК. Кетоните, може да са ако повръщате често, аз примерно повръщах и реших, че е от това. АГ не им обърна внимание.

Общи условия

Активация на акаунт