Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 332
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Ами, защото когато някой изпитва неистово желание да знае къде и с кого си по всяко време, независимо от възрастта,статуса и статута ти, най-нормалната човешка реакция е да излъжеш.
Аз на моите навремето им казвах, че не им влиза в работата. Сега живея отделно и като почнат много да питат пак същото им казвам.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 00:30 от Rebel Rebel

# 61
  • София
Излезнала е от дълга връзка, сега й е времето да сменя мъжете, да се социализира, да търси познанства. Осем години е вършала между двете детски стаи, нищо не е видяла от света. Прави това, което повечето хора правят на по-ранна възраст, между 19 и 25.

# 62
Авторката пак избухва с тема. Или едното дете болно, или другото не се държи като хората, или мъжът е нарцис. Годините брак и възрастта на децата се разминават във всяка тема, драмите също. Едно остава същото - писането в стил 20годишен. Ще бъда адски изненадана, ако нещо от всичките теми се окаже истина. Всичко ми изглежда като сътворено от човек, който не си пие редовно лекарствата.

# 63
Да много сте прави,много контролиращи родители сме.
Мен ме е ужасно страх ако трябва и с колата на дълго да пътува,побърквам се от страх.
И наистина тези неща са за по-ранна възраст ама тогава беше сигурна,че е с правилният и го следваше.Добре,че сега се осъзна,а не след време с дете на гърба и този й приятел,всичко тя вършеше за него и го дундуркаше,но й писна.
Излезнала е от дълга връзка, сега й е времето да сменя мъжете, да се социализира, да търси познанства. Осем години е вършала между двете детски стаи, нищо не е видяла от света. Прави това, което повечето хора правят на по-ранна възраст, между 19 и 25.

# 64
  • София
Ами, защото когато някой изпитва неистово желание да знае къде и с кого си по всяко време, независимо от възрастта,статуса и статута ти, най-нормалната човешка реакция е да излъжеш.
Странно наистина, аз съм казвала дали с приятелка, приятели или мъж. Последното значи, че няма да се прибера. Първото значи, че ще се прибера по някое време. Второто значи, че ще се прибера, но в малките часове, защото сме компания. Винаги съм казвала, ако смятам все пак да се прибера. Искам да ме търсят, ако не се, а пък съм в някоя канавка. Важи и за ММ. Намирам за нормално хората в едно домакинство да си общуват.

Тя не е написала по всяко време. Написала е, че иска да знае дали ще се прибере. Утре, ако недай боже стане нещо и я няма, майката ще реши, че просто е решила да "си прави, каквото иска".

# 65
  • Melmak
Авторката пак избухва с тема. Или едното дете болно, или другото не се държи като хората, или мъжът е нарцис. Годините брак и възрастта на децата се разминават във всяка тема, драмите също. Едно остава същото - писането в стил 20годишен. Ще бъда адски изненадана, ако нещо от всичките теми се окаже истина. Всичко ми изглежда като сътворено от човек, който не си пие редовно лекарствата.
Ох, все пиша от телефон и не проверявам старите теми на авторите. А телефон на пълна версия се вижда много гадно.

# 66
Не е ли въпрос на учтива комуникация когато живееш с други хора да ги уведомяваш дали възнамеряваш да се прибираш? Какво като е на 26 г и сама си изкарва парите?! Дай да влиза и да излиза все едно е на хотел,  а не в дома на родителите си. Аз също бих се подразнила ако се държи все едно е в къща за гости, а майка й е камериерката. Нека сменя мъже, нека ходи на екскурзии, нека спи в приятелки, но да се обади за 30 секунди и да каже - не ме чакайте, не ме предвиждайте за вечеря, ще спя еди къде си. На тези, които пледират за независимост и прочее, дали ще им е приятно ако партньорът им закъснява след работа или уикенда изчезва нанякъде и не отговаря на обаждания. Щото нали е самостоятелен индивид и от какъв зор ще дава обяснения. Какво като живее в едно домакинство с някаква жена?! За мен няма значение дали е съпруг, дъщеря или родител, щом живеят заедно е редно да се уведомяват къде ходят, кога ще се приберат и т.н. Приблизително, разбира се.
Защото всичко се случва и недай Боже да стане нещо лошо, а то става по често отколкото си мислим, да знаят хората къде да звънят.

# 67
Странно наистина, аз съм казвала дали с приятелка, приятели или мъж. Последното значи, че няма да се прибера. Първото значи, че ще се прибера по някое време. Второто значи, че ще се прибера, но в малките часове, защото сме компания. Винаги съм казвала, ако смятам все пак да се прибера. Искам да ме търсят, ако не се, а пък съм в някоя канавка. Важи и за ММ. Намирам за нормално хората в едно домакинство да си общуват.

Тя не е написала по всяко време. Написала е, че иска да знае дали ще се прибере. Утре, ако недай боже стане нещо и я няма, майката ще реши, че просто е решила да "си прави, каквото иска".
Именно защото се случва да каже ще се прибера по-късно и не се прибира и после ни вест ни кост,е как да не се притесняваме.
Та сега след разговора дано започне поне да ни уведомява дали или не ,за да сме спокойни.
Благодаря на всички включили се за съвет и мнения,бяхте ми много полезни.
Успех на всички ни с порастналите ни деца.
Да са ни живи и здрави и разумни пък ние ше ги подкрепяме:)

# 68
  • София
Мекичке, точно.
Според мен много от хората идват или от крайно либерални към незаинтересовани семейства или имат подобна травма на контрол и съответно реакцията.
В нормалните балансирани семейства не е срамно или зависимо да кажеш "не ме чакай, няма да се прибера".

# 69
Честно казано, ако някой член на семейството ми не се прибере цял ден или цяла нощ без да е предупредил и не си вдига телефона, буквално ще откача. Пък нека съм контролираща и бъркаща се.

# 70
Едва ли спи при приятелки, но вероятно не смее да си признае истината. Просто в момента изживява неизживяната си младост. Аз бях така на 19-20, поживях си, чак след това започнах със сериозните връзки. Тя е скочила на 18 в дълга връзка и не се е наживяла. Не й се месете, но гледайте да постигнете доверие помежду ви, няма нищо срамно да сподели, че е при мъж. По-добре е да ви се довери и да каже истината. Но и е редно да каже кога ще се прибере, дали ще се прибере през нощта или ще нощува някъде. Въобще не е Ок да докарва притеснения на родителите си.
А по принцип на тези години е редно да живее отделно. Изтърве ли се моментът за изнасяне, после все им е рано. Имам приятелки на 41, още живеят с техните, и са напълно осакатени, образно казано.

# 71
Едва ли спи при приятелки, но вероятно не смее да си признае истината. Просто в момента изживява неизживяната си младост. Аз бях така на 19-20, поживях си, чак след това започнах със сериозните връзки. Тя е скочила на 18 в дълга връзка и не се е наживяла. Не й се месете, но гледайте да постигнете доверие помежду ви, няма нищо срамно да сподели, че е при мъж. По-добре е да ви се довери и да каже истината. Но и е редно да каже кога ще се прибере, дали ще се прибере през нощта или ще нощува някъде. Въобще не е Ок да докарва притеснения на родителите си.
А по принцип на тези години е редно да живее отделно. Изтърве ли се моментът за изнасяне, после все им е рано. Имам приятелки на 41, още живеят с техните, и са напълно осакатени, образно казано.
Именно като казва,че ще закъснее,а не се прибира не спим по цели нощи,дано разбере след разговора ни и поне да ни предупреждава,но изглежда някак ядосана към нас сега,надявам се ще премине този гняв:)

# 72
Имам въпроси към авторката
Ако дъщеря ви се изнесе, и заживее самостоятелно, колко често ще искате да се чувате? Ще имате ли изисквания да ви дава отчет дали е спала в квартирата си, или при приятелка? Ще имате ли нужда да знаете кога, какво и с кого е правила? Кое точно ви притеснява - мислите, че ви лъже, когато ви казва, че ще спи при приятелка? Мислите, че всеки път като не  се прибира тя е всеки път с различен мъж, но не смее да ви каже? Намирате ли за редно детето да споделя всичко с родителите си? Ако да, то Вие, двамата с баща й, споделяте ли всичко с вашите родители, заедно или пооделно?
Отново ще повторя, дъщеря ви трябва да се изнесе да живее самостоятелно! След като  претендира, че има работа, има доходи, има и изисквания за нейния живот и пътувания, то редно е да си поеме и отговорността за това.

# 73
Аз пък не разбирам защо да се изнася и да плаща 1000 лева квартира.
Нека остане в семейна среда, как пък не, точно сега, когато е разюздана, да и покажа вратата.
Това е решение на момичето, когато се почувства готово.
Или да намери незабавно някой бабаит с жилище, че да отърве техните.

# 74
Именно като казва,че ще закъснее,а не се прибира не спим по цели нощи,дано разбере след разговора ни и поне да ни предупреждава,но изглежда някак ядосана към нас сега,надявам се ще премине този гняв:)
Ягодке, 21-ви век сме. Пишете в някое от приложенията "Добре ли си, ще се прибираш или не?"
Аз пък не разбирам защо да се изнася и да плаща 1000 лева квартира.
Нека остане в семейна среда, как пък не, точно сега, когато е разюздана, да и покажа вратата.
Това е решение на момичето, когато се почувства готово.
Или да намери незабавно някой бабаит с жилище, че да отърве техните.
+1.
Не е моментът да се изнася.
1. Към стреса от раздяла, ще се прибави и стреса от ново място, организация на бита. Мнооого стрес за кратко време.
2. Посланието от родителите изглежда, все едно докато ходеше с оня, беше добро момиче и можеше да живее вкъщи, дори да спи с него в другата стая. Като се разделиха АУ, срам ни е, по-добре да е далече. Накратко, все едно я гоните.
3. Дъщеря Ви се държи като 16-годишна. Децата на 16 не се гонят, те са незрели. Изчакайте няколко месеца да й мине еуфорията, да се успокои и тогава да се изнесе.
3. И не на последно място, ако сега живее сама, може да попадне на нов манипулатор или на някой агресивен тип.
На ваше място, щях да изчакам с инасянето на детето.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 20:37 от biborana

Общи условия

Активация на акаунт