Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 353
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък не разбирам защо да се изнася и да плаща 1000 лева квартира.
Нека остане в семейна среда, как пък не, точно сега, когато е разюздана, да и покажа вратата.
Това е решение на момичето, когато се почувства готово.
Или да намери незабавно някой бабаит с жилище, че да отърве техните.

Защо да и се показва вратата?
За да е самостоятелна ,задължително е да живее сама.
Тези,които остават след тази възраст при родителите си,трудно създават семейства.

# 76
Какъв е смисъла да пише ако не й се отговаря? Мислите ли, че не се е сетила да пише?

# 77
Щяла да прави каквото си иска,не ни дължела обяснения.

Ей за това трябва да се изнесе! След като не смята, че дължи обяснение на родителите си, с които живее.
Ако не искаш да дължиш обяснение, живееш сам. И си плащаш за масрафа.

# 78
Ами именно пиша,но няма отговор а е казала ,че ще закъснее.
Голям човек и смятам като повечето вас ,че е редно щом живее с нас да ни казва,за да не се притесняваме,както ние правим с баща й,надявам се да разбере.
И се надявам да ни казва истината .Като питам ще се прибираш ли ще изпизаш ли все не знае,оставяме с впечатление,че се влияе  като й кажат не знаем кой,може и да са приятелки и се съобразява с тях все,а все казва,че прави каквото тя иска,но..
Страха ни е именно сега като е “разюздена” и свободна от предишния да не се подлъже по някой бабаит именно защото е много добра и доверчива.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 20:45 от strawberry0302

# 79
Като иска да прави каквото си иска, без да дължи обяснения, се изнася и плаща 800-900 лв за квартира (минимум). Иначе докато живее с вас, е длъжна да си вдига телефона и да казва кога ще се прибере, дали ще закъснее или въобще няма да се прибере до сутринта. На 26 трябва да е вече зрял човек, а не да се държи като разюздана тийнейджърка. Аз се изнесох на 20, на 29 си купих жилище със спестяванията си. На 26 трябва да помисли как да изгради живота си. Сега кара неизживян пубертет и ви се е качила на главите, защото сте много търпеливи.

# 80
  • София
Мен ме озадачава, че повечето потребители под "наживява се" разбират:

Скрит текст:

# 81
  • Melmak
Страх ви е да не я хване някой бабаит. Няма как да я контролирате. Голям човек е това, пълнолетен. Ако изчезне и не се обади три дни, пак не можете нищо да направите.

Дъщеря ви е пропуснала няколко урока, вие също. Държите се с нея като с 16 годишна, а не с 26 годишна. Тя утре ще иска да се жени, вие ще идвате да я завивате в първата брачна нощ.

# 82
По скоро се тревожат да не й се случи някаква неприятност. Естествено, че нищо не могат й да направят ако не се прибере три дена. Единственото, което могат да направят е да палят свещи и да се молят да не е в някоя морга с етикет на палеца. Това, че нищо не могат да й направят не омаловажава притесненията им.

# 83
  • Melmak
Ако не живееха заедно, нямаше и да знаят какво прави и къде ходи.

# 84
Аз си мисля, че при нея е просто моментно състояние. Много от моите набори, които се хванаха от ученици на сериозни връзки и рано рано семейства и деца създадоха , се разделиха на по 25-30г. И повечето от тях се държат така, опитват това, което са изпуснали .

# 85
Не спите по цяла нощ,защото не се е прибрала? Това до кога ще е ? Докато стане на 40г или до живот. Мисля,че трябва да осъзнаете,че детето ви е възрастен човек и трябва да има собствен живот. А не да се обяснява къде и с кого излиза,все едно е на 16г.

# 86
  • София
Единственото, което могат да направят е да палят свещи и да се молят да не е в някоя морга с етикет на палеца. Това, че нищо не могат да й направят не омаловажава притесненията им.
И не се приравнява на завиване през нощта.

Аз откровено си казвам, че ме е страх да живея сама. Живяла съм, но ми беше много неприятно и за кратко. И винаги е било или със съквартирантка, или с мъж, или с родители.
Не си представям да изляза и никой да не знае, че някъде съм заходила. Че то така може и със седмици да не те намерят.

# 87
  • Melmak
Различните хора ни е страх от различни неща. Понякога ме е било страх да не хвана хепатит от някое кофти барче на морето. Ама сигурно хората не го мислят така.
Иначе има жени, които сами пътуват по целия свят. Погледнете dessy travels в иг или тикток. Ходи по Африка, Индия..
Не е за всеки това и е един вид крайност, но и няма как авторката да определя нещо на 26 годишната си щерка.
Все повче си мисля, че Нарциса е права.

# 88
Тука яко бъркате уважително отношение с ежечасен отчет. Нали са я питали лирическите герои, тя отчела, че е при приятелка. Какви камъни още искат(е)? Отговорено е къде е и с кого е. Отделно ако майка ми е толкова изкукуригала, че да не знае колко деца има и дали и и колко са починали, както и от колко време е омъжена, може би тя на мен трябва да дава отчет.

# 89
  • София
Мен лично ме е страх от статистически вероятни неща.
Примерно, от самолетно летене не, защото процентуално катастрофите са много по- малко.

Както и да е, за мен дъщерята е тръгнала по лош път. Заради реакциите ѝ на враждебност. Те обикновено са в пубертета, когато обаче не си толкова самостоятелен да си строшиш главата. Докато в момента е - хем бунтът е много закъснял, хем има финансовата възможност. Дано има късмет и този период отмине без последствия за нея.
На мястото на майката също в момента не бих я изтикала, а ще гледам да не намилам, за да е близо до мен, за да ѝ хвърлям по едно око. Че ако вдигнат ръце, като нищо ще тръгне по наклонената плоскост. Най- потърпевши по всякакъв начин са точно ограничавани момичета, които после му отпускат края.

Общи условия

Активация на акаунт