Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 332
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Директният ми  отговор на въпроса, зададен от вас е Не, НО... винаги има едно но.
Дъщеря Ви, като се има за голяма и самостоятелна, да се изнесе да живее сама. Тогава голяма част от нещата, които се случват сега, няма ди ги виждате и чувате, и ще живеете по-мирно и сговорчиво.
За пътуванията - аз съм категорично ЗА! Стига да успява да си покрива разходите сама. И имам предвид - наем, храна, битови сметки, самолетни билети, престой в съответната дестинация и джобни докато е там.

За токсичната й бивша връзка не бих се притеснявала. Видяла е какво е и сама (или с помощ, е разбрала, че това не е правилния човек) Вече си има обеца на ухото, и вярвам, че при следващо встъпване във връзка, би била доста по-разумна. А и, да си го кажем честно - на 18 на всички ни още пърхат пеперуди, и си мислим, че всичко, което хвърчи се яде. Нормално е да избираме грешни партньори.

# 46
  • София
На тази възраст и предвид съжителството, отношенията трябва да са в уведомителен режим - ще закъснея, ще се прибера/може и да не се прибера. С кого ходи, при кого спи, е нейна работа. Поощрете я да се изнесе, а не да искате отчет дали се среща с мъже.

# 47
Доверието между вас, според мен нали и единствено от написаното съдя, не е на ниво. Трябва да се притеснявате, определено. Моето мнение е по-различно от на повечето тук и ще ви кажа защо. Постояннните пътувания до далечни дестинации въобще не са евтини, така че за колко работи 26-годишното ви дете, че след като си плати всички разходи през месеца и остават за луксозни почивки, и кога точно може да обикаля, като все пак трябва да ходи на работа. Няма нищо нередно да искате да знаете дали е добре детето ви, та дори и от едно кратко съобщение. 8 години уж проблемна връзка, а вие не знаете, докато са ви пред очите двамата. Тази “велика” самостоятелност, която описвате с луксозния начин на живот идват малко по-късно, не на 26г. При това, което пишете, аз лично, бих се притеснявала.

# 48
  • София
Тя само иска, още не е тръгнала.
И моите мисли натам отидоха, ама не исках да го пиша.

# 49
Въобще не се бъркайте. Тя си има свой живот. Даже я подканете да се изнесе. Време е да си вземе живота в ръце.

# 50
На тази възраст и предвид съжителството, отношенията трябва да са в уведомителен режим - ще закъснея, ще се прибера/може и да не се прибера. С кого ходи, при кого спи, е нейна работа. Поощрете я да се изнесе, а не да искате отчет дали се среща с мъже.
За това говоря,казахме й казвай ни само ще/не ще се прибера ще спя при еди коя си” приятелка”,но се шашкаме,сега кой знае къде е,факт.
Предполагам е период,ще мине и ще взима правилни решения.
А за далечните пътувания е “с приятелки”,сега като е в нас си е спестила парички.
Търсим спешно малко студио именно,за не виждаме какво как прави и да не се шашкаме,а и на нейните години е нормално да иска да живее сама и да види как е наистина като плащаш всичко сам.

# 51
  • Melmak
Вие се шашкате за всичко, от пътуване до Латинска Америка до спане в приятелка.

# 52
Ама, чакайте, далечни дестинации за  всекиго е различно. Ако до сега си живял в Долно Сусурлево, може и някоя европейска столица да ти  се струва далечна дестинация. А, както всички знаем, билети до разни точки из Европа, понякога изпадат и за по 20 евро в посока. Сега, ако е решила да ходи до Дубай, Венецуела, Аржентина, Малдиви и тъй натам, то тогава би следвало да има чуденки.

# 53
Точно така,много правилно сте ме разбрали Simple Smile

# 54
  • Melmak
Точно така,много правилно сте ме разбрали Simple Smile

Ами поработете върху това. Дъщеря ви ако се изнесе много ще знаете къде и с кого спи. Тези вълнения е било нормално да ги имате преди 10 години. Държали сте се с детето си като все едно е на каишка, нали е с гаджето в съседната стая, всичко е наред.
Сега младата жена иска да се еманципира и леле, какво стана!

Вие с баща й на 26 години какво правехте? Не ми отговаряйте, помислете го за себе си! Щерка ви е мома за женене, вие я мислите дали спи у приятелка. Няма да ви каже “спя с мъж”, ще ви каже, че е у приятелка.

# 55
  • София
На 26 хората следва да са самостоятелни. Какво ви интересува дали спи при Пенка или при Гошо, след като винаги може да ви излъже? Не е нормално да искате обяснения с/при кого спи. Притесненията не е необходимо да са на глас. Всеки родител се притеснява, но не бива да вменява вина за това.
Моя много близка приятелка премина през подобни отношения с родителите, всичките й връзки бяха с контролиращи идиоти. Ако човек не се научи на самостоятелни решения и отговорност за тях, после става твърде късно.

# 56
Аха, явно все още имате желание да я контролирате.
Най-правилно би било дъщеря ви да се изнесе. Ама не знам как ще го преживеете.

# 57
  • София
А защо да не им каже. Нали е голяма. Joy
Много хора на тоя години вече мислят за деца. Това с "приятелките" е за 16-7 годишните.

# 58
Ами, защото когато някой изпитва неистово желание да знае къде и с кого си по всяко време, независимо от възрастта, статуса и статута ти, най-нормалната човешка реакция е да излъжеш.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 19:56 от Без цел

# 59
  • Melmak
Защото майка й е контролираща. Колкото повече те ръчкат и те питат, толкова по-малко искаш да споделяш.

За притеснението, Кеч, да майките се притесняват. То пътуване из бг магистралите си е като руска рулетка. Но няма как да спрем да пътуваме в плен на страха. Понякога не казвам на майка ми като съм на път, че само лошо мисли.

Страховете на родителите не бива да ги натрапват на децата. В случая порасналото дете.

Общи условия

Активация на акаунт