Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 366
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Beyond the stars
Далеч повече катастрофи правят такива с дълъг стаж зад волана, които се мислят за Фитипалди, докато повечето млади шофьори са внимателни и още имат страх, заради което се съобразяват с правилата.
Шофьор се става с каране, а не с тапия.

+1

Tanya Valcheva а тези млади шофьори как се предполага, че трябва да се научат и натрупат стаж ?
Защото шофиране по друг начин освен с каране не се учи.

# 646
Коя дъщеря отскоро има книжка?
Тази, на която бъркаш възрастта?
Тази, която уж се е изнесла преди години?
Или тази, която уж се е изнесла отскоро?
Аман от гролски лъжи...
Тази на която не бъркам годините,а умишлено не казвам точните и да тази същата се изнесе скоро.
Докато живееше при нас караше на кратки разстояния колата сама с или без кучето и бившият й приятел понякога.
Въпросната кола я бяхме взели за нея като взе книжка да се “учи” на нея,не е нова,но в добро състояние и сега иска с нея да пътува или с моята.
Таня така е,но ..
Fever знам,за  психопога се замислям.
Исках да чуя отново вашите мнения като майки.
Благодаря ви.

# 647
  • София
Коя дъщеря отскоро има книжка?
Тази, на която бъркаш възрастта?
Тази, която уж се е изнесла преди години?
Или тази, която уж се е изнесла отскоро?
Аман от гролски лъжи...
Тази на която не бъркам годините,а умишлено не казвам точните и да тази същата се изнесе скоро.
...
А, две дъщери ли имаш? Една, от която уж се е изнесла преди години и една, която уж се е изнесла скоро.
Нали беше една дъщеря и един син, който е починал? Съвсем за малоумни ни взе. Много нагло лъжеш.

# 648
Щом автомомилът е неин, дайте и го. Останах с друго впечатление. А притеснения по пътувания винаги ще има. Дали ще е водач, или пасажер.

# 649
Ами неин,да ,не си го е купила тя,но да бяхме го взели тя да го кара като вземе книжка.

# 650
  • София
Е, след като е подарък, съвсем пък нямаш право да коментираш.

# 651
Как да започне да шофира на магистрала по друг начин? Щом има практика и увереност, значи е готова. С времето става все по-трудно, ако я спирате и й обяснявате, че не става. Затова е пълно с жени с книжки, които не шофират и не умеят.
На пътя всичко зависи от скоростта и бързите рефлекси на шофьора.
Ако кучето и бившият ги приемате за придружители, не са. Придружителят трябва да има по-богат опит, а не също току-що да е взел книжка, и да дава правилни съвети, а често дават грешни.

# 652
Именно няма да има придружител,а сама иска да пътува

# 653
  • София
Нали има книжка от 2 години и междувременно е шофирала неведнъж. Колко да чака още, докато тръгне сама?

# 654
  • София
Нали има книжка от 2 години и междувременно е шофирала неведнъж. Колко да чака още, докато тръгне сама?
Затрудняваш я – сега ще трябва да измисли нова лъжа.

Примерно трета дъщеря, за която е забравила.

# 655
Именно няма да има придружител,а сама иска да пътува
Именно, че и досега е нямала, а вече има достатъчно практика и трябва да започне да шофира по магистрали. Да шофира до магазина не е шофиране.

Дори в предложенията за придружител на млад шофьор се обсъждаше да е до две години стаж на придружавания и да е от по-опитен такъв. А не бившият й, който също е бил неопитен, с когото явно сте били по-спокойни, незнайно защо.

Аз съм шофирала винаги сама и никога не съм искала придружители. Вече шофирам 12 години в цялата страна и чужбина без ПТП. Имам страшно много познати жени, на които баща им или гаджето са се качили да им дават акъл, навикали са им се, че за нищо не стават, що карат толкова в ляво, хайде по-бързо,  по-бавно и накрая просто са спрели да шофират.

Шофирането е безкрайно учене, но както каза Fever Ray е средство за независимост. За мен е с еднаква важност с висшето. Особено в България.

# 656
Ами тя тази година ще направи 2г откакто взе книжка👍🏻

# 657
Олеле....Сега пък и колата по магистралата да не си кара,щото щяла да е сама.....До колко години стаж смяташ,че й е необходим придружител? И ако стане нещо,тоя придружител какво точно ще направи? То недей си Боже,ПТП може да възникне и не по нейна вина. Тоя придружител какво точно се очаква да прави?
Каква е тая мания всяко действие или желание на щерката да е наблюдаван или обсъждан процес между вас и нея? Честно,наистина имате нужда от терапевт. Да,всяка майка се притеснява,но не ви ли прави впечатление, че меко казано прекалявате?

# 658
  • София
Вече имам чувството, че когато темата замре, авторката се появява с още по-абсурден въпрос и страстите пак се нажежават...
Има хора, които очевидно обичат да бъдат лъгани, а авторката обича да лъже. Идеална симбиоза.

Помня и първата ѝ тема, която беше изтрита, която пък беше пълна с още по-абсурдни лъжи.

# 659
  • В полите на Пирин планина
Ставаш шофьор като караш. Опитът учи.

Общи условия

Активация на акаунт