Кралски работи и клюки - април 2025

• 63 297
  • 787
  •   1
Отговори
# 525
  • Някъде там
Ех че сладки.
Щастливи усмивки и много забавление с игрите на кралят.
https://www.instagram.com/reel/DIirmWqsv_O

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 16:40 от daviz

# 526
  • София
Маргрете

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 12:28 от Не се сърди, човече

# 527
Амалия и Максима пак с правителствения самолет до Гърция.
Има много коментари в социалните медии от недоволни хора, че само ходят да си стискат ръцете с някакви хора и после по почивки и хората им ги плащат заедно с транспорта.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 23:13 от Chonsi

# 528
Според мен рождения ден на Изабела се празнува предварително заради Великден, който се пада на същия ден.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 00:38 от Не се сърди, човече

# 529
Според мен рождения ден на Изабела се празнува предварително заради Великден, който се пада на същия ден.
Великден е на 20 април, а рождения ден на 21-ви. Въпреки, че понеделник след Възкресение също е част от празника.

# 530
И двата дни навсякъде в Европа се наричат Великден- Великден-неделя и Великден-понеделник и са църковни и държавни празници.

# 531
  • Някъде там
Филип и Матилде са присъствали на литургия в Сантяго де Компостела вчера.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 23:35 от daviz

# 532
Кралското семейство на Великденската неделна служба в параклиса Свети Георги.

# 533
Много елегантни и красиви са английските дами, най- много ми харесват Беа и Софи.

# 534
Беа се е разхубавила.

# 535
  • Някъде там
Честити 18 на Изабела.🥰

За гала портретите тя носи подаръка от баба си. Много красива тиара за прекрасна девойка. 🥰

На новите гала портрети на Нейно Кралско Височество принцеса Изабела носи тиара с тюркоаз и диаманти, подарък от Нейно Кралско Височество Маргрете по случай 18-ия рожден ден на принцеса Изабела на 21 април 2025 г.
Диадемата е т.нар. "bandeau", лента за глава на френски език, тъй като сравнително тясната диадема е предназначена да се носи почти хоризонтално като лента за бижута в косата. Диадемата е изработена от злато и е украсена с 11 розети от маргаритки в намаляващи размери, изработени от тюркоаз и диаманти.

Диадемата е изработена в края на XIX в. и е принадлежала на шведската престолонаследница Маргарета. След преждевременната ѝ смърт през 1920 г. дъщеря ѝ, принцеса Ингрид, получава диадемата като подарък за конфирмация и я отнася със себе си в Дания при женитбата си за по-късния Фредерик 9.

Подобно на много други кралски бижута, диадемата има множество функции, тъй като може да бъде разглобена и използвана като гривна.

Нейно Кралско Височество принцеса Изабела получи днес Ордена на слона по случай 18-ия си рожден ден.
Принцеса Изабела, подобно на Нейно Кралско Височество принц Винсент и принцеса Жозефин, стана рицар на Ордена на слона при възкачването си на престола на 14 януари 2024 г. Това е така, защото разпоредбите на Ордена на слона предвиждат, че синовете на владетеля на Ордена (регента) - днес и дъщерите - се раждат членове на Ордена.
На практика обаче няма да получат инсигниите на Ордена преди 18-годишния си рожден ден.
Негово Кралско Височество престолонаследникът става рицар на Ордена на слона на 18-ия си рожден ден на 15 октомври 2023 г.
Орденът на слона е най-старият и най-престижен датски рицарски орден, чиито корени датират от XV век. Орденът се връчва предимно на кралски особи и държавни глави. От 1693 г., когато Орденът на слона получава своя статут (правилник), отличителните знаци на ордена се състоят от слон с кула, изработен от злато, покрит с бял емайл и обсипан с диаманти, орденска верига с кули и слонове, светлосин пояс и нагръдна звезда. Водачът на слона и кулата на гърба на слона характеризират слона като боен слон - символ, който може да се проследи до класическата древност и оттогава се тълкува като символ на християнските добродетели. Орденът на слона обикновено се носи на лента, но на някои празници, включително на 1 януари по време на новогодишния банкет, орденът на слона се носи на характерната верижка.
Орденът на слона, връчен на принцеса Изабела, е бил леко реставриран за случая, като върху него е бил изрисуван монограмът на Н.М. краля, тъй като при връчването на ордена на слона той винаги носи монограма на действащия регент.
В качеството си на рицар на слон принцеса Изабела ще получи своя личен герб, който ще бъде окачен в рицарския параклис в замъка Фредериксборг в Хилерод, когато бъде завършен.

# 536
Изобщо не ми харесва цвета на роклята на Изабела съчетан с тиара със сини камъни. Модела пак набляга на ръцете ѝ, което не е добре и като цяло деколтето не е за нея. Модела на роклята е хубав, като изключим ретро лъскавия плат, но за слаба жена с тесни рамене.

# 537
Ех, че хубава Изабела
Оранжевото ме изненада, хич не ми е "официален" цвят Simple Smile обаче пък при нея се съчетава много приятно и с тъмната коса,  че и с тена й.

Светлосиният акцент на лентата и тиарата също са неочаквано добра комбинация с оранжевото Simple Smile

Датчанките ще ме спечелят за оранжевото Simple Smile

# 538
Прекрасна е принцеса Изабела. Харесва ми съчетанието на роклята с бижутата. И деколтето е нормално и фигурата. Не е дебела, нито тънка като вейка, просто нормална.

# 539
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
На мен също ми хареса Изабела и роклята, и тиарата. Запомняща се е определено, смешно, но веднага се сетих за Бел от "Красавицата и звяра", така си представях Бел, а не като бозавата Ема Уотсън.

Общи условия

Активация на акаунт