Кралски работи и клюки - април 2025

• 63 326
  • 787
  •   1
Отговори
# 330
Ако краля е непълнолетен,ще трябва регенти да поемат неговите задължения. Няма друг начин...

# 331
При британците това си е исторически уредено и няма нужда всеки път Чарлз да посочва някой, който да поема функциите, когато той отсъства. Говорили сме го доста пъти в темата.
https://www.royal.uk/counsellors-of-state
О, с това става забавно, ако снощи Хари е бил в Лондон още Simple Smile

# 332
При британците това си е исторически уредено и няма нужда всеки път Чарлз да посочва някой, който да поема функциите, когато той отсъства. Говорили сме го доста пъти в темата.
😃
Той не е работещ обаче.
Както и Андрю и Беатрис. Значи остават сам Ан и Едуард?
Дали е изчистен този момент? Или са го забравили и оставили на самотек?

# 333
Ако отвориш линка ще видиш, че изрично пише, че само работещи членове на КС могат да бъдат Counsellors of State. Хари от години не е такъв, така че повод за забава няма.

# 334
Уилям е много активен в последните месеци, няма лошо да почине със семейството си, особено след последната кошмарна година.

Радвам се да видя Катрин на ските, активна и сякаш наистина мина най-лошото, Чарлс също изглежда свеж.
Дано са здрави от тук насетне.

Видях много красиви бъдещи роялки, децата на Шарлийн са прекрасни!

# 335
В Равена

# 336
Аз виждам единствено ограничение по възраст за 4-мата преки наследници на трона, ама щом казвате, нека са работещи да са. Плюс добавените Ан и Едуард в случая.

На мен ми е забавно, да, защото никой от роялите не го възприемам сякаш ми е член на семейството.

П.П. а, намерих едно "in practice", ама то няма силата на закон Simple Smile

# 337
Шарлийн пак с този кофти костюм.

# 338
  • София
Жалко, че Хари е неработещ! Тъкмо се зарадвах за него, че за малко и той ще се почувства като крал. Уви, явно няма да стане.

# 339
Кралят вмъква последната плочка от мозайка, изобразяваща коронацията му и кралица Камила. Тя ще бъде представена на двойката като подарък от град Равена по-късно този следобед.

# 340
  • София
Максима, на посещение вчера в района Heerlerbaan

Макар че не харесвам цвета на обувките и чантата, с бялото е приятна комбинация.

# 341
Мислех,че Хари иска да работи и затова заряза Кралското семейство. Сега пък бил неработещ. Последно кое? И той май не знае. Yum

# 342
  • Някъде там
Скрит текст:
Максима, на посещение вчера в района Heerlerbaan

Макар че не харесвам цвета на обувките и чантата, с бялото е приятна комбинация.
Любимите ми обици на Максима. 🥰

Струва ми се че Мете е в подобен на  този на Мери от миналата седмица комплект  "Диор " на вчерашната вечеря, но с червено сако.
Харесва ми.
И вчерашния дневен тоалет не е лош, но не бих сложила колан.
Исландката 🥰

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 17:36 от daviz

# 343
Официален термин е това. "Работещи" (или "старши") рояли и "неработещи". Първите се занимават с ПР на кралската фамилия, поддържат или организират разни общественополезни проекти, ходят по срещи, рязане на лентички и махане на ръка пред народа. Вторите са рояли по произход, т.е. хора с кралска кръв, но не се занимават с делата на Фирмата, а си гледат собствения живот и бизнес. Най-добър пример от известните ни рояли е Зара. И да, Хари от няколко години е неработещ роял.
Мислех,че Хари иска да работи и затова заряза Кралското семейство. Сега пък бил неработещ. Последно кое? И той май не знае. Yum

Коланчето ѝ е излишно на Мете, да.

# 344
Официален термин е това. "Работещи" (или "старши") рояли и "неработещи". Първите се занимават с ПР на кралската фамилия, поддържат или организират разни общественополезни проекти, ходят по срещи, рязане на лентички и махане на ръка пред народа. Вторите са рояли по произход, т.е. хора с кралска кръв, но не се занимават с делата на Фирмата, а си гледат собствения живот и бизнес. Най-добър пример от известните ни рояли е Зара. И да, Хари от няколко години е неработещ роял.
Бизнесът не е ли работа? Yum Понеже пишеш,че неработещите рояли "си гледат собствения живот и бизнес"

Общи условия

Активация на акаунт