Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 139
  • 778
  •   1
Отговори
# 15
Преди излизаха също , обаче трябва да влезеш от компютър/лаптоп/, а не през версия за телефон. Но , да , така е наистина по-добре.

# 16
Здравейте, все още не съм започнала терапия. Утре имам първа консултация с онколог и скоро ще започна.
Преди да започна, бих искала да запазя косата си дълга е до под раменете и гъста.
Въпроса ми е къде мога да отида да я отрежат и да ми направят перука от нея и  разбира се - ще се наложи да добавят още коса. В същото време не мога да си позволя да дам 2000-3000 лв. за това.
Става дума за София.
Благодаря

# 17
"Магама" използваха моята коса за направата на перука, като добавиха още. Преди 6-7г можеше да се ползва протокола от социалните и се доплащаха 200лв. Сега не знам дали може.

# 18
Ехе, не знаех за тази възможност. Офъках огромна коса, до раменете от ужас преди терапията, даже не успях да я даря и после и това дето беше до раменете си замина… сега една година чакам да расте, ама няма от това чудо перука не би излязла, ако недай Боже се наложи нещо…. Вероятно има варианти и за естествени перуки…. Гадно е, защото не можах да запазя за себе си станалото, работя с мн хора и трябваше да изтърпя мн съжалителни погледи и дори пипане по перуката и въпросчета “ косичка имаш ли”

Напоследък не понасям хора, имам чувството, че е остатък от вс случило се, бях по-добър и благ човек, превърнах се в мрънкало, което мрази всякаква комуникация с хора. Струват ми се повърхностни и досадни и най-вече прости.

# 19
Mimache, не ти се струва - такива са повечето. 😁 Диагнозата променя мирогледа или по-точно ти отваря очите, според мен.
За перука от естествен косъм съм чувала, че трябва специалист-перукар и отнема месеци. До тук стигнах с проучването и купих готова, но моята коса беше дълга, обаче крайно изтощена.

# 20
Моята перука е правена от перукер в Пловдив.Струва 1500лв,през цялото време ми пращаше УНИКАЛНИ СНИМКИ,когато отидох да я взема почервенях от яд!Почнаха се извинения и оправдания как аджеба старата перука както си е стояла и косъма се е скъсал.ИЗВЕДНЪЖ!Не преувеличавам това ми каза!Нямах избор и я взех.Фризьорката ми я оправи.Боядисахме я,разшивахме редове с коса,филиране и подстригване ии накрая замяса.Въпреки,че ми е голяма и имах рани на ушите от нея успях да замаскирам положението.Жените в Магама,когато им казах,че е перука не повярваха.Наложи се да я сваля и да я огледат от до.Онколга ми също ми зададе въпроса “Защо още си с коса?”
Може би въпросната перукерка се е старала много.Единствен плюс е,че е като истинска,цената е прилична за ръчна изработка и естествен косъм.Минус,че косъма е изгорял,хлопаше ми и колкото и да я стягам,лепя и режа имам по два пръста свободно място от всички страни.Цените в Магама са покъртителни-3,800лв за естествена перука.Тази цена беше към дата 07.10.2024г.В КРЕЗ Варна нещата са пo-добри откъм цени,но когато звъннах септември 2024 ми дадоха час за изработка на перука,чак април 2025.Благодарна съм на фризьорката ми!Пари не ми взе за боята на перуката,душа и сърце даде за да ми помогне да изглеждам добре!

# 21
Мимаче, колко си откровена! Разсмя ме! Между другото и аз избягвам умишлено много хора, с които преди контактувах, " приятели", с които сега няма какво да си кажем. Но имам нови приятели, болеста ме срещна с тях.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 22:07 от Incantrix

# 22
Моята перука е правена от перукер в Пловдив.Струва 1500лв,през цялото време ми пращаше УНИКАЛНИ СНИМКИ,когато отидох да я взема почервенях от яд!Почнаха се извинения и оправдания как аджеба старата перука както си е стояла и косъма се е скъсал.ИЗВЕДНЪЖ!Не преувеличавам това ми каза!Нямах избор и я взех.Фризьорката ми я оправи.Боядисахме я,разшивахме редове с коса,филиране и подстригване ии накрая замяса.Въпреки,че ми е голяма и имах рани на ушите от нея успях да замаскирам положението.Жените в Магама,когато им казах,че е перука не повярваха.Наложи се да я сваля и да я огледат от до.Онколга ми също ми зададе въпроса “Защо още си с коса?”
Може би въпросната перукерка се е старала много.Единствен плюс е,че е като истинска,цената е прилична за ръчна изработка и естествен косъм.Минус,че косъма е изгорял,хлопаше ми и колкото и да я стягам,лепя и режа имам по два пръста свободно място от всички страни.Цените в Магама са покъртителни-3,800лв за естествена перука.Тази цена беше към дата 07.10.2024г.В КРЕЗ Варна нещата са пo-добри откъм цени,но когато звъннах септември 2024 ми дадоха час за изработка на перука,чак април 2025.Благодарна съм на фризьорката ми!Пари не ми взе за боята на перуката,душа и сърце даде за да ми помогне да изглеждам добре!
Говорих с Магама днес. Казах ми че работят с асоциация за даряване на коса и ако даря моята... Плащам само изработка 400лв., отделно те и фонда ще си покрият една част - казаха ми да нося епикризата.
Стори ми се ок 400лв. за перука от естествена коса. Към края на седмицата ще ходя и на консултация и ще споделя как стоят нещата

# 23
Аз съм дарявала в Магама коса преди, като я пусках по-дълга. Хубаво е, че все още правят перуки за онкоболни, браво на тях.

# 24
Създателката на салоните, също е с онкологично заболяване (успешно преборено, дано завинаги). Тя помага на онкоболни пациенти много години преди неината диагноза.
Винаги ще дъм й благодарна за перуката. С нея се чувствах спокойна😘

# 25
Здравейте момичета, пак ще се допитвам до Вас. Освен доц. Консулова има ли и други лекари онколози за онлайн консултация до които да се допитаме? Доц. Консулова казва, че сестра ми попада в някаква сива зона, дали да се прави химиотерапия или да не се прави. Спомена, че те са два вида стандартната била 3 бели + 3 червени, а другата не можах да чуя как се нарича. G-то  е 2, 3+2+1=6, няма нищо в двата лимфни възела, които отстраниха, но е открита туморна ембола в лимфната цепка, което означавало, че започва да търси път към лимфни възли. Чудим се за теста Ендопредикт, който евентуално да даде насока, дали и не трябва химио. Виждам, че е разискван тук теста през януари. Стресира ни и това, че доцентката каза, че вече може да започне да пие Нолвадекс, странчните ефекти са покъртителни. Сега сме още по-объркани и разстроени. Има ли светлина в този тунел..... Tired Face

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 11:20 от Ерос

# 26
  • Варна
Ерос,почвайте Нолвадекса.По назад съм писала за хормоните.То и на Аналгина,ако прочетете страничните ефекти,ще се хванете за главата.Аз лично,бих слушалка Консулова.Минавайте във Варна комисия и ако кажат същото,почвайте химия.В Терапията трябва платен преглед при проф.Цонев,доц.Димитрова или доц.Янчев(не препоръчвам,мое мнение,държи се ужасно с пациентите)иначе не можете да минете комисия.Нолвадекса също от там го изписват.Ако има цикъл,най-вероятно ще й изпишат и Резелиго или Золадекс,които са безплатни с протокол.

# 27
Ерос, може консултация с проф.Тимчева. Да почва Нолвадекса, щом и е казала. Няма какво да чака , по каса е Тамоксифен, а не Нолвадекс. И само малка поправка на Алатея. Само Резелигото не се доплаща, а се поема от касата изцяло. Золадекс има доплащане около 25лв.
Също така може да си ги закупи и слага ако е необходимо да започне , защото докато мине комисия и докато одобрят протокола по каса ще минат още 2месеца. Аз си сложих 3 инджекции , които си закупих сама по 130лв. докато ми излезе протокола.  Извинявай, че не си спомням , но кое  точно я държи в сивата зона, ки 67 ли ? То колко и беше?

# 28
  • Sofia
Ерос, и според мен да почва Нолвадекса. Аз си купувах Резелиго ( около 85лв.) докато ми излезе протокола за Золадекс. Всяко лекарство има странични ефекти. Аз съм на Аримидекс+Золадекс+ Верзениос. Ако ти дам да прочетеш листовките, ще се втрещиш. Както казва Alatea и на аналгина има странични реакции. Сега пия лоперамид, заради разстройство от Верзениоса и там какви ги пише...Та, недейте се филмира заради тях. А без тях?! Няма как! Знам за два случая при които жени са преустановили хормоналната, заради неудобствата, които създават те и при двете рака се е върнал, като при едната за съжаление фатално.
За граничното при сестра ти не знам....Ако трябва да избирам щях май да избера да има химиотерапия. Аз бях 4+4. Кръвните ми показатели, като цяло бяха стабилни през цялото време. После при лъчетерапията - също. Така 10 дни след лъчетерапията започнах и таргетна. Тук вече кръвните ми се разклатиха, но това е отделна тема.
Много е важно да се доверите на лекуващият лекар.

Успех! И пожелавам да се наредят нещата по възможно най-добрият начин!

# 29
Здравейте момичета, пак ще се допитвам до Вас. Освен доц. Консулова има ли и други лекари онколози за онлайн консултация до които да се допитаме? Доц. Консулова казва, че сестра ми попада в някаква сива зона, дали да се прави химиотерапия или да не се прави. Спомена, че те са два вида стандартната била 3 бели + 3 червени, а другата не можах да чуя как се нарича. G-то  е 2, 3+2+1=6, няма нищо в двата лимфни възела, които отстраниха, но е открита туморна ембола в лимфната цепка, което означавало, че започва да търси път към лимфни възли. Чудим се за теста Ендопредикт, който евентуално да даде насока, дали и не трябва химио. Виждам, че е разискван тук теста през януари. Стресира ни и това, че доцентката каза, че вече може да започне да пие Нолвадекс, странчните ефекти са покъртителни. Сега сме още по-объркани и разстроени. Има ли светлина в този тунел..... Tired Face
Аз също бих препоръчала консултация с проф. Тимчева през Healee

Общи условия

Активация на акаунт