Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 729
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте отново дадоха ни днес епикризата, може ли някой да разясни докато направим първия преглед с онколога дали е много лош резултата??

# 166
Не виждам характеристиките на тумора, освен , че е лобуларен. Мастектомията кой я направи? Извинявай , ако си писала. Две огнища , по -голямото 35мм. ЛВ с макрометастаза , следователно ще има химия. Няма ИХХ на материала. Не е направена или не сте я снимали?

# 167
  • Добрич
Лейди Милион, ако си изразходиш всичките 360 дни, после нямаш право на никакъв болничен,  независимо от заболяването. Тези болнични са общо за текущата годината и две години назад, така, че помисли си добре.

"Съквартирантката ми" от болницата беше така и съответно в неплатен отпуск преди, по време и след операцията...

Скрит текст:
Ерос, аз процедирах така: след операцията ми издадоха болничен за 30+3 дни първоначално. Докато ми излезнат всички резултати и мина комисия болничните ми свършваха и отидох отново в болницата, където ме оперираха и ми продължиха с още 30 дни. Следващият болничен ми издадоха от болницата, в която провеждам ХТ. И така до сега. Без прекъсване са ми до момента.
Аз имам друг въпрос обаче. Следващата седмица ще ми издадат последните 25 дни (от 180) . След това кой трябва да ме изпрати на ТЕЛК, от онкологията ли ще ми дадат нещо или как се случва подаването до ТЕЛК за удължаване на болничен?
Планирам да се възползвам от максималните 360 дни.

# 168
Знам , че е тежко , но се радвам, че ходих на работа и след първата и след втората операция и след всеки болничен имах прекъсване. Така имах ангажименти и мислех по-малко за болеста. Мисля, че това ми помогна да се съвзема психически по-бързо. Разбира се всеки сам решава как се чувства и дали може да работи. Има и един +. При всяко прекъсване започват отначало да се броят нови 180дни. И както Вела е писала, след 360 дни нямате право на никакви болнични за нищо в следващите две години.

# 169
Не виждам характеристиките на тумора, освен , че е лобуларен. Мастектомията кой я направи? Извинявай , ако си писала. Две огнища , по -голямото 35мм. ЛВ с макрометастаза , следователно ще има химия. Няма ИХХ на материала. Не е направена или не сте я снимали?
Да не са пуснали ИХХ и днес ходих допълнително да пуснат и ще чакам сега резултата, пропуснали са да ми кажат в деня на операцията. Иначе мастектомията е при Вълкан Иванов, Варна

# 170
И при мен беше същия пропуск с ИХХ.
Прочетете внимателно за грешки, че аз отидох на Лъчетерапия и там видяха, че са ми писали предварителна химиотерапия, без да съм правила.

# 171
Здравейте, момичета, имам въпрос към тези от вас,  които работят и вече са пуснали документи за инвалидна пенсия в НОИ. Решението от ТЕЛК ми е връчено на 27 март чрез Системата за сигурно електронно връчване, няма да обжалвам и по мои сметки днес стават 14 дни. Това ли е достатъчното условие да влезе в сила или трябва да чакам потвърждение през системата?
Какви документи трябва да приложа към Заявлението за пенсия освен копие на ТЕЛК-овото решение и банковата сметка. Трудова книжка трябва ли им?

# 172
Не е било нужно да чакате въобще 14дни .  Веднага се подава. На първа страница на темата има списък с необходимите документи. Трудова книжка може да носите за сверка, но те си имат данни  ако стажа ви е след 2000г. Ако имате стаж преди това, ще им е нужна да я предоставите.

# 173
Здравейте, момичета, имам въпрос към тези от вас,  които работят и вече са пуснали документи за инвалидна пенсия в НОИ. Решението от ТЕЛК ми е връчено на 27 март чрез Системата за сигурно електронно връчване, няма да обжалвам и по мои сметки днес стават 14 дни. Това ли е достатъчното условие да влезе в сила или трябва да чакам потвърждение през системата?
Какви документи трябва да приложа към Заявлението за пенсия освен копие на ТЕЛК-овото решение и банковата сметка. Трудова книжка трябва ли им?
Миналата седмица бях в НОИ и ми поискаха освен решението да донеса също осигурителните си книжки като самоосигуряващо лице и акт за раждане на детето.

# 174
  • Добрич
El-e, в НОИ се подава:
- ЕР на ТЕЛК
- заявление,
- трудова книжка и/или осигурителна книжка,  оргинали
- ако майчинството не е по време на трудов договор, т е. периодът не влиза в трудовата книжка и акт за раждане на детето
- номер на банкова сметка

И да, не се чакат 14 дни.

От 1999 г.  имат регистри за осигурителния стаж и ги ползват, но пак искат трудова книжка.

# 175
  • Северозапада
На мен вече ми изтича 4месечния срок за издаване на разпореждане за пенсия. Мнооого са бавни.

# 176
А тези импланти при Вълкан Иванов надмускулно ли ги сложи? Питам, защото чувам, че това предлага, а се консултирах с двама образни, както и с друг пластичен и ми обясниха, че при онкоодиагноза не било удачно. Тъй като на мен ми предстои да търся пластичен, а избора е малък, да знам дали въобще да ходя на консултация и при него.

# 177
  • София
Би ли ми казала след колко дни се появи решението в ССЕВ и в коя секция? Аз в секцията за Хора с увреждания виждам, че има издадено решение, но не и самото решение.

# 178
Би ли ми казала след колко дни се появи решението в ССЕВ и в коя секция? Аз в секцията за Хора с увреждания виждам, че има издадено решение, но не и самото решение.
Благодаря за бързите отговори, момичета! Усмихнати празници ви пожелавам.
Мама МОНИ, в секция Съобщения беше при мен решението.

# 179
Моята сестра е с ТЕЛК от много години, поради ортопедичен проблем. Направих й регистрация в egov, но решението на хартия пристигна преди да бъде качено електронното.

Общи условия

Активация на акаунт